پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

فتا پای | طرز تهیه فتا پای


مواد لازم برای فتا پای
 
پنیر فتا یا پنیر سفید صبحانه :1/4 پیمانه
اسفناج تازه خرد شده :3 پیمانه
نعنا تازه خرد شده :یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ :یک عدد
زرده تخم مرغ :یک عدد
ماست چکیده :یک قاشق غذاخوری
پودر پیاز :یک قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده :1/4 پیمانه
نمک و فلفل :به مقدار لازم
خمیر فیلو یا یوفکا :4 ورق
کره :2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون :2 قاشق غذاخوری
 

فتا پای | طرز تهیه فتا پای
طرز تهیه فتا پای
 
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد گرم کنید.
کف و دیواره های یک ظرف پای را با کره چرب کنید.
یک پیمانه آب و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
پودر پیاز را با کره، زردچوبه، فلفل سیاه و سیر خیلی کم تفت دهید و سریع اسفناج و نعنای خرد شده را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه روی حرارت مخلوط کنید و سپس حرارت را خاموش کرده و بگذارید کمی سرد شود.
پنیر فتا یا همان پنیر صبحانه را رنده درشت کنید و به همراه گردوی خرد شده و ماست چکیده به مخلوط اسفناج سرد شده اضافه کنید.
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد گرم کنید.
کف و دیواره های یک ظرف پای را با کره چرب کنید.
یک پیمانه آب و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
پودر پیاز را با کره، زردچوبه، فلفل سیاه و سیر خیلی کم تفت دهید و سریع اسفناج و نعنای خرد شده را اضافه کرده و به مدت 1 دقیقه روی حرارت مخلوط کنید و سپس حرارت را خاموش کرده و بگذارید کمی سرد شود.
پنیر فتا یا همان پنیر صبحانه را رنده درشت کنید و به همراه گردوی خرد شده و ماست چکیده به مخلوط اسفناج سرد شده اضافه کنید.
یک لایه خمیر فیلو کف قالب پای پهن کنید، دور آن را ببرید و روی خمیر را به وسیله برس با مخلوط آب و روغنی که در ابتدا تهیه کرده اید مرطوب کنید، لایه بعدی خمیر را به همین ترتیب انجام دهید ( برای جلوگیری از دورریز خمیر، در لایه های میانی از خرده های خمیر هم میتوان استفاده کرد)
بعد از هر لایه زدن آب و روغن را فراموش نکنید. به همین ترتیب 5 تا 7 لایه خمیر را روی هم قرار دهید.
مخلوط اسفناج و پنیر را روی لایه هفتم بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
یک عدد تخم مرغ را داخل ظرف با چنگال کمی بزنید تا از حالت لختگی درآید و سپس روی اسفناج پخش کنید.
در این مرحله دوباره قرار دادن لایه های خمیر را تکرار کنید و لابلای هر کدام آب و روغن بزنید 5 تا 7 لایه نیز در روی اسفناج، خمیر قرار دهید. هر لایه را کمی به سمت پایین فشار دهید تا انسجام آن حفظ شود.
لایه آخر خمیر را با یک زرده تخم مرغ زده شده بپوشانید ( به وسیله برس ) و روی آن در صورت تمایل کنجد یا سیاه دانه بپاشید.
به مدت یک ساعت در فر قرار دهید تا پخته و روی آن طلایی شود.
از فر بیرون آورده و روی آن را با یک حوله مرطوب به مدت 2 تا 3 دقیقه بپوشانید تا کمی نرم شود و سپس برش بزنید و سرو کنید.
 
 

فتا پای | طرز تهیه فتا پای
نکات تکمیلی در مورد فتا پای

فتا پای جزو غذای ملل - ترکی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 10 دقیقه میباشد .
فتا پای را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

فتا پای ، طرز تهیه فتا پای