پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات



	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

مدت زمان تهیه دسر کیک موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات ( Triple Chocolate Mousse Cake ) حدود 6 ساعت است که با احتساب زمان بستن و آماده شدن موس در نظر گرفته شده است. در صورت تمایل می‌توانید برای کاهش این زمان کیک و سس شکلات را از قبل آماده کنید و برای سرو در مهمانی زمان خود را برای تهیه موس قرار دهید.

لازم به توضیح است که با این حجم از مواد تعداد زیادی دسر کیک موس شکلات لایه‌ای خواهید داشت و شما می‌توانید در صورت اضافه آمدن مواد، کیک را با سلفون به خوبی پوشش دهید و در فریزر تا 4 ماه نگهداری کنید. همچنین همان ‌طور که مستحضر هستید موس شکلات خود به تنهایی یک دسر کامل محسوب می‌شود و می‌توانید به تنهایی سرو نمایید.

برای تهیه این دسر از پاوند کیک بهره خواهیم برد چرا‌که در ساختار این کیک از کره استفاده شده است و با قرار دادن در یخچال سفت خواهد شد. لذا، به راحتی از قالب خارج خواهد شد. و به محض متعادل شدن دمای دسر با محیط از لطافت خوبی برخوردار می‌شود.

همچنین می‌توانید سس شکلات را با اضافه کردن بادام و یا فندق تست داده شده به عنوان شکلات صبحانه برای کودکان خود در نظر بگیرید. از سس شکلات در تزیین بسیاری از کیک‌های خانگی از جمله کیک مکزیکی‌ می‌توانید بهره ببرید. علاوه بر سس شکلات می‌توانید انواع مختلفی از سس‌ها را برای طعم دادن به غذاهای مختلف تهیه کنید. برای آشنایی با طرز تهیه هر کدام می‌توانید به لینک زیر بروید.


معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس


مواد لازم جهت تهیه لایه پاوند کیک شکلاتی

تخم مرغ

2 عدد

آرد

210 گرم

کره

112 گرم

پودر‌کاکائو

56 گرم

شکلات

56 گرم

بکینگ‌پودر

1 قاشق چایخوری

جوش‌شیرین

3/4 قاشق چایخوری

نمک

1 پینچ

شیر

1/2 پیمانه

آب

1/2 پیمانه


طرز تهیه لایه پاوند کیک شکلاتی

  1. ابتدا فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  2. شکلات قهوه‌ای را خرد کنید و به روش بن‌ماری (حرارت غیرمستقیم روی بخار کتری) و یا در مایکروویو ذوب کنید. توجه داشته باشید که شکلات ذوب می‌سوزد. لذا، اگر از مایکروویو استفاده می‌کنید در دو و یا 3 مرحله 30 ثانیه‌ای این کار را صورت دهید و هر 30 ثانیه شکلات را خارج کنید و کاملا هم بزنید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. شکر، پودر‌کاکائو و کره را با درجه متوسط رو به تند به مدت 3 دقیقه بزنید. پس از هم‌ زدن باید مایه‌ای صاف و یکدست که اثری از پودر‌کاکائو در آن نیست داشته باشید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. در این مرحله تخم مرغ‌ها را با فاصله یک دقیقه از هم اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. کلیه مواد به خوبی باید ترکیب شوند برای این منظور همزن را به کف ظرف نزدیک کنید و مرتب به اطراف حرکت دهید تا جایی از قلم نیفتد.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. در این مرحله شکلات ذوب‌شده که از قبل آماده کرده بودید و کمی از داغی افتاده است را به مایه اضافه کنید. شکلات نباید خیلی داغ باشد که کره را تحت‌الشعاع قرار دهد و نیز نباید خیلی سرد شده باشد که دوباره به شکل نیمه جامد درآمده باشد.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. شکلات را به خوبی با مواد ترکیب کنید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. در ظرف نسبتا گودی مواد خشک شامل: آرد، بکینگ‌پودر، جوش‌شیرین و نمک را ترکیب کنید و از الک ریز رد کنید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. شیر و آب را 45 ثانیه در مایکروویو قرار دهید تا گرم شوند.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. مواد خشک را به مایه کیک اضافه کنید و با دور کند همزن بزنید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. در حین هم زدن شیر و آب ترکیب شده و گرم را به مخلوط اضافه کنید. توجه داشته باشید که مواد خشک میل به ته‌نشین شدن دارند. لذا، به هنگام هم زدن مرتب زیر و اطراف مایه را مخلوط کنید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. کف قالب 20 در 20 را با روغن جدا کننده اسپری کنید. در صورت در دسترس نداشتن روغن جدا کننده می‌توانید کف قالب را به روغن جامد و یا مایع آغشته کنید و سپس آرد‌پاشی کنید و در نهایت اضافات آرد را به خوبی بتکانید. مایه کیک را به قالب منتقل نمایید و مواد را در قالب به طور یکنواخت پخش کنید.
  2. کیک را در طبقه وسط فر با درجه حرارت 180 به مدت 18 دقیقه پخت کنید. مدت زمان پخت بسته به نوع فر‌ها متفاوت است. زمانی که احساس کردید پخت کیک کامل شده است با دست امتحان کنید اگر روی سطح کیک را فشار دهید و به راحتی به جای قبلی خود باز گردد یعنی کیک پخته است.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. کیک را پس از رسیدن به دمای محیط قالب بزنید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. موس شکلات قهوه‌ای آماده شده را به قالب‌ها منتقل کنید. جهت آشنایی با طرز تهیه موس شکلات قهوه‌ای به بخش دسرها در آشپزی وب مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که جا برای یک لایه موس شکلات سفید و سس شکلات برای تزیین روی دسر باقی بگذارید. همچنین جداره‌های قالب را کثیف نکنید. سپس قالب‌ها را درون یخچال استراحت دهید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. مراحل تهیه موس شکلات سفید همانند موس شکلات قهوه‌ای خواهد بود با این تفاوت که میزان خامه در این موس کمتر است. جهت آشنایی با طرز تهیه موس شکلات سفید به بخش دسر‌ها در آشپزی وب مراجعه نمایید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

  1. در نهایت یک لایه از موس شکلات سفید را روی لایه موس شکلات قهوه‌ای بریزید و تا زمان مصرف در فریزر استراحت دهید تا به خوبی سفت شود.


مواد لازم جهت تهیه سس شکلات

تخم مرغ

1 عدد

پودر شکر

1/2 پیمانه

روغن مایع

3/4 پیمانه

پودر کاکائو

2 قاشق غذاخوری

وانیل

1/8 قاشق چایخوری


طرز تهیه سس شکلات

  1. تخم مرغ، وانیل و پودر شکر را به مدت 15 دقیقه روی حرارت کتری بزنید تا سفید و کشدار شود.
  2. پودر کاکائو را روی مواد الک کنید.
  3. روغن مایع را آرام آرام به مواد اضافه کنید. (میزان اضافه کردن روغن سلیقه‌ای می‌باشد. هرچه روغن سس بیشتر باشد سس رقیق‌تری خواهید داشت.) در نهایت برای لایه آخر دسر، سس شکلات را روی آن بریزید و در فریزر قرار دهید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب


تزیین دسر پاوند کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات

برای تزیین این دسر می‌توانید برنجک و یا برشتوک آغشته به شکلات ذوب‌شده را به فرم مورد نظرتان درآورید و بر روی یک کاغذ روغنی پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا سفت شود.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

در نهایت دسر را پس از خارج کردن از فریزر چند دقیقه با حرارت کف دست گرم کنید و از درون رینگ با فشار خارج کنید و درون ظرف مورد نظر به همراه سس شکلات سرو نمایید.


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب


	دسر کیک و موس شکلات لایه‌ای با سس شکلات | وب

گروه آشپزی وب