چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه آش سبزی شیرازی (آش سبزی صبحانه)


آش سبزی شیرازی یکی از مشهورترین و خوشمزه‌ترین انواع آش سنتی شهر شیراز است. در این آش از گوشت گوسفندی، سبزی (تره و ترخوه) و انواع حبوبات استفاده می‌شود و جزو آش‌های سنگین ولی بسیار مقوی و مفید به شمار می‌رود. معمولا آش سبزی به دلیل وقت‌گیر بودن، کمتر در خانه‌ها تهیه می‌شود و مردم این آش خوشمزه را به صورت حاضری از مغازه‌های آش و حلیم تهیه می‌کنند و به عنوان صبحانه همراه با نان میل می‌کنند. در ادامه با طرز تهیه این آش خوشمزه همراه شما خواهیم بود.

مواد لازم برای تهیه آش سبزی شیرازی:

گوشت گوسفندینیم کیلو گرم
نخود1 لیوان
لوبیا سفید1 لیوان
برنج1 لیوان
عدس1 لیوان
تره و ترخوناز هر کدام 150 گرم
پیاز2 عدد
نمک،فلفل، زردچوبهبه میزان لازم


طرز تهیه آش سبزی شیرازی (آش سبزی صبحانه) | وب

طرز تهیه آش سبزی شیرازی:

  1. برای تهیه آش سبزی شیرازی مانند هر غذای دیگری که در آن از حبوبات استفاده می‌شود، بهتر است حبوبات و همچنین برنج را از شب قبل خیس کنید.
  2. همچنین توصیه می‌شود که همه حبوبات را هم‌زمان با گوشت نپزید زیرا زمان پخت هر یک از این مواد متفاوت است و ممکن است در نهایت یکی از حبوبات موجود در آش سفت باقی بماند؛ پس نخود و لوبیا را در ظرفی جداگانه با مقداری آب بپزید.
  3. عدس را نیز در ظرف دیگری به صورت جداگانه بپزید.
  4. گوشت گوسفندی را خرد کرده و با پیاز و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه با کمی روغن تفت  دهید.
  5. بعد از تفت دادن، مقداری زیادی آب روی آن‌ها ریخته و اجازه دهید گوشت پخته شود. 
  6. وقتی گوشت پخته شد، آن را از بقیه مواد جدا کرده و با گوشت‌کوب حسابی بکوبید. این کار به کش‌دارشدن آش سبزی شیرازی کمک می‌کند.
  7. برنج خیسانده را کمی با دست فشار دهید تا له و نیم‌دانه بشوند.
  8. حالا یک عدد پیاز دیگر را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید.
  9. سبزی‌ها(تره و ترخون خردشده) را به پیاز داخل تابه اضافه کرده و به همراه زردچوبه و کمی فلفل برای یکی، دو دقیقه تفت دهید.
  10. حالا آب گوشت و سه چهار لیوان آب و برنج‌های له‌شده را اضافه کرده و اجازه دهید تا دانه‌های برنج کاملا له و شفته شوند و به اصطلاح برنج وا برود.
  11. سپس حبوبات پخته‌شده را به همراه گوشت کوبیده‌شده و مقداری نمک اضافه کرده و حرارت را خیلی خیلی کم کنید و اجازه دهید آش سبزی شیرازی حداقل به مدت دو تا سه ساعت، کاملا پخته و جا بیفتد و حسابی کشدار بشود.
  12. در طول پخت، باید مرتب به آش سر زده و آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
  13. در نهایت آش جا افتاده را با پیاز داغ و فلفل سیاه تزیین کرده و نوش جان کنید.

نکاتی درباره پخت آش سبزی شیرازی:

  • همیشه برای پخت هر نوع آش مدت زمان زیادی را در نظر بگیرید و در تمام طول مدت پخت آش، از شعله خیلی كم استفاده كنید تا مواد به آرامی بجوشند و آش کامل جا بیفتد.
  • در صورت در دسترس داشتن برنج آشی یا برنج نیم‌دانه، آش شما زودتر جا خواهد افتاد.
  • در صورتی که  لوبیا سفید در دسترس ندارید، از لوبیا قرمز استفاده کنید. 
  • سعی کنید از نخود و لوبیا مرغوب و دانه ریز استفاده کنید.
  • به جای تره، می‌توانید از تره‌فرنگی نیز استفاده کنید.
  • کوبیدن گوشت این آش بسیار مهم است و اگر آن را نادیده بگیرید، به نتیجه مطلوب نخواهید رسید.
  • و در نهایت و به قول قدیمی‌ترها، برای جلوگیری از شورشدن آش سبزی؛ فقط یک آشپز وظیفه پخت این آش را بر عهده بگیرد!
آش سبزی شیرازی به دلیل وجود گوشت گوسفندی و حبوبات بسیار مقوی بوده و یکی از بهترین گزینه‌ها برای صبحانه یک روز زمستانی محسوب می‌شود. امیدواریم این آش خوشمزه را تهیه کرده و از خودن آن در کنار عزیزان‌تان لذت ببرید. 


گردآوری: گروه آشپزی وب




همچنین مشاهده کنید