سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
دانستنی های مهم 40 روزگی نوزاد
از هنگام تولد تا پایان یک ماهگی را دوره نوزادی می نامند.در واقع بر خلاف آنچه که در بین عموم مردم مطرح است، فقط به یک ماه اول زندگی، نوزاد گفته میشود. این مرحله از حساسیت خاصی بر خوردار بوده و یکی از مهمترین مراحل زندگی انسان میباشد.
لحظه تولد یک نوزاد، می تواند از هیجان انگیزترین لحظات زندگی مشترک یک زن و مرد باشد. زیرا در این زمان زن و شوهر می توانند ثمره عشق و محبت خود را ببینند و در آغوش بگیرند. اما در کنار این لحظات شیرین، ممکن است سختی هایی هم در ارتباط با او وجود داشته باشد.
یکی از مهم ترین وظایف والدین برآورده کردن نیازهای اولیه کودک می باشد. این نیازها شامل تغذیه مناسب، پوشاک مناسب، فضای مناسب برای خوابیدن است. بیداری های والدین، تغذیه نوزاد، تعویض پوشک و لباس نوزاد و ... و از همه مهم تر تربیت نوزاد و رفتار والدین با او است.
از همان روزهای اول تولد نحوه شیردادن به نوزاد بسیار مهم است.بهترین تغذیه نوزاد، شیر مادر است. پیشنهاد می شود مادران به تغذیه خود توجه کنند و مواردی را که موجب افزایش شیر آنها می شود را رعایت کنند. از مهم ترین مزیت های شیر مادر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
الف- در دسترس بودن
ب- فاقد میکروب و بیماری
ج- تولید امنیت و تعلق پذیری
د- دمای متناسب با دمای بدن نوزاد و ....
به او بگویید دنیا محل امنی است
وظیفه مهم بعدی تعویض لباس های کثیف کودک است. اگر کودک نیاز به تعویض لباس و پوشک داشته باشد باید فورا و بدون معطلی تعویض شود. این کار می تواند در ایجاد امنیت که از مهم ترین نیازهای کودکان از لحظه تولد تا 7 سالگی است، کمک کننده باشد.
کودک با تعویض لباس کثیفش و با تغذیه شدن به موقع، متوجه می شود که دنیا محل امنی است و کسی است که او را دوست داشته باشد. پس اینگونه می توان نیاز به امنیت و تعلق پذیری کودک را برآورده کرد.
در هنگام شست و شو کودک دقت کنید
توجه داشته باشید که در شستن نوزاد خود هنگام تعویض پوشک، خیلی با آلت تناسلی او بازی نکنید و همچنین آلت تناسلی نوزاد خود را به صورت حرکات رفت و برگشتی با دستتان (مالش دادن) نشورید تا از بروز زود هنگام مسایل جنسی در بزرگسالی او خودداری شود. مراقب بند ناف کودک تان باشید.
بهداشت لازم و نکات ایمنی لازم را رعایت کنید. ممکن است افتادن بند ناف بین یک هفته تا 21 روز به طول بیانجامد.
شوهر عزیز در کنار همسر
بعد از تولد معمولا زنان شادمان هستند ولی ممکن است از روز سوم افسردگی بر آنها غلبه کند. به دلیل ایجاد افسردگی پس از زایمان در برخی از خانم ها، پیشنهاد می شود که پدران بیش تر از هر زمان دیگری به همسران خود توجه داشته باشند و ابراز محبت کنند و در کارهای مربوط به نوزاد نیز سعی کنند شرایط را فراهم کنند و به همسرشان کمک کنند تا همسرشان بتوانند زودتر بهبودی خود را به دست بیاورند. معمولا افسردگی بعد از زایمان 2 هفته به طول می کشد.
رو به رو شدن با گریه های نوزاد در روزهای اول برای والدین شگفت انگیز است
پدران برای کمک به بهبود افسردگی همسرشان می توانند نقش بسیار موثری را داشته باشند. به همسرتان اجازه صحبت کردن بدهید و به حرفهایش خوب گوش دهید. به او کمک کنید تا زمانی را با اعضای خانواده و دوستانش بگذراند و اگر امکان داشت مدت کوتاهی نوزادتان را به والدی خود بسپارید و همسرتان را به فضای خارج از منزل برده تا تغییر آب و هوایی در روحیه او نقش مفیدش را ایجاد کند.
از نظر پزشکی گفته می شود که بهتر است حداقل تا 6 هفته بعد از زایمان ارتباط جنسی بین همسران ایجاد نشود. برای این امر، حتما قبل و بعد از زایمان با پزشک متخصصتان مشورت نمایید.
تا مدتی پس از زایمان ممکن است ایجاد ارتباط جنسی با همسرتان سخت باشد و این امر کاملا طبیعی است او احتمال زیاد تا مدتی احساس درد و ناراحتی را دارد و بهتر است که شما در برابر این مساله صبور باشید. پدران باید به همسران خود فرصت لازم را بدهند تا بتوانند از نظر جسم و روحی به تعادل خود برسند.
زبان نوزاد را یاد بگیرید
رو به رو شدن با گریه های نوزاد در روزهای اول برای والدین شگفت انگیز است و مثل یادگرفتن زبان خارجی، می تواند برای والدین زمان بر باشد که هر گریه کودک چه علتی دارد. سعی کنید در مقابل گریه ای نوزادتان آرامش خود را حفظ کنید و به گریه های کودک پاسخ بدهید. برخی کارها مثل عمودی راه بردن کودک و یا بازی کردن با می تواند به بندآمدن کودک کمک کند البته به شرطی که کودک مشکل جسمی نداشته باشد و گرسنه نباشد و والدین از ترس اینکه نکند کودکشان بغلی بشود، نباید او را بغل نکنند.
والدین باید از همان روزهای اول تولد تا حدود 2 و نیم سالگی سریع به گریه های نوزاد پاسخ بدهند و کودک را به خیال اینکه باید صبور بار بیاید، رها نکنند. علی رغم این باور که نوزادان از لحظه تولد تا مدتها از بینایی برخوردار نیستند، می توان گفت که نوزاد از همان لحظه تولد قادر به دیدن اشیاء و چهره ها است. با این تفاوت که دید آنها در ابتدا دو بعدی است و اشیاء حجم دار را بهتر می بینند و تا فاصله حدود 25 الی 30 سانتی متری خود را می توانند ببینند و نهایتا تا 6 ماهگی دید آنها مشابه دید بزرگسالان می شود.
آویزه ها بهترین بازی برای کودک
بهترین بازی ها برای کودکان تازه متولد شده آویزه ها هستند. آویزه ها را می توان به صورت آماده تهیه کرد و یا خود والدین البته با رعایت نکات ایمنی لازم در منزل تهیه کنند. آویزه ها بهترین بازی های تا 2 سالگی برای تقویت حس بینایی کودکان مفید هستند.
بازی دالی موشه هم یکی از بهترین بازی هایی است که می شود برای کودکان از حدود 3 ماهگی تا 2 سالگی انجام داد. کودکان از حدود 1 و نیم سالگی متوجه پایداری و ثبات شیء می شوند. به این معنا که می فهمند اشیایی را که در حال حاضر نمی بینند به صورت کلی از دست نداده اند و موقتا آنها را نمی بینند. والدین به ویژه والدینی که شاغل هستند با کودک خود این بازی را انجام بدهند. بهتر است این بازی با چهره ی خودتان نیز باشد، در این صورت کودکتان متوجه می شود، اگر مدتی والدینم را نبینم آنها را از دست نداده ام. این کار به جلوگیری از اضطراب جدایی کودکان نیز می تواند کمک کننده باشد.
اطلاعاتتان را راجع به رشد کودک از زمان تولد و نیازهای روانشناختی او بالا ببرید تا بتوانید کودک سالمی را تربیت کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست