سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

آشنایی با فنچ زبرا ، فنچ سفید زبرا و انواع آن + عکس فنچ زبرا



	آشنایی با فنچ زبرا ، فنچ سفید زبرا و انواع آن + عکس فنچ زبرا | وب


آشنایی با فنچ و انواع آن

فنچ ها از بهترین نوع پرندگانی می‌باشند که می‌توان در هر جایی اعم از آپارتمان و ... نگهداری کرد و کمترین دردسر و مشکلات را دارند به‌طوری که با کمی آگاهی از محل زندگی، نوع تغذیه و شرایط مناسب برای تخم‌گذاری می‌توانید به پرورش فنچ بپردازید.

انواع فنچ

فنچ‌‌ها به دو نوع اهلی و وحشی تقسیم می‌شوند. فنچ‌های اهلی شامل فنچ‌های سفید و فنچ‌های راه راه (فنچ زبرا) می‌باشند. فنچ‌های نوع وحشی شامل بقیه انواع فنچ‌ها هستند .

فنچ‌های اهلی :

  • Zebra Finch 

فنچ‌های زبرا شامل چهار دسته مهم به نام‌های (فنچ زبرای معمولی - فنچ زبرای کینگ - فنچ زبرای لپ سیاه و فنچ زبرای سفید) هستند.


فنچ‌های وحشی:

  • Black Masked Grassfinch
  • European Goldfinch
  • Gouldian Finch
  • Lavender Waxbill
  • Long-Tail Grassfinch
  • Orange Cheek Waxbill
  • Orange Weaver
  • Owl (Bicheno) Finch
  • Strawberry Finches
  • Society (Bengalese) Finch


	آشنایی با فنچ زبرا ، فنچ سفید زبرا و انواع آن + عکس فنچ زبرا | وب

می‌بینید که در جهان نژادهای بسیاری از فنچ یافت می‌شود؛ اما نژاد قفسی آن در جهان و در ایران بیشتر 2 گونه است.

  1. فنچ سفید کامل
  2. فنچ گور خری یا زبرا


تفاوت این دو گونه فقط و فقط در ظاهر پرنده است. مثلا گونه ماده فنچ در نوع زبرا خاکستری کامل است
.اما ماده تمام بال‌هایش سفید است. البته ممکن است فنچ سفید نیز دو رگه باشد و ژن زبرا در آن پنهان باشد. به هر حال انتخاب برای جفت گیری فنچ در زیبا شدن جوجه‌ فنچ‌ تاثیر دارد. اگر در جفت‌گیری فنچ نر از گونه زبرا باشد و فنچ ماده از گونه تمام سفید، زیباترین جوجه‌ فنچ‌ها به وجود می‌آیند.


نکات خرید، نگهداری و جوجه کشی از فنچ های زبرا

خرید فنچ: برای خرید یک جفت فنچ زبرای مناسب و به بلوغ رسیده باید توجه کنید که نوکشان کاملا رنگی شده باشد و نر آن بخواند و زیاد چاق و بیحال نباشد. توجه کنید که هر دو فنچ دارای جنب و جوش زیاد باشند.

قفس مناسب برای فنچ: قفس فنچ باید تقریبا بزرگ باشد که فنچ ها در آن احساس راحتی بکنند و دچار کمبود جا و چاقی نشوند. حتی زمان جوجه دهی و بزرگ شدن جوجهها نباید کمبود جا وجود داشته باشد. مکان مناسب برای نصب قفس، دور از شلوغی، سر و صدا، نور مستقیم آفتاب، گربه و سگ و... است. باید قفس را در جای بلندی بر روی دیوار نصب کنید که کسی نتواند به قفس سرکشی بکند؛ به جز موارد تمیز کردن و تعویض آب و دانه که صاحب پرنده به یک صورت مشخص باید انجام دهد تا پرنده به آن عادت کند.


	آشنایی با فنچ زبرا ، فنچ سفید زبرا و انواع آن + عکس فنچ زبرا | وب

فنچ زبرای کینگ

غذای فنچ: غذای فنچ ها عمدتاً ارزن است و ارزن نوع ریز برای این پرندگان مناسب تراست. بخاطر جثه و نوک کوچک نمی‌توانند به راحتی از نوع ارزن درشت که مناسب کبوتر و پرندگان درشت جثه‌تر است استفاده کنند. در صورت مصرف تکه‌هایی از پوسته اطراف نوکشان کنده می‌شود. همچنین خیار سالادی(تخمهای آن) و کاهو (که اگر خیار و کاهو را با چاقو ریز ریز و خرد کنید راحت‌تر می‌توانند از آن استفاده کنند) و هویج رنده شده و هندوانه و زرده تخم مرغ آب پز شده و گاهی هم ذرت مورد علاقه فنچ‌ها است. از دیگر غذاهای مکمل برای فنچ‌ها کف دریا می‌باشد که به رنگ سفید و لایه لایه است و از ماهی مرکب تهیه می‌شود. سعی کنید که پوست تخم مرغ به فنچ‌ها ندهید چون به مرور زمان به خوردن تخم‌های خودشان عادت می‌کنند و دیگر جوجه‌ای نخواهید داشت. برنج پخته شده سرد نیز موردعلاقه‌ی فنچ‌های است.

لانه فنچ: در بازار لانه‌هایی به صورت پلاستیکی یافت می‌شود ولی بهتر است لانه فنچ چوبی باشد؛ چون پلاستیکی در اثر تغییر دما، دمای داخل آن نیز تغییر می‌کند.

نکته: در پشت لانه یک سوراخ ایجاد کنید که فنچها از رفتن به لانه حراسی نداشته باشند. البته سوراخ نه زیاد بزرگ باشد و نه کوچک، بلکه طوری باشد که روشنایی دیده شود و شما رفت آمد جفت در لانه را مشاهده کنید. در لانه مقداری پنبه و دستمال کاغذی یا برگ خشک شده درختان را قرار دهید. نباید زیاد لانه را پر کنید. یک مقدار هم در گوشه قفس بگذارید تا تشویق به جفت شدن و تخم گذاری شوند.



	آشنایی با فنچ زبرا ، فنچ سفید زبرا و انواع آن + عکس فنچ زبرا | وب

فنچ زبرای لپ سیاه

جفت‌گیری و تخم گذاری فنچ: بین 2 تا 20 روز معمولا فنچ‌ها جفت می‌شوند. زمانی که فنچ‌ها با هم جفت بشوند، پرنده نر به خارج کردن مواد داخل لانه می‌پردازد و دوباره به سلیقه خودش به چیدمان داخل لانه‌اش اقدام می‌کند. بعد از جفت‌گیری مدت تقریبا 15 روز طول می‌کشد که اولین تخم را بگذارد و این کار را به صورت روزانه انجام می‌دهد و بین 3 تا 11 تخم می‌گذارد که تقریبا از 11 تخم 8 تا جوجه خواهند شد. البته شاید هم هر 11 تا جوجه شوند ولی باز هم بستگی به فنچ و شرایط نگهداری آن دارد.

نکته1: به تخم فنچ به هیچ وجه دست نزنید چون بعد از دست زدن، فنچ‌ها آن تخم را بعد از چند روز یا می‌شکنند یا از لانه خارج می‌کنند.

نکته2: اگر مشاهده کردید که تخمی در ته قفس افتاده بدانید که آن پوچ بوده و آن را خارج کرده‌اند. بنابراین تلاش نکنید تخم را دوباره در لانه بگذارید چون بی‌فایده است.


	آشنایی با فنچ زبرا ، فنچ سفید زبرا و انواع آن + عکس فنچ زبرا | وب

فنچ زبرای سیاه

جوجه فنچ: جوجه‌ها بین 14 تا 21 روز بسته به شرایط خوابیدن فنچ‌تان روی تخم و... از تخم بیرون می‌آید. در این زمان شما باید فنچ‌تان را با تخم مرغ آبپز همراه پوسته آن تقویت کنید تا تخم خود را به دلیل کمبود کلسیم نشکند و نخورد. بعد از بدنیا آمدن اولین جوجه بقیه جوجه‌ها به ترتیب در روزهای بعدی به دنیا می‌آیند.

نکته: به جوجه‌ها اصلا دست نزنید چون ممکن است جوجه توسط پدر و مادر خود دیگر تغذیه نشود.

صدای فنچ: جوجه‌ها بعد از 4 روز صدایشان بصورت آرام از درون لانه شنیده می‌شود که در روزهای بعدی صدایشان بیشتر می‌شود. وقتی جوجه‌ها 1 ماهه شدند از لانه خارج می‌شوند ولی هنوز تغذیه‌شان با پدر و مادرشان است. در این مدت آموزش‌هایی از قبیل پرواز، خوردن دانه و آب و... را یاد می‌گیرند. حتی نرها در این زمان تمرین آواز می‌کنند.


ویدیویی بسیار زیبا از فنچ سفید زبرا




گردآوری: مجله اینترنتی وب