سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

آش دوغ | نحوه درست کردن آش دوغ


مواد لازم برای 6 نفر:

نخود                                  250 گرم
سبزی (تره ، جعفری و شوید)   700 گرم
برنج                                   1 پیمانه
دوغ تازه ترش                       2 لیتر
نمک، فلفل، سیر تازه خرد        به مقدار لازم

 


آش دوغ | نحوه درست کردن آش دوغ


طرز تهیه:
نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید. برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید. نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه 6 لیوان آب بپزد. بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود. دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.
بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد، سبزی خرد شده را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود. 15 دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر شیمیایی نشود. بعد از حدود 15 دقیقه، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید. موقع سرو کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید. در آخر آش را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با نعنا داغ تزیین نمایید.

نکات تکمیلی در مورد آش دوغ

آش دوغ جزو غذای محلی - اردبیل میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
آش دوغ را می توانید در وعده نهار - میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

آش دوغ ، نحوه درست کردن آش دوغ