چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
بیوگرافی ویلیام شکسپیر شاعر و نویسنده انگلیسی
ویلیام شکسپیر که اغلب با نام شاعر ملی انگلستان از او یاد میشود، بزرگترین نمایشنامه نویس تاریخ است.
خلاصه بیوگرافی شکسپیر
ویلیام شکسپیر در 26 آوریل سال 1564 در شهر استراتفورد انگلستان غسل تعمید داده شد. از سال 1594، شکسپیر به عنوان یکی از مهمترین
اعضا گروه تئاتر مردان لرد چامبلین شناخته میشد. آثار کمی در رابطه با زندگی حرفهای
شکسپیر در دسترس است و زندگی او تا حد زیادی مبهم باقی مانده است. چیزی که واضح
است این است که شکسپیر در طول 20 سال نمایشنامههایی را نوشته که طیف وسیعی از احساسات
انسانی را درگیر خود میکنند.
خاستگاه مرموز شکسپیر
از زمان شکسپیر تا به امروز، آثار او در شهرها و روستاهای بیشماری به اجرا در آمدهاند با این حال؛ داستان زندگی خود او هنوز مانند رازی سربسته باقی مانده است. در رابطه با زندگی شکسپیر دو منبع اصلی وجود دارد که مورخان با استناد به این دو منبع، طرح کلی زندگی او را ترسیم نمودهاند. یکی آثار هنری، نمایشنامهها، شعرها و غزلیات شکسپیر و دیگری اسناد رسمی کلیساها و پروندههای بایگانی شده دادگاهها. با اینحال، تنها شرح مختصری از وقایع خاص زندگی او در دسترس است.
سالهای جوانی شکسپیر
از آنجا که سند معتبر و دقیقی درباره روز تولد شکسپیر در دسترس نیست، با استناد به آنچه در کلیسای استراتفورد انگلستان کشف شده، روز غسل تعمید ویلیام شکسپیر، 26 آوریل سال 1564 به ثبت رسیده است. به این ترتیب احتمالا شکسپیر متولد 23 آوریل سال 1564 است و این روزی است که به عنوان تاریخ تولد او شناخته میشود.
ویلیام، سومین فرزند یک خانواده 8 نفره بود. پدرش جان شکسپیر، تاجر چرم و مادرش ماری آردن بوده است. شکسپیر دو خواهر بزرگتر و سه برادر کوچکتر از خود به نامهای گیلبرت، ریچارد و ادموند داشته است. قبل از تولد ویلیام، پدرش تاجری موفق و صاحب منصب بوده اما طبق آنچه در دسترس است، ثروت او در دهه 1570 به شدت کاهش یافته و مشکلات مالی شدیدی پیدا کرده است.
سوابق بسیار اندکی درباره دوران کودکی ویلیام موجود است که هیچ یک از آنها راجع به دوران تحصیلی او اطلاع دقیقی به ما نمیدهند. مورخان بر این باور هستند که به احتمال زیاد، شکسپیر به مدرسه جدید شاه در استراتفورد میرفته و در آنجا خواندن، نوشتن و ادبیات باستانی روم و یونان را آموخته است و از آنجا که فرزند یک مقام عالیرتبه بوده، بدون شک مشمول آموزش رایگان بوده است.
زندگی خصوصی و ازدواج شکسپیر
ویلیام شکسپیر در 28 نوامبر سال 1582 با دختری به نام آنه هاثوی در روچستر، ایالت کانتربری ازدواج کرد. در زمان ازدواج، ویلیام 18 ساله و آنه 26 ساله و باردار بوده است. فرزند اول این زوج دختری به نام سوزانا بود که در 26 می 1583 متولد شد و دو سال بعد و در دوم فوریه سال 1585، صاحب یک جفت دوقلوی دختر و پسر به نامهای همنت و جودیت شدند. همنت در سن 11 سالگی و به دلایل نامعلوم از دنیا رفت. از بعد از تولد دوقلوها تا 7 سال بعد از آن هیچ اطلاعاتی در باره شکسپیر در دسترس نیست. مورخان این دوران را به نام "سالهای گمشده" خطاب میکنند و گمانه زنی های زیادی درباره آنچه در این دوران اتفاق افتاده انجام میدهند.
تئاتر شکسپیر
شواهد موجود حاکی از آن است که در سال 1592، شکسپیر از راه بازیگری تئاتر و نمایشنامه نویسی در لندن امرار معاش میکرده است. در سپتامبر سال 1593 در یک نسخه از "Stationers' Register" یک نمایشنامهنویس انگلیسی به نام رابرت گرین نقد تند و تیزی درباره شکسپیر منتشر نمود و به طور علنی به شکسپیر و آثار او توهین کرد و شکسپیر را یک موجود تازهبهدوران رسیده خواند. مورخان درباره این نقد نظریات متفاوتی دارند اما، بسیاری از آنان معتقدند که همین انتقاد توهینآمیز، مقدمه رشد شکسپیر شده و باعث شده او برای رسیدن به سطح نمایشنامهنویسان مطرح آن دوران از جمله: کریستوفر مارلو، توماس ناشه و یا خود رابرت گرین و مطابقت با آثار آنان تلاش بیشتری انجام دهد.
در دهه 1950 شکسپیر رهبری گروه تئاتر مردان لرد چامبرلین را بر عهده داشت. پس از به تخت نشستن شاه جیمز اول در سال 1603، گروه تئاتر مردان لرد چامبرلین به گروه مردان پادشاه تغییر نام یافتند. گروه تئاتر مردان پادشاه در میان مردم لندن محبوبیت داشت و طبق اسناد موجود، در همین دوران آثار شکسپیر نیز به عنوان ادبیات عامه پسند به فروش میرسید. در قرن شانزدهم، این گونه نمایشها و تئاترها مورد قبول افراد رده بالای مملکتی واقع نمیشد با این حال؛ بسیاری از اشرافزادگان از هنر تئاتر حمایت میکردند و با هنرپیشههای این گروه ها روابط دوستانه نزدیکی برقرار میکردند.
ساماندهی زندگی و کسب وکار
تا سال 1597، 15 عدد از 37 اثر شکسپیر به چاپ رسیدند. اسناد مدنی نشان میدهند که در این دوران شکسپیر دومین منزل بزرگ استراتفورد را برای خانواده خود خریداری کرد که به آن "خانه جدید" میگفتند. از منزل شکسپیر در استراتفورد تا لندن با اسب 4 روز فاصله بود به همین خاطر او هر 40 روز یکبار و بعد از پایان هر دوره نمایش به منزل میرفت.
در سال 1599 ویلیام شکسپیر و شرکای تجاریاش، تماشاخانه خود را با نام "تماشاخانه جهان" در جنوب رودخانه تایمز راه اندازی نمودند. بعدها با سرمایه گذاریهای پرسود و بهبود اوضاع مالی، دیگر شکسپیر فقط یک نویسنده نبود. محققان و مورخان بر این باورند که این سرمایه گذاریها و پیشرفتهای مالی باعث شد او زمان بیشتری برای نوشتن بیوقفه نمایشنامههایش داشته باشد.
سبک نگارش شکسپیر
نخستین نمایشنامههای شسکپیر به سبک مرسوم آن دوران و با بهکارگیری استعارهها و عبارات لفظی سنگین و استادانه نوشته میشد که به طور طبیعی با طرح داستانها و شخصیتهای نمایشنامههای او همتراز نبود. اما از آنجایی که شکسپیر نویسندهای خلاق بود، اهداف خود را با سبک نوشتاری سنتی آن دوران تطبیق داد و جریان تازهای را در ادبیات راه اندازی کرد.
آثار ابتدایی شکسپیر: نمایشنامههای تاریخی و کمدی
به غیر از نمایشنامه رومئو و ژولیت، دیگر آثار اولیه شکسپیر که اغلب مضمونی تاریخی داشتند در اوایل دهه 1590 نوشته شدند. نمایشنامههای ریچارد دوم، هنری ششم (قطعات 1و 2و 3) و هنری پنجم نتایج مخرب حکومتهای ضعیف و فاسد را به نمایش در میآوردند که توسط مورخان درام، به عنوان روش شکسپیر در توجیه ریشههای سلسله تئودور تفسیر شده است.
شکسپیر در طول زندگی خود چندین نمایشنامه کمدی نیز نوشت که از آن جمله میتوان به رمان کنایهدار "رویای نیمه شب تابستان"، "تاجر ونیزی"، " هیاهوی بسیار برای هیچ " و ... اشاره نمود.
آثار بعدی شکسپیر: تراژدی ها و تراژدی-کمدیها
از سال 1600 به بعد شکسپیر شروع به نوشتن نمایشنامههایی تراژیک نمود. هملت، شاه لیر، اتللو و مکبث از جمله آثار تراژدی شکسپیر به حساب میآیند و شخصیتهای این داستانها برداشتی زنده از خلقوخوی نامناسب و عالمگیر انسانی هستند. برای مثال شخصیت هملت در نمایشنامهای به همین نام، نشانگر خیانت، کیفر، زنا و فساداخلاقی است. این فسادهای اخلاقی معمولا قهرمان داستان را در طول نمایش تخریب کرده و روند داستان را تغییر میدهد.
در سالهای پایانی عمر، ویلیام شکسپیر چند اثر تراژیک-کمدی دیگر نوشت که از میان آنها میتوان به حکایت زمستان و طوفان اشاره نمود.
مرگ شکسپیر
ویلیام شکسپیر در 23 آوریل سال 1616 یعنی روز تولدش و در سن 52 سالگی درگذشت و جسدش دو روز بعد در کلیسای مقدس ترینیتی به خاک سپرده شد. شکسپیر بیشتر اموال خود را برای دختر بزرگش سوزانا به ارث گذاشت ولی طبق رسوم یک سوم از اموال او به همسرش آنه هاثوی تعلق گرفت.
گروه چهره های وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست