یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه خاگینه گل مینا
خاگینه یا قیقناخ یکی از انواع دسرهای سنتی آذربایجان است که اغلب آن را به عنوان دسر تبریزی میشناسیم. خاگینه تنوع بسیار بالایی دارد و به شکلهای مختلفی تهیه و طبخ میشود. مواد اصلی برای تهیه خاگینه شامل آرد، تخممرغ، ماست و ... میشود و اصولا در مواد اولیه از شکر یا شیرینکننده دیگری استفاده نمیشود بلکه بعد از پخت خاگینه، آن را داخل شهد غلیظی میریزند تا شهد را به خود جذب کند. به این ترتیب که یا خاگینه سرد را درون شهد داغ میاندازند و یا برعکس یعنی خاگینه داغ را داخل شهد سرد غوطهور میکنند.
همچنین در برخی از انواع خاگینه، روی خاگینه شیره انگور یا شیره خرما میریزند و آن را به عنوان دسر، صبحانه یا عصرانه میل میکنند.
تا به حال طرز تهیه انواع خاگینههای خوشمزه در سایت وب به شما آموزش داده شده، این بار اما نوبت آموزش طرز تهیه خاگینه گل میناست. با ما با این آموزش همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خاگینه گل مینا:
آرد | 2 پیمانه |
ماست | ¼ پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 2 ق سوپخوری |
بیکینگ پودر | 1 ق مرباخوری |
وانیل | ¼ ق چایخوری |
شکر | نصف پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
گلاب | 1 ق سوپخوری |
زعفران دمکرده | به میزان لازم |

طرز تهیه خاگینه گل مینا:
- برای تهیه خاگینه گل مینا ابتدا باید تخممرغ و وانیل را با چنگال خوب هم بزنید.
- سپس ماست و بیکینگ پودر را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
- روغن را افزوده و باز هم مواد را هم بزنید.
- حالا آرد را به تدریج و کمکم اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
- روی خمیر را با نایلون پوشانده و در دمای محیط حدود 1 ساعت قرار دهید تا استراحت کند.
- بعد از استراحت، خمیر را با وردنه باز کرده و از قالب گل مینا در سایزهای مختلف استفاده کنید و خمیر را قالب بزنید.
- روی گلها را با قلمو کمی به سفیده تخم مرغ آغشته کنید تا بهم نچسبند.
- روغن مخصوص سرخکردن را داخل تابه ریخته و صبر کنید تا داغ شود.
- خاگینهها را با حوصله، داخل روغن داع انداخته و سرخ کنید و بعد از سرخ کردن، داخل سبد بگذارید تا روغن اضافی آنها برود.
- برای تهیه شهد نیز شکر، آب، گلاب و زعفران دمکرده را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید و هم بزید و صبر کنید تا شکر حل شود.
- وقتی خاگینهها آماده شدند، آنها را داخل شهد ولرم بیندازید و چند دقیقه صبر کنید تا شهد به خورد خاگینهها برود.
به همین سادگی شما یک خاگینه خوشمزه و البته بسیار زیبا دارید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و این خاگینه خوشمزه را تهیه کرده و به عنوان صبحانه یا عصرانه یا حتی دسر سنتی در کنار خانواده میل کنید و از طعم آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست