پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
داروهای شل کننده عضلات؛ عوارض قرص شل کننده عضلات چیست؟
گرفتگی عضلات از مشکلاتی است که خیلی از افراد از آن شکایت دارند. برای رفع درد ناشی از گرفتگی عضلات داروهای مختلفی وجود دارد. در ادامه به معرفی برخی از این داروها تحت عنوان قرص شل کننده عضلات میپردازیم.
معرفی برخی از انواع قرص شل کننده عضلات
۱. قرص متوکاربامول
قرص متوکاربامول (Methocarbamol) از داروهای مسکن و پرطرفدار است که برای تسکین دردهای عضلانی و اسکلتی تجویز میشود. ضعف و سرگیجه از عوارض این قرص است. این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر میگذارد و باعث شل شدن عضلات میشود. متوکاربامول معمولا در کنار روشهای مختلف فیزیوتراپی به کار گرفته میشود و به صورت قرصهای ۵۰۰ میلیگرمی و ۱۰۰۰ میلیگرمی در دسترس میباشد. معمولا این دارو برای دو تا سه بار در روز تجویز میشود. متوکاربامول به سرعت از دستگاه گوارش جذب شده و اثر آن بعد از مقدار مصرف طی نیم ساعت آغاز میشود.
عوارض: عوارض قرص متوکاربامول شامل آلرژی، تضعیف سیستم عصبی، سرگیجه، خوابآلودگی، ضعف، تشنج، کاهش تعداد ضربان قلب، وابستگی روانی به دارو و اسهال میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
بیشتر بدانید: قرص متوکاربامول چیست؟ (عوارض قرص متوکاربامول)
۲. قرص تیزانیدین
قرص تیزانیدین (Tizanidine) از داروهای شل کننده عضلات است که برای بهبود علایم بیماری ام اس و ضایعات نخاعی به کار میرود. افسردگی و سرگیجه از عوارض این دارو است. این دارو دارو پس از مصرف خوراکی به خوبی از طریق دستگاه گوارش جذب میشود. تیزانیدین به صورت قرص و کپسول موجود میباشد. به طور معمول در بزرگسالان ابتدا ۴ میلیگرم از طریق خوراکی هر ۴ تا ۶ ساعت تجویز میشود. سپس افزایش دوز تا ۸ میلیگرم در هر دوز و حداکثر ۲۴ میلیگرم در هر روز افزایش مییابد. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد دارو باعث سركوب تنفسی و كاهش سطح هوشیاری میشود.
عوارض: عوارض قرص تیزانیدین شامل سرگیجه، اضطراب، افسردگی، عصبی شدن، خوابآلودگی، تاری دید، خشکی دهان، درد ماهیچه، ضعف، برادیکاردی، تهوع و افزایش سطح آنزیمهای کبدی میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
بیشتر بدانید: موارد مصرف و عوارض قرص تیزانیدین چیست؟
۳. قرص باکلوفن
قرص باکلوفن (Baclofen) نوعی داروی شل کننده عضلات است که در درمان دردهای عضلانی تجویز میشود. خواب آلودگی و گیجی از عوارض قرص باکلوفن میباشد. این دارو با اثر بر اعصاب نخاعی میتواند مقدار و شدت گرفتگیهای عضلانی را در بیماران ام اس و سایر بیماریهای عصبی مربوط به نخاع کاهش دهد. این دارو همچنین میتواند گرفتگیها و دردهای عضلانی را تسکین داده و فعالیت ماهیچهها را بهبود بخشد. باکوفن به صورت قرص روکش دار ۱۰ میلیگرمی و ۲۵ میلیگرمی در دسترس است.
به طور معمول باکلوفن را سه بار در روز با یا بدون غذا مصرف میکنند. مقدار مصرف دارو از مقدار کم شروع شده و به تدریج آن را اضافه میکنند. در سه روز اول هر بار 5 میلیگرم از دارو مصرف میشود. سپس در سه روز یعدی هر بار 10 میلیگرم، در سه روز بعد از آن هر بار 15 میلیگرم و بعد از آن هر بار 20 میلیگرم از دارو مصرف میشود.
عوارض: عوارض قرص باکلوفن شامل تشنج، توهم یا افسردگی، خوابآلودگی، گیجی، ضعف و احساس خستگی، سردرد، مشکل در خوابیدن، ضربان نامنظم قلب، تهوع و یبوست، ادرار زیاد، علائم آلرژی مانند قرمزی پوست، خارش و تورم صورت یا زبان یا گلو (به ندرت) میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
بیشتر بدانید: قرص باکلوفن در چه مواردی مصرف می شود؟ (عوارض قرص باکلوفن)
۴. قرص دانترولن
قرص دانترولن (Dantrolene) از داروهای شل کننده عضلانی اسکلتی است که در درمان اسپاسم عضلانی (سفتی و اسپاسم) ناشی از شرایط مانند آسیب ستون فقرات، سکته مغزی، فلج مغزی، و یا اسکلروز متعدد استفاده میشود. این دارو در بیماری فعال کبدی مثل هپاتیت یا سیروز بدلیل افزایش خطر بروز مسمومیت کبدی نباید مصرف شود.
توجه داشته باشید که مصرف طولانی مدت مقادیر زیاد در یك دوره زمانی، خطر مسمومیت كبد را بالا میبرد. همچنین در صورت بروز اسهال شدید مصرف دارو باید قطع شود. اگر پس از شروع مجدد مصرف اسهال شدید بروز كرد، ممكن است برای همیشه نیاز به قطع دارو باشد. علاوه بر این اگر بعد از 45 روز پیشرفتی در درمان حاصل نشد، مصرف دارو باید قطع شود.
عوارض: عوارض قرص دانترولن شامل اسهال شدید، ضعف تنفس، سرگیجه یا منگی، خوابآلودگی، احساس بدحالی یا بیماری، ضعف عضلانی، تهوع، استفراغ، خستگی غیر عادی، ادرار تیره یا خونی، اغتشاش شعور، یبوست شدید، تشنج، درماتیت حساسیتی، دفع مشكل ادرار، مسمومیت كبدی و میباشد.
خوراکیها و داروهای گیاهی شل کننده عضلات
گرفتگی عضلات میتواند در هر کسی به دلایل مختلف و در بسیاری از مناطق بدن شما اتفاق افتد. اسپاسم یا گرفتگی عضلات در شکم، بازوها، دستها و پاها شایع است. اسپاسمهای عضلانی ساده، توسط موارد ورزش سنگین و شدید ایجاد میشود صبر، استراحت، کشش ملایم و ماساژ عضله میتواند به کاهش درد کمک کند. علاوه بر قرصهای موجود به منظور رفع گرفتگی و درد عضلات خوراکیها و گیاهان دارویی هم وجود دارند که میتوانند با مصرف مداوم موثر باشند. بابونه، آب آلبالو، فلفل قرمز، زغال اخته و مصرف ویتامین D میتواند تا حدی گرفتگی عضلات را رفع کند.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف هرکدام این قرصها را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله "ستاره" در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست