چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
“کلم بروکلی” و آشنایی با خواص بی نظیر آن
سبزیجات دارای مزایای گسترده برای سلامتی هستند.هنگامی که شما کلم بروکلی می خورید درحال گرفتن دریافت خواص فوق العاده ای هستید که از سلامت بدن به طور گسترده ای پشتیبانی می کند.کلم بروکلی نه تنها ا گروه سبزیجات دارای مواد مغذی ضروری است بلکه دارای خواص درمانی نیز می باشد.
خصوصیات گیاه شناسی:
اعتقاد بر این است که بروکلی اولین کلمی بوده است که از گونه های وحشی کلم پیچ استنتاج شده که توسط مردم روم کشت می شد. در اوایل قرن 14 به عنوان مارچوبه ایتالیایی یا کلم گل جوانه ای معرفی گردید. این گیاه به عنوان یک سبزی مهم در طی سال های 1930 شناخته شد و از سال 2000 میلادی تاکنون به عنوان مهمترین سبزی از نظر ارزش غذایی در بین سایر سبزی ها معرفی می شود.
شرایط محیط رشد:
بروکلی محصول فصل خنک است. این گیاه به عنوان محصول بهاره یا پاییزه کشت می شود. اما به سرما حساس است و صدمه می بیند. مخصوصاً وقتی که گیاه کوچک است. بهترین زمان کاشت با دمای روزانه 15.5 تا 21 درجه سانتیگراد در روز و 10 تا 15.5 درجه سانتیگراد در شب است. دمای زیر صفر برای دوره های 36 ساعته، گیاه را از بین می برد و ادامه یافتن یک دوره 30 ساعته گیاه را از رشد باز می دارد.
دما در تشکیل قسمت خوراکی بروکلی برعکس کلم گل چندان مؤثر نیست. زمین مورد کاشت باید مانند زمین کلم گل دارای یک طبقه هوموس با آب کافی باشد. پی اچ مناسب آن اندکی بالای 6 است. بروکلی در مقابل گرما اندکی حساس تر از کلم گل است. احتیاجات کودی آن مانند کلم گل است و پس از برداشت گل مرکزی می توان به عنوان کود سرک مقدار 50 کیلوگرم ازت در هکتار به زمین داد تا افزایش محصول گل های ثانوی را به همراه داشته باشد.
مقدار ویتامین در بروکلی بیش از کلم گل است و در 100 گرم گل خوراکی آن مقدار 114 میلیگرم ویتامین ث، مقادیری کاروتین و نیز پتاسیم، فسفر و آهن وجود دارد. بر اساس مطالعات انجام شده هر 100 گرم گل خوراکی این گیاه حاوی 89.7 گرم آب، 3.3 گرم پروتئین، 0.2 گرم چربی، 2.5 گرم کربوهیدرات، 3 گرم مواد سلولزی، 1 میلیگرم ویتامین ب6، 0.21 میلیگرم ویتامین ب2، 0.09 میلیگرم ویتامین ب1، 115 میلیگرم ویتامین ث، 2 میلیگرم ویتامین آ، 465 میلیگرم پتاسیم، 25 میلیگرم منیزیم، 1.3 میلیگرم آهن، 80 میلیگرم فسفر و 105 میلیگرم کلسیم می باشد.
آفات و بیماری ها:
شته ها یکی از آفات مهم بروکلی هستند زیرا در داخل جوانه های متراکم جای می گیرند و از برگ های جوان شیره گیاه تغذیه می کنند. کرم کلم نیز مخصوصاً در فصل کاشت زودهنگام است. حشره تخم ها را در سطح خاک ذخیره کرده و کرم حشره از ریشه تغذیه می کند و گیاه از مواد غذایی و آب بی بهره می ماند. رگه های قهوه ای در بخش تحتانی ساقه نشانه این آفت است.
پوسیدگی سیاه یک بیماری باکتریایی بوده و باعث ایجاد مناطق نکروزه در گیاه می شود. این بیماری معمولاً رگه های متورمی می سازد که سیاه می شوند.
دکمه ای شدن نیز یک اختلال فیزیولوژیکی است که به دلیل کم شدن حرارت است. این وضعیت قبل از شکل گیری مجموعه های گل صورت می گیرد و باعث کوچکی آنها می شود. گیاه برای تولید گل نیاز به سرما دارد. با کمبود مواد غذایی نیز ساقه گل پوک می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست