چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا
خواص دمنوش عناب (جوشانده عناب)
عناب درختچهای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز میرسد. عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و برگهای کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخممرغی شکل آن در زمستان میریزد. میوه زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی میباشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک میخورد.
عناب را خرمای قرمز و خرمای چینی نیز مینامند.
در بریتانیا عناب را به صورت خشکشده و یا به صورت آبنباتهای طعمدار همراه با چای عصر میل مینمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار میدهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک درست میکنند.
عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب یا جوشانده عناب نیز در جهان استفاده میشود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده مینمایند.
عناب از نظر طب قديم ايران معتدل است، البته ابن سينا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است.
در ادامه با خواص عناب، طرز تهیه دمنوش عناب و خواص این دمنوش گیاهی آشنا شوید.
خواص عناب:
- برای رفع استرس و اضطراب مفید است.
- به علت دارا بودن آنتیاکسیدانها، روند پیری پوست را کاهش میدهد.
- عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرمکننده سینه و ملین است.
- کاهشدهنده فشارخون است.
- کمک به هضم غذا میکند و تصفیهکننده خون است.
- گرفتگی صدا را برطرف میکند و موجب تقویت دستگاه گوارشی میشود.
- با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلولهای سرطان خون است زیرا به علت داشتن ویتامین C و آنتیاکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی است.
موارد منع مصرف:- افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
- مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود.
- مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون می باشند توصیه نمی شود.
در صورتی که بخواهید میوه عناب را به صورت دمنوش مورد استفاده قرار دهید میتوانید آن را به روش زیر تهیه نمایید.
طرز تهیه دمنوش عناب:- برای تهیه این دمنوش یا جوشانده عناب باید ابتدا عنابها را شسته و خیس کنید.
- هستهها را خارج کنید و میوه خردشده را داخل یک قوری بریزید.
- قوری را با آب 80 درجه پر کنید و 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
- جوشانده عناب شما حاضر است. این دمنوش طعم شیرین دارد و احتیاجی به شیرینکردن ندارد.
- در صورت تمایل میتوانید چند قطره آبلیمو به آن اضافه نموده و بنوشید.
طرز تهیه دمنوش عناب:- برای تهیه این دمنوش یا جوشانده عناب باید ابتدا عنابها را شسته و خیس کنید.
- هستهها را خارج کنید و میوه خردشده را داخل یک قوری بریزید.
- قوری را با آب 80 درجه پر کنید و 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
- جوشانده عناب شما حاضر است. این دمنوش طعم شیرین دارد و احتیاجی به شیرینکردن ندارد.
- در صورت تمایل میتوانید چند قطره آبلیمو به آن اضافه نموده و بنوشید.
- برای تهیه این دمنوش یا جوشانده عناب باید ابتدا عنابها را شسته و خیس کنید.
- هستهها را خارج کنید و میوه خردشده را داخل یک قوری بریزید.
- قوری را با آب 80 درجه پر کنید و 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
- جوشانده عناب شما حاضر است. این دمنوش طعم شیرین دارد و احتیاجی به شیرینکردن ندارد.
- در صورت تمایل میتوانید چند قطره آبلیمو به آن اضافه نموده و بنوشید.
خواص دمنوش عناب:
- براي درمان سردرد ۳۰ عدد عناب + ۵ گرم تخم گشنيز در يك ليوان آب جوش دم كرده صبح ناشتا ميل شود.
- ۳۷. عناب براي باد سرخ مفيد است (باد سرخ بيماري است كه به وسيله شيرگاو نجوشيده در انسان ايجاد مي شود ابتدا در يك نقطه بدن خارش شروع ميشود و كم كم قرمز و متورم و داغ و گرم مي شود و روزهاي بعد ميتركد و زردآب از آن خارج ميشود) عناب را دم كرده آب آن را بخوريد و تفاله آن را روي زخم بگذاريد.
- جوشانده عناب برای کسانی که بواسیر دارند بسیار مفید است.
- براي درمان كهير و خارش هاي پوستي ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگي به سن فرد و شدت بيماري آن دارد) كمي كوبيده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا ميل شود.
- يك شربت خوب مخصوص سرفه و سينه درد و خلط آور و ملين: عناب + انجير + كشمش + خرما از هر كدام ۵۰ گرم در يك ليتر آب جوشانده صاف نموده روزي ۳ فنجان ميل شود.
- برای بهره بردن از خواص دمنوش عناب، جهت مخملک عناب و ترنجبين را بجوشانيد و به مدت يك هفته كم كم به كودک بدهيد.
- ۳۰. براي سردردهاي ناشي از سوء هاضمه عناب + بنفشه + گل پنيرك جوشانده با ترنجبين شيرين كنيد ميل نماييد.
مضرات عناب (عوارض جانبی، موارد احتیاط و منع مصرف):- در ادامه خواص دمنوش عناب باید گفت که عناب در اشخاص سرد مزاج توليد گاز و نفخ میكند. بنابراین این افراد بايد عناب را با شكر و مويز بخورند. ضمنا عناب نيروی جنسی را كم میكند، بنابراين بايد با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود.
- کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف عناب خودداری کنند.
- عناب نارس و سبز، بیمزه و گس است و قابل خوردن نیست، زیرا سنگین و خیلی دیر هضم است، به همین علت توصیه اکید این است که قبل از رسیدن مصرف نشود.
- در ادامه خواص دمنوش عناب باید گفت که عناب در اشخاص سرد مزاج توليد گاز و نفخ میكند. بنابراین این افراد بايد عناب را با شكر و مويز بخورند. ضمنا عناب نيروی جنسی را كم میكند، بنابراين بايد با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود.
- کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف عناب خودداری کنند.
- عناب نارس و سبز، بیمزه و گس است و قابل خوردن نیست، زیرا سنگین و خیلی دیر هضم است، به همین علت توصیه اکید این است که قبل از رسیدن مصرف نشود.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سقوط بالگرد رئیسی سیدابراهیم رئیسی شهدای خدمت شهید جمهور ابراهیم رئیسی رئیسی شهادت ایران سقوط بالگرد بالگرد
هواشناسی شهید رئیسی امتحانات نهایی تهران کنکور شهرداری تهران سانحه بالگرد رئیسی هلال احمر بارش باران سیل قوه قضاییه پلیس
قیمت دلار خودرو بازار خودرو قیمت خودرو بورس قیمت طلا یارانه دلار یارانه نقدی حقوق بازنشستگان سایپا ایران خودرو
سینما سینمای ایران تلویزیون جشنواره کن سریال آیت الله سید ابراهیم رئیسی هنرمندان شعر رسانه ملی لیلا حاتمی قرآن کریم
کنکور ۱۴۰۳ دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی روسیه غزه امیرعبداللهیان جنگ غزه ترکیه فلسطین آمریکا چین ولادیمیر پوتین عربستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید باشگاه پرسپولیس لیگ برتر لیگ برتر ایران فدراسیون فوتبال والیبال لیگ برتر انگلیس باشگاه استقلال لیورپول
اپل هوش مصنوعی مایکروسافت گوگل سامسونگ ناسا انسان تبلیغات موبایل آیفون
سلامت مغز کاهش وزن سلامت روان سرطان آلزایمر طول عمر مغز انسان افسردگی فشار خون