یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 11 May, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی با مرغ
در بین غذاهای ایرانی، خوراکها و خورش های زیادی وجود دارند که در تهیه آنها از بادمجان استفاده شده است. خورش بادمجان و خورش غوره بادمجان، از جمله این غذاهای خوشمزه و پرطرفدار میباشند. خورش نازخاتون نیز نوعی خورش محلی استان گیلان است که با گوشت، سبزی، و بادمجان تهیه میشود. در تهیه این خورش خوشمزه میتوان از گوشت سفید یا قرمز استفاده کرد که روی (Zn) موجود در آن قابليت جذب بالایی در بدن دارد و باعث تقويت سيستم ايمنی بدن میشود و كمبود آن با عوارضی از قبيل اختلالات رشد، تأخير در بهبود زخمها، بلوغ جنسی ديررس، كوتاهي قد، كم اشتهايی، اختلال در رشد جنين، و سقط جنين همراه است كه در بعضی از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است.
استفاده مفرط از گوشت قرمز در رژيم غذائی غلظت كلسترول، تری گليسيريد و اسيد اوريک خون را در بدن افزايش میدهد كه میتواند منجر به بيماریهای قلبی عروقی، مشكلات نقرس، آرتريت روماتوئيد (دردهای مفصلی)، پوكی استخوان و سرطان روده بزرگ شود. بنابراين بهتر است كمتر از گوشت قرمز استفاده شود و گوشت سفيد مانند گوشت مرغ را جايگزين آن کرد.
گوشت مرغ كه جزء گوشتهای سفيد است، نسبت به گوشتهای قرمز چربی و آهن كمتری دارد ولی از نظر تأمين پروتئين مورد نياز بدن و ديگر خواص غذایی نسبت به گوشتهای قرمز كمبود خاصی ندارد، پس برای اشخاصی كه غلظت كلسترول، تری گليسيريد و اسيد اوريك خونشان بالاست و دچار بيماری های قلبی عروقی و يا مشكلات نقرس هستند مناسب تر از گوشت قرمز است. گوشت مرغ به علت خصوصياتی مانند پروتئين زياد، چربی كم، طعم غذائی خوب، نسوج نرم و سهل الهضم بودن، برای تغذيه اطفال و بيمارانی كه احتياج به غذای سبك و زود هضم دارند مناسب تر میباشد.
در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی با استفاده از گوشت مرغ آشنا سازیم و نکات اصولی که باید برای تهیه یک خورش ایده آل رعایت شود را ارائه دهیم.
این غذا برای 4 نفر مناسب است و زمان آماده سازی و پخت حدود 1:30 می باشد. |
مواد لازم برای تهیه خورش نازخاتون گیلانی با مرغ
سینه مرغ | 300 گرم |
بادمجان قلمی | 4 عدد |
نعنا و جعفری | 300 گرم |
پیاز داغ | 6 قاشق غذاخوری |
آبغوره یا آب نارنج | 3 قاشق غذاخوری |
ادویه خورشتی | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
محلول زعفران | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی با مرغ
- بادمجانها را پوست گرفته و درسته سرخ کنید.
- در یک قابلمه کمی روغن ریخته، نیمی از پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
- سینه مرغ را خرد کرده، به پیاز داغ اضافه کرده و با هم تفت دهید.
- وقتی رنگ مرغ تغییر کرد، ادویه خورشتی، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- 2 پیمانه آب جوش به خورش اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.
- نعنا و جعفری را خرد کرده و در روغن، کمی تفت دهید
- 20 دقیقه به پایان پخت، سبزیهای معطر را به مرغ اضافه کنید.
- وقتی مرغ کاملا پخت، بادمجان سرخ شده را به همراه نیم دیگر پیاز داغ، به خورش اضافه کنید.
- محلول زعفران را به خورش اضافه کرده و نمک آن را تنظیم کنید.
- پس از 15 دقیقه خورش آماده است و شما می توانید بسته به ذائقه خود کمی آبغوره یا آب نارنج به عنوان چاشنی به خورش اضافه کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه خورش نازخاتون
- مقدار مرغ و سبزی مورد استفاده در این خورش یکسان است.
- سبزی را خیلی تفت ندهید، زیرا تفت دادن زیاد باعث تلخی سبزی و از بین رفتن خواص آن میشود.
- در صورت تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین پیدا کند.
- برای رفع تلخی بادمجان می توانید روش اصولی و مطمئن رفع تلخی بادمجان را در مقاله زیر دنبال کنید:
بیشتر بخوانید: رفع تلخی بادمجان به روش کاملا اصولی و مطمئن
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست