چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

غذاهای مناسب برای سحری کدامند؟


از آنجایی که در ماه رمضان صبحانه به همراه یک وعده غذای اصلی (ناهار) حذف می‌شود لازم است که تغذیه روزه‌داران به هنگام سحر و افطار به گونه‌ای باشد که تقریبا همه نیاز بدن را اعم از انواع ویتامین‌ها، کربوهیدرات‌ها، پروتپین و... در طول روز رفع کند. بر همین اساس تغذیه در وقت سحر از اهمیت خاصی برخوردار است. در ادامه این مقاله از مجله "ستاره" به معرفی غذاهای مناسب برای سحری می‌پردازیم.


	غذاهای مناسب برای سحری کدامند؟ | وب


خوردن وعده سحری در روزه‌داری یک اصل سالم ماندن است ضمن آنکه روزه‌دار در ساعات سحر از برکات معنوی فریضه خود بهره‌مند می‌شود با خوردن سحری مناسب می‌تواند به پایداری سطح آب و قند خون در طول روزهای بلند کمک کند. میوه‌جات حاوی فیبر و سالاد گزینه‌های مناسبی هستند که مصرف آنها در کنار وعده اصلی می‌تواند به این منظور کمک کند. نوشیدن بیش از حد آب در این وعده ممکن است منجر به سوء‌هاضمه و مشکلات گوارشی شود بنابراین بیشتر از دو لیوان آب در وعده سحری توصیه نمی‌شود. علاوه بر وعده سحری وعده افطار هم از اهمیت خاصی برخوردار است . به همین منظور بهتر است با غذاهایی که برای افطاری مناسب هستند آشنا شوید.


چه غذاهایی برای وعده افطار مناسب است؟


هرگز وعده سحری را حذف نکنید

برخی افراد تصور می‌كنند با حذف وعده سحری می‌توانند لاغرتر شوند اما این تصور كاملا اشتباه است و آسیب‌هایی مانند مشكلات گوارشی،‌ زخم و ورم معده،‌ ضعف و بی‌حالی در طول روز،‌ پرخاشگری و … را به دنبال خواهد داشت اما اگر در وعده سحر از غذاهای مفید و مناسب استفاده شده باشد، این حالات منفی کمتر به چشم می‌آید. بنابراین با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربی‌ های اضافی را پیدا می‌ كند. تمامی روزه‌داران باید وعده سحری را در برنامه  غذایی خود داشته باشند، زیرا حذف این وعده، سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.

سحری باید مختصر و مفید باشد

بهتر است غذای مصرفی در سحر ویژگی وعده ناهار را داشته باشد. در ماه مبارک رمضان استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل پنج گروه اصلی غذایی یعنی نان و غلات + میوه‌ها + سبزیجات+ گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ + شیر و لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیه‌ای بدن توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که در وعده سحری باید از غذاهای متنوع مانند هیدروکربوت‌ها، فیبرها و پروتئین‌های کم چرب استفاده کرد. بدن انسان کربوهیدرات‌ها را به آهستگی هضم می‌کند که به آزاد کردن تدریجی انرژی طی ساعت‌های روزه‌داری کمک می‌کند.

غذاهای مناسب برای سحری کدامند؟

بهتر است در سحری از غذاهای گیاهی پخته یا خام استفاده شود. مصرف نان‌های سبوس‌دار، نان سنگک، ماکارونی و سیب‌زمینی هنگام سحر بسیار خوب است و به خصوص برای کسانی که کارهای فکری و ذهنی انجام می‌دهند، می‌تواند بسیار مفید باشد. به جای گوشت در سحری می‌توان از قارچ استفاده کرد. مصرف انواع مغزها مثل مغز بادام خام یا مغز گردو و پسته و فندق نیز برای سحری بسار مناسب هستند. علاوه بر این برای راحت تحمل کردن گرسنگی، خوب است هنگام سحری از خانواده حبوبات بیشتر استفاده كنید. به عنوان مثال عدسی، ‌باقلا، لوبیا چشم بلبلی و نظایر آن به صورت عدس پلو، ‌باقالی پلو و... از غذاهای مناسب برای سحری هستند.

توجه: همچنین مصرف سبزیجات و میوه‌جات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم می‌کند و تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد.

توجه: در سحر از غذاهای سرشار از پتاسیم استفاده کنید زیرا در جلوگیری از تشنگی در زمان روزه‌داری نقش دارد. موز، شیر، خرما، آووکادو و کشمش خشک بهترین خوراکی‌های حاوی پتاسیم هستند.


	غذاهای مناسب برای سحری کدامند؟ | وب


خوراکی‌هایی که برای سحری توصیه نمی‌شوند

  • مصرف نان لواش، تافتون و در کل نان‌های سفید یا شیرین، بشدت فرد را در طول روز گرسنه می‌کند و به همین دلیل مصرف آن‌ها هنگام سحر توصیه نمی‌شود.
  • مصرف بی‌رویه مربا در وعده سحر قند خون را کاهش می‌دهد و در طول روز فرد را بیشتر از حالت عادی گرسنه می‌کند.
  • مصرف بی‌رویه چای و قهوه در وعده سحر توصیه نمی‌شود و اگر کسی می‌خواهد هنگام سحر چای بنوشد، بهتر است از چای کمرنگ استفاده کند.
  • هنگام سحری از خوردن غذاهای سنگین گوشتی و سرخ كرده خودداری كنید. زیرا این غذاها باعث تشنگی در طول روز می شوند.

کودکان و نوجوانانی که برای نخستین بار روزه می‌گیرند یا اصطلاحا روزه اولی ها هستند باید در وعده سحری، غذای کافی بخورند و همچنین آبمیوه‌ و سبریجاتی مانند هویج و گوجه‌‌فرنگی را فراوان مصرف کنند، زیرا مقدار زیادی ویتامین را به صورت فشرده به بدن آن‌ها می‌رساند.

گردآوری: مجله اینترنتی وب