جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه شکلات صبحانه با نشاسته و پودر کاکائو (۳ روش)
کاکائو، گیاه بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک است و حداقل به مدت سه هزار سال در این منطقه کشت شده است. شکلات، یکی از خوراکیهای مشتق شده از کاکائو است که بسیار پرطرفدار و انرژی زا میباشد و معمولا از ترکیب شیر، شکر، و پودر کاکائو با نسبتهای متفاوت تهیه میشود.
محبوبیت شکلات از زمان جنگ جهانی اول فراگیر شد؛ زمانی که این خوراکی خوشمزه به عنوان جیره غذایی به سربازان داده میشد و سربازان پس از بازگشت از جنگ، آن را تبلیغ میکردند. شکلات با درصدهای گوناگونی وجود دارد و هر چه کاکائوی آن بیشتر باشد سیاهتر و تلختر است. یکی از مواد نامطلوبی که به آن اضافه میشود، موم پارافین است و شکلاتهای دارای این افزودنی در دمای بدن به سرعت ذوب نمیشوند. شکلات خالص حاوی مقدار بالایی آنتیاکسیدان است که مانع تولید رادیکالهای آزاد در بدن میشود، همچنین مصرف شکلات تلخ از پوکی استخوان جلوگیری کرده و سرعت پیشرفت آن را کاهش میدهد.
محبوبیت شکلات از زمان جنگ جهانی اول فراگیر شد؛ زمانی که این خوراکی خوشمزه به عنوان جیره غذایی به سربازان داده میشد و سربازان پس از بازگشت از جنگ، آن را تبلیغ میکردند. شکلات با درصدهای گوناگونی وجود دارد و هر چه کاکائوی آن بیشتر باشد سیاهتر و تلختر است. یکی از مواد نامطلوبی که به آن اضافه میشود، موم پارافین است و شکلاتهای دارای این افزودنی در دمای بدن به سرعت ذوب نمیشوند. شکلات خالص حاوی مقدار بالایی آنتیاکسیدان است که مانع تولید رادیکالهای آزاد در بدن میشود، همچنین مصرف شکلات تلخ از پوکی استخوان جلوگیری کرده و سرعت پیشرفت آن را کاهش میدهد.
شکلات در شیرینی پزی کاربردهای زیادی دارد و از آن برای تهیه انواع بیسکوییت مانند بیسکوییت کوکی شکلاتی؛ انواع کیک مانند کیک خیس شکلاتی؛ تزئین کیک و ... استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سه نوع شکلات صبحانه با نشاسته و کاکائو آشنا سازیم.
۱. طرز تهیه شکلات صبحانه با نشاسته
مواد لازم
نشاسته ذرت
1/4 پیمانه
شکر
1.5 پیمانه
نمک
1/4 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ
4 عدد
شیر
3 پیمانه
کره
2 قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه
2 قاشق غذاخوری
شکلات
200 گرم
وانیل
1/2 قاشق چایخوری
مراحل تهیه:
- نشاسته ذرت را در یک قابلمه استیل ریخته، شکر و نمک را به آن اضافه کره و با هم مخلوط کنید.
- زرده تخم مرغ را به مخلوط فوق اضافه کرده، شیر را هم اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- مخلوط حاصل را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا بپزد و کرم مانند شود.
- وقتی غلظت آن به حد مناسب رسید (در حد ماست شل) آن را از روی حرارت برداشته و در حالی که داغ است، شکلات، کره، وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با حرارت موجود حل شوند.
- مواد را کاملا مخلوط کنید تا شکلات یکدست شود.
مواد لازم | |
نشاسته ذرت | 1/4 پیمانه |
شکر | 1.5 پیمانه |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | 4 عدد |
شیر | 3 پیمانه |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | 2 قاشق غذاخوری |
شکلات | 200 گرم |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه:
۲. طرز تهیه شکلات صبحانه با پودر کاکائو بدون شکر
مواد لازم | |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 20 گرم |
پودر کاکائو | 1/4 پیمانه |
خامه | 1/3 پیمانه |
شیر | 2 قاشق |
شکلات تخته ای | 50 گرم |
گردوی ریز خرد شده (پودر فندق) | 1/2 لیوان |
وانیل (اسانس) | 1/4 قاشق چایخوری (چند قطره) |
مراحل آماده سازی:
- شکلات و کره و نمک را در یک ظرف نسبتا گود و ترجیحا استیل ریخته و سپس ظرف را روی بخار آب قرار دهید تا به روش بن ماری حل شوند.
- پس از اینکه شکلات ذوب شد، پودر کاکائو را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سپس خامه و شیر را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
- زرده تخم مرغ را خوب هم بزنید و چند قطره اسانس یا وانیل را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
- زرده تخم مرغ را به تدریج با قاشق به شکلات اضافه کرده هم بزنید تا بپزد.
- در نهایت گردوی خرد شده یا پودر فندق را اضافه کرده و مخلوط کنید و ظرف را از روی حرارت بردارید.
نکته: چون شکلات تخته ای شیرین است نیازی به افزودن شکر نیست.
۳. طرز تهیه شکلات صبحانه با پودر کاکائو و شکر
مواد لازم
کره
120 گرم
پودر کاکائو
2 لیوان
شیر
8 لیوان سرپر
شکر
450 گرم
دستور آماده سازی:
- شکر را با پودر کاکائو درون ظرفی ریخته و با قاشق خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود و گلولهای از شکر یا پودر کاکائو در مخلوط نباشد.
- شیر را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- ظرف حاوی مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و هم بزنید، حرارت باید در حدی باشد که اطراف آن حباب بزند ولی نجوشد.
- حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت، مخلوط را مرتب هم بزنید تا شکلات غلیظ شود.
- سپس کره را اضافه کرده و هم بزنید تا کره ذوب شده و شکلات به غلظت مناسب برسد.
- شکلات را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود.
مواد لازم | |
کره | 120 گرم |
پودر کاکائو | 2 لیوان |
شیر | 8 لیوان سرپر |
شکر | 450 گرم |
دستور آماده سازی:
نکات مهم و اصولی در تهیه شکلات صبحانه
- اگر تمایل دارید شکلات شیرین تر باشد میتوانید از میزان پودر کاکائو کم کنید.
- مواظب باشید شکلات ته نگیرد، مرتب هر 5 دقیقه یکبار هم بزنید و در صورت ته گرفتن، ظرف آن را عوض کنید.
- حرارت باید ملایم باشد، زیرا حرارت زیاد باعث میشود پس از مدتی شکلات شکرک بزند.
- در صورت تمایل میتوانید در مرحله آخر کمی پودر گردو یا فندق به شکلات اضافه کنید.
برای آشنایی با طرز تهیه نسکافه با شیر و خامه و خواص نسکافه به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نسکافه با شیر و خامه
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست