جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ماهی شکم پر جنوبی | طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی


مواد لازم جهت تهیه ماهی شکم پر جنوبی 
گشنیز 1 کیلو گرم
شنبلیله 100 گرم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
ادویه ماهی به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم یا شیره تمر هندی
پیاز 1 عدد
سیر 3-4 عدد حبه
 
 

ماهی شکم پر جنوبی | طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی
 
 
طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی
 
ماهی شکم پر به سبک جنوبی توی خوزستان ما بهش حشو میگیم و با ماهی صبور و شوریده حلوا و ماهی های دیگر درست میشود.
( سبزی این غذا شامل یک کیلو گشنیز و صد گرم شنبلیله تازه است).
اما ما که در اروپازندگی میکنیم و به ماهی جنوب دسترسی نداریم بهترین ماهی که میشه.
اینجا راحت بدست آورد و مزه بسیار خوبی داره و طعم گوشتش هم لذیذه ماهی دوراده میباشد.
البته کمی تیغ دارد ولی نه زیاد و راحت تیغش از گوشت جدا میشود.
 ماهی را شسته کمی نمک، ادویه زرد چوبه، فلفل و اب لیمو یا با کمی شیره تمر هند ی آغشته کرده و کنار میگذاریم.
سپس یک عددپیاز را ریز خرد کرده و با چند حبه سیر خرد شده سرخ ی کنیم. 
سپس گیشنیز خرد شده و کمی شنبلیله خرد شده و یا خشک شده را افزوده وبا مقداری ادویه مخصوص ماهی سرخ میکنیم.
 بعد شیره تمر هندی راهم اضافه میکنیم و میگذاریم مایه سبزی آبش چیده شود.
ماهی را در ظرف نسوز از سمت شکم باز گذاشته  و نیم ساعت در فر میگذاریم.
و بعد سبزی سرخ شده را توی شکم ماهی می گذاریم.
دوباره در فر میگذاریم تا دوباره ماهی و سبزی سرخ و برشته شوند.
  مواظب باشید سبزی روی شکم ماهی سوخته نشود و با چلو سفید و ترشی و یا سالاد شیرازی سرو کنید.
 

ماهی شکم پر جنوبی | طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی
نکات تکمیلی در مورد ماهی شکم پر جنوبی

ماهی شکم پر جنوبی جزو غذای محلی - جنوبی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 50 دقیقه میباشد .
ماهی شکم پر جنوبی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

ماهی شکم پر جنوبی ، طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی