دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
نکات و روش های نگهداری پیاز داغ در یخچال و فریزر
پیاز داغ یکی از مواد اولیه بسیار ضروری و پرکاربرد در آشپزی است که به روشهای متفاوتی تهیه میشود. برخی افراد در هر وعده آشپزی، به مقدار مورد نیاز برای همان وعده پیاز داغ درست کرده و تازهتازه مصرف میکنند. برخی دیگر به خصوص خانمهای شاغل که فرصت کمی برای آشپزی دارند، ساعتی از یک روز تعطیل خود را به این کار اختصاص داده و به مقدار خیلی زیاد پیاز داغ تهیه میکنند و با انواع روشهایی که به صورت علمی یا عملی به آنها رسیدهاند، پیاز داغهای سرخشده را برای مدت طولانی نگهداری میکنند و به اصطلاح تا مدتی از درست کردن پیاز داغ راحت هستند.
عدهای هم که اصلا وقت برای تهیه پیاز داغ خانگی ندارند، ترجیح میدهند از فروشگاههای تهیه سبزیجات آماده و یا سوپرمارکتهای معتبر، پیاز داغ فریزشده و یا تازه تهیه کرده و موقع آشپزی از آنها استفاده کنند.
هرکس برای تهیه پیاز داغ روش خاص خود را دارد با این حال، ما قبلا در سایت وب دو روش بسیار عالی برای تهیه پیاز داغ به شما معرفی کردیم که میتوانید از هر یک از آنها که دوست دارید استفاده کنید:
- طرز تهیه پیاز داغ مجلسی
- طرز تهیه پیاز داغ کریسپی به دو روش
صرف نظر از روش تهیه پیاز داغ، اگر این ماده اولیه مهم را به مقدار زیاد تهیه میکنید، باید روش نگهداری از آن را هم بلد باشید تا در اثر اشتباه، رحمتتان به هدر نرود و پیازداغی که با زحمت زیاد تهیه کردهاید، کپک نزند و خراب نشود.
در ادامه شما را با چند نکته بسیار مهم درباره نگهداری پیاز داغ در یخچال یا فریزر آشنا میکنیم.
نکات مهم درباره نگهداری پیاز داغ در یخچال یا فریزر:- یکی از ریزهکاریهایی که بسیاری از خانمهای خانهدار برای نگهداری پیاز داغ برای مدت طولانی از آن استفاده میکنند، سرخکردن کامل پیاز و همچنین اضافهنمودن مقداری نمک در حین سرخشدن پیازها به آنهاست. در این روش، باید پیاز را تا سرحد ایده آل سرخ کرد و همچنین مقداری نمک به آن اضافه کرده، پس از روغنگیری و خنک شدن، پیازها را درون ظرف در بسته و یا کیسه فریزری هواگیریشده نگهداری کرد.
- نکته کلیدی دیگری که میتواند به شما برای داشتن پیاز داغ سالم و بدون کپک کمک کند این است که اگر پیازها را داخل ظروف یکبار مصرف یا طروف پلاستیکی میریزید؛ اول برای مدتی ظرف را بدون در داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا پیازها کاملا سرد شوند و بعد درب ظرف را ببندید. شما همچنین میتوانید در ظرف را نیز جداگانه داخل یخچال قرار دهید تا هم ظرف و هم در آن و هم پیازها به خوبی سرد شوند و بعد در ظرف را درست و کامل کیپ کنید، به این ترتیب ظرف دیگر عرق نمیکند و پیازها کپک نمیزنند.
- بهتر است پیاز داغها را به چند قسمت تقسیم کنید؛ مقداری از آنها را داخل ظرف دربسته ریخته و داخل یخچال قرار دهید و مقدار بیشتر را در کیسههای فریزی یا کیسههای زیپ لاک جداگانه و با هواگیری کامل داخل فریزر قرار دهید. به این ترتیب میتوانید در موقع نیاز از پیاز داغی که داخل یخچال است استفاده کنید و وقتی ظرف خالی شد، یک بسته از پیاز داغهای فریزری را از فریزر بیرون آورده و داخل همان ظرف بریزید و به مرور از آن استفاده کنید و به همین ترتیب ادامه دهید تا پیازهای فریزری تمام شوند.
آیا فریزکردن سبزیجات و یا پیاز سرخشده خطرناک است؟
اصولا فریزکردن مواد غذايي پخته به مدت طولاني در يخچال يا فريزر توصیه نمیشود چون هميشه احتمال بروز آلودگي وجود دارد. به همین دلیل اگر کسي ميخواهد مواد غذايي را براي مدت طولاني نگه دارد بايد حتما این مواد خام باشند چون مواد غذايي خام اگر آلودگي هم داشته باشند، در حين پخت و حرارت ديدن ميکروب و سموم ميکروبي آنها از بين مي رود.تقريبا در تمامي روشها جز کباب کردن مستقيم روي شعله، موادغذايي حرارت 100 درجه را به مدت نيم ساعت تحمل مي کنند و معمولا مقاوم ترين سموم ميکروبي در اين مدت نابود ميشوند. وقتي سبزي یا پیاز از قبل پخته باشد و در يخچال نگهداري شود، معمولا موقع مصرف تنها گرم ميشود و ميزان حرارت کم و کوتاه خواهد بود. پس اگر آلودگي در آن وجود داشته باشد در چنين شرايطي ديگر ميکروب و سم آن از بين نميرود. پس بهتر است که مواد غذايي پخته براي مدت طولاني در يخچال و يا فريزر نگهداري نشوند، بلکه تازه به تازه براي طبخ انواع غذاها مورد استفاده قرار گيرند.
ارزش غذایی پیاز داغ فریزشده:
هر فرآیندی روی مواد غذایی و خوراکی تازه انجام شود، باعث میشود میزان مواد مغذی موجود در آن کاهش یابد. هرچقدر این فرآیند بیشتر و شدیدتر باشد، افت ارزش تغذیهای آن خوراکی خاص بیشتر خواهد بود. این موضوع در مورد سیر و پیاز هم صدق میکند؛ وقتی یک بار سیر یا پیاز خام و تازه سرخ شود، بخش مهمی از مواد مغذی، ویتامینها و املاح آن از بین میرود و وقتی که پیازداغ و سیرداغ برای مدت طولانی فریز شوند و پس از مدتی برای مصرف دوباره، از حالت یخی خارج شوند، بخش دیگری از مواد مغذی موجود در آنها از بین میرود.در واقع پس از نگهداری پیاز داغها و سیرداغهایی که برای استفاده ماهانه فریز میشوند، فقط کمی از عطر پیاز و سیر را در خود نگه میدارند و موادمغذی آنها نسبت به پیاز و سیر تازه یا حتی آنهایی که تازه به تازه سرخ و مصرف میشوند، به شدت پایین میآید. ضمن اینکه عطر و طعم این محصولات یخی هم با انواع تازهشان تفاوت چشمگیری دارد. اگر سیر و پیازی که قرار است سرخ و فریز شوند، سالم باشند و با روش صحیحی سرخ و فریز شوند، هیچ ماده سمی و مضری در آنها آزاد نخواهد شد اما مصرف چنین محصولاتی دیگر ارزش تغذیهای خاصی برای بدن نخواهد داشت.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
- یکی از ریزهکاریهایی که بسیاری از خانمهای خانهدار برای نگهداری پیاز داغ برای مدت طولانی از آن استفاده میکنند، سرخکردن کامل پیاز و همچنین اضافهنمودن مقداری نمک در حین سرخشدن پیازها به آنهاست. در این روش، باید پیاز را تا سرحد ایده آل سرخ کرد و همچنین مقداری نمک به آن اضافه کرده، پس از روغنگیری و خنک شدن، پیازها را درون ظرف در بسته و یا کیسه فریزری هواگیریشده نگهداری کرد.
- نکته کلیدی دیگری که میتواند به شما برای داشتن پیاز داغ سالم و بدون کپک کمک کند این است که اگر پیازها را داخل ظروف یکبار مصرف یا طروف پلاستیکی میریزید؛ اول برای مدتی ظرف را بدون در داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا پیازها کاملا سرد شوند و بعد درب ظرف را ببندید. شما همچنین میتوانید در ظرف را نیز جداگانه داخل یخچال قرار دهید تا هم ظرف و هم در آن و هم پیازها به خوبی سرد شوند و بعد در ظرف را درست و کامل کیپ کنید، به این ترتیب ظرف دیگر عرق نمیکند و پیازها کپک نمیزنند.
- بهتر است پیاز داغها را به چند قسمت تقسیم کنید؛ مقداری از آنها را داخل ظرف دربسته ریخته و داخل یخچال قرار دهید و مقدار بیشتر را در کیسههای فریزی یا کیسههای زیپ لاک جداگانه و با هواگیری کامل داخل فریزر قرار دهید. به این ترتیب میتوانید در موقع نیاز از پیاز داغی که داخل یخچال است استفاده کنید و وقتی ظرف خالی شد، یک بسته از پیاز داغهای فریزری را از فریزر بیرون آورده و داخل همان ظرف بریزید و به مرور از آن استفاده کنید و به همین ترتیب ادامه دهید تا پیازهای فریزری تمام شوند.
آیا فریزکردن سبزیجات و یا پیاز سرخشده خطرناک است؟
ارزش غذایی پیاز داغ فریزشده:
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست