شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

آش رشته برای 2 نفر به روش رستورانی و عمومی


آش یکی از ابتدایی ترین غذاهایی است که انسان پس از کشف آتش و ساخت ظروف گلی طبخ کرد. آش یکی از غذاهای اصلی مردم قدیم بوده است و انواع مختلفی دارد که در پخت آن از مواد غذایی مختلفی استفاده می شود. از انواع آش می توان به آش سبزی، آش جو پرک، آش ترش اشاره کرد. یکی از معروف ترین آش های ایرانی آش رشته است که از حبوبات، سبزی و رشته درست می شود و غذایی بسیار کامل است که به عنوان پیش غذا یا عصرانه سرو می شود.
این آش را معمولا با کشک، سرکه، و قارا مصرف می کنند و نعنا داغ و پیاز داغ استفاده شده در این غذا طعم و مزه بی نظیری به آن می دهد. هر چند در تهیه آش رشته از مواد یکسانی استفاده می شود ولی افراد به روش های مختلفی آن را طبخ می کنند.

در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آش رشته به دو روش رستورانی و عمومی آشنا کنیم. در تهیه آش رشته فوت و فن هایی وجود دارد که دانستن آنها به شما کمک می کند آشی با ظاهر زیباتر و خوشمزه تر درست کنید. برای آشنایی با این نکات با ما همراه باشید.

 


مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 2 نفر ارائه شده و زمان پخت کلی 4 ساعت است.

 

مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 2 نفر

 سبزی آش شامل اسفناج، گشنیز، جعفری، تره، و شوید  0/5 کیلوگرم
 حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) به نسبت مساوی  250 گرم
 رشته  250 گرم
 پیاز داغ  2 عدد پیاز بزرگ
 سیر و نعنا داغ  به مقدار دلخواه
 نعنا داغ به مقدار لازم
 نمک  به مقدار لازم
 

 

طرز تهیه آش رشته به روش رستورانی

  1. نخود و لوبیا را بشوئید و به مدت 24 ساعت در آب بریزید تا خیس بخورد.
  2. در یک قابلمه متوسط تا نیمه آب بریزید و آن را به جوش آورید.
  3. سبزی آش را در آب جوش بریزید.
  4. پیازها را خلالی خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید.
  5. نخود و لوبیای خیس خورده را با پیاز داغ به مدت نیم ساعت تفت دهید تا هنگام پختن له نشود.
  6. عدس را هم جداگانه با پیاز داغ تفت دهید و کمی آب به آن اضافه می کنیم تا بپزد.
  7. نخود و لوبیا را پس از تفت دادن به سبزی در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا سبزی، نخود و لوبیا 3 ساعت بپزد.
  8. عدس پخته شده را اضافه کنید.
  9. پکین آش را درست کنید.
  10. پکین آش را اضافه کنید و بعد از جوش آمدن و به هم دست دادن پکین، رشته ها را اضافه کنید.
  11. وقتی رشته ها پخت، آش آماده است، آن را در ظرف مناسبی بکشید و به سلیقه خود با پیاز داغ، کشک، نعناداغ، سیر داغ، و حبوبات تزئین کنید.

آش رشته برای 2 نفر به روش رستورانی و عمومی | وب

 

مواد لازم برای تهیه پکین آش

 آرد سفید شیرینی  1 قاشق غذاخوری
 نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز  به مقدار لازم

 

طرز تهیه پکین آش

  1. روغن را در ظرفی بریزید، آرد، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید.
  2. کمی آب سرد به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید. حتما از آب سرد استفاده کنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
  3. دوباره کمی آب اضافه کنید تا رقیق شود.

 

 

طرز تهیه آش رشته به روش عمومی

  1. حبوبات را از قبل به مدت 2 ساعت خیس کنید.
  2. نخود و لوبیا را باهم بپزید و عدس را جداگانه بپزید.
  3. سبزی آش را در آب جوش بریزید و اجازه دهید تا 1 ساعت بپزد.
  4. نخود، لوبیا و عدس پخته را در پیاز داغ تفت دهید و سپس به سبزی اضافه کنید.
  5. بقیه مراحل را مانند روش پخت آش رشته رستورانی انجام دهید.

 

 

نکات مهم در طبخ آش رشته

  • ادویه ها را مستقیم در آش نریزید، حتما پکین آشی درست کنید تا آش خوشرنگ تر شود.
  • میزان حبوبات و رشته باید نصف مقدار سبزی باشد.
  • مقدار عدس، نخود و لوبیا به نسبت مساوی باشد یعنی از 250 گرم حبوبات هر کدام حدودا 85 گرم استفاده شود.  
  • رشته ها وقتی پخته اند که کاملا نرم باشند و کمی پهن تر شده باشند و حدود نیم ساعت طول می کشد تا رشته بپزد.
  • بعضی رشته ها شورند، بنابراین هنگام اضافه کردن نمک دقت کنید که آش شور نشود.
  • آب حبوباتی که خیس کردید چند بارعوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • سایز قابلمه را کمی بزرگ انتخاب کنید تا جا برای هم زدن داشته باشد و رشته ها خمیر نشوند.
  • قبل از اضافه کردن رشته ها اگر آب آش کم بود کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا رشته ها خمیر نشود.
  • بعد از اینکه رشته را به آش اضافه کردید گاهی آن را به هم بزنید تا ته نگیرد ولی زیاد هم نزنید چون رشته ها له می شوند.
  • هر چه پیاز داغ بیشتری برای آش استفاده کنید آش خوشمزه تر می شود.
  • روغنی که برای درست کردن پیاز داغ استفاده می کنید کم نباشد تا آش شفاف شود و بهتر جا بیافتد.

 

 گروه آشپزی وب