چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
طرز تهیه ماهی تن خشک با سس وی یژ (Vierge) | ایران کوک
![طرز تهیه ماهی تن خشک با سس وی یژ (Vierge) | ایران کوک](/web/imgs/29/67/n87lj1.jpeg)
- سیب زمینی تازه 750 گرم
- موسیر 1 عدد
- سرکه سرخ 2 قاشق سوپخوری
- گوجه گیلاسی 250 گرم
- ترخون تازه یک مشت
- پیازکوهی تازه 1 دسته
- دانه کیپر یا شپله 1 قاشق سوپخوری
- روغن زیتون خالص 6 قاشق سوپخوری
- لوبیا سبز ریز و تازه 300 گرم
- کره 1 قاشق سوپخوری
- استیک ماهی تن 4 عدد
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
- گشنیز ساییده شده 1 قاشق چایخوری
ماهی تن خشک با سس وی یرژ (Vierge)
سس وی یرژ به فرانسوی یعنی سس ویرجین که از قدیم کنار ماهی قرار می گرفته است. وقتی این غذا را خوب یاد گرفتید، تلاش کنید آن را با سالمون یا ماهی سفید نیز درست کنید. بسیار مهم است که ماهی تن را درست انتخاب کنید، زیرا برخی ماهی ها تحت فشار زیادی بوده اند و به شیوه معمول صید نشده اند.
طرز تهیه: سیب زمینی ها را به صورت ضخیم حلقه حلقه کنید و آنها را در قابلمه ی بزرگی حاوی آب و نمک به جوش بیاورید و بگذارید بمدت 7 دقیقه یا تا زمانی که کناره های آن شروع به نرم شدن کند بپزد.
طی این زمان، تهیه سس وی یژ را شروع کنید. ابتدا موسیر را خرد کرده و آنرا درون کاسه ای ریخته سرکه را روی آن بریزید. در اثر سرکه موسیر ها کم کم نرم می شوند. گوجه ها را چهار قاچ کنید. ترخون و پیازکوهی را بسیار ریزد خرد کنید. این مواد را با کیپر و روغن زیتون به موسیر بیفزایید سپس با نمک و فلفل مزه دار کنید.
انتهای لوبیا سبز را ببرید و سپس آن ها را به قابلمه ی سیب زمینی ها اضافه کنید. اجازه دهید دوباره به جوش بیاید و4 تا 5 دقیقه دیگر بجوشد، تا هم لوبیا و هم سیب زمینی نرم تر شوند. سیب زمینی و لوبیا سبز را آبکش کنید و به قابلمه داغ برگردانید، سپس کره را روی آن ریخته و کنار بگذارید. این مواد باید گرم باشند نه داغ. هنگامی که آماده ی سرو بودید ماهیتابه را گرم کنید.
ماهی را با حوله های کاغذی خشک کنید و سپس آن را در بشقاب قرار دهید. هر دو طرف آن را به پودر گشنیز و کمی نمک و فلفل آغشته کنید.
ماهیتابه باید کاملا داغ شود اما دود نکند. کمی روغن روی ماهی ها ریخته و سپس آن را درون ماهیتابه قرار دهید. اجازه دهید تا هر طرف آن 2 دقیقه سرخ شود، که در این حالت مرکز آن صورتی رنگ می شود. هنگام سرخ شدن ماهی ها را حرکت ندهید زیرا برای طلایی شدن زمان می خواهد، که دراین حالت راحت تر از ماهیتابه جدا می شود. به محض اینکه ماهی پخت آن را بردارید زیرا به سرعت خشک می شود.
سبزیجات گرم را در بشقاب سرو ریخته و سپس ماهی تون را روی آن قرار دهید. سس را روی ماهی ها ریخته و سرو کنید.
نکته: می توانید از هر نوع ماهی با گوشت سفت در این دستور غذایی استفاده کنید.
اگر می خواهید این غذا را برای بیش از 6 نفر تهیه کنید، احتمالا نیاز دارید که دو دفعه ماهی ها را سرخ کنید مگر اینکه ماهیتابه ی بسیار بزرگی داشته باشید. ماهی های آماده شده در مرحله ی اول را روی شعله ملایمی بگذارید (حرارت از زیر ) و سپس درحالیکه منتظر پختِ سری دوم هستید آن ها را در فری قرار دهید که دمای آن بسیار کم است (حرارت از بالا). شعله را بالا ببرید و از اینکه ماهیتابه را بیش از حد پر کنید بپرهیزید تا نتیجه ی بهتری بگیرید.
- برای: 4 نفر
- حاضر است در : 40 دقیقه
- وعده: شام, نهار
- دسته بندی دستور آشپزی : غذاهای دريايی
- مواد لازم : پیاز, سرکه, سیب زمینی, شپله, کره, گوجه فرنگی, لوبیا سبز, ماهی, موسیر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست