دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه!


آلوچه یکی از میوه‌های تابستانی خوشمزه است که برای درمان یبوست بسیار موثر می‌باشد. رب آلوچه را می‌توان در کنار رب گوجه فرنگی برای مزه دار کردن غذا‌ها و خورش‌ها استفاده کرد و از خواص بی نظیر آن برخوردار شد. رب آلوچه، افشره غلیظ شده میوه آلو و غنی از مواد مغذی است که می‌تواند خواص درمانی بالایی داشته و به بهبود برخی بیماری‌ها کمک کند. برای آشنایی با خواص این ماده غذایی با ما همراه باشید.

طرز تهیه رب آلوچه مانند لواشک آلوچه است، در واقع لواشک همان رب سفت شده است که می‌توان آن را در آب حل کرده و به جای رب مورد استفاده قرار داد. رب‌هایی مانند رب زرشک، رب انار، و رب آلوچه را بهتر است به صورت خانگی تهیه کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه رب آلوچه در منزل، موارد مصرف و خواص آن آشنا سازیم.
 
مواد لازم برای تهیه رب آلوچه
آلوچه قرمز، زرد یا سبز 2 کیلوگرم
آب 1 لیوان
نمک 1 قاشق مرباخوری


طرز تهیه رب آلوچه

  1. آلوچه‌ها را شسته و در یک ظرف لعابی یا مسی سفید شده بریزید.
  2. اگر آلوچه‌ها رسیده و پرآب هستند نیازی به اضافه کردن آب نیست، ظرف لعابی یا مسی را بر روی حرارت ملایم قرار داده و درب ظرف را ببندید تا آلوچه‌ها آب بیندازند.
  3. در صورتی که آلوچه‌ها سفت هستند، یک لیوان آب به آن اضافه کرده و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و درب ظرف را ببندید.
  4. پس از 10 دقیقه، درب ظرف را برداشته و فرصت دهید تا آلوچه‌ها خوب بپزند و نرم شوند.
  5. پس از اینکه آلوچه ها کاملا له شدند، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید آلوچه‌ها خنک شوند و سپس آنها را در یک آبکش فلزی ریخته و با پشت قاشق آنها را له کنید تا پوره آن خارج شود.
  6. پوره آلوچه را مجددا در ظرف لعابی یا مسی ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده و فرصت دهید تا بجوشد و سفت و غلیظ شود.
  7. هنگام جوشیدن رب، روی سطح آن کف هایی جمع می شود که باید با قاشق گرفته شود، زیرا در طعم و رنگ رب موثر است.
  8. در حین پخت، مرتب رب را از ته قابلمه هم بزنید تا ته نگیرد و قوام یابد.


    طرز تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه! | وب


  9. رب باید به اندازه ای بپزد که کاملا خشک شود، سپس در انتها کمی نمک به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
  10. پس از اینکه رب کاملا سرد شد آن را در ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
 
طرز تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه! | وب


نکات مهم و اصولی در تهیه رب آلوچه

  • میزان نمک باید به اندازه ای باشد که رب شور نشود.
  • رنگ رب بسته به رنگ آلوچه مورد استفاده در تهیه آن، سبز، زرد یا قرمز است.
  • اگر به آلوچه مقداری آلبالو اضافه کرده و بجوشانید، رنگ رب قرمز روشن می‌شود.
  • اگر رب در حین پخت، ته گرفت قابلمه را عوض کرده و اجازه دهید بقیه پخت صورت گیرد.
  • رب باید کاملا خشک شده و همه آب آن کشیده شود تا کپک نزند.
  • برای نگهداری طولانی مدت و جلوگیری از کپک زدن رب، آن را در شیشه استریل نگهداری کنید.
نحوه استریل کردن بطری های شیشه ای را می‌توانید در مقاله زیر مطالعه نمائید:

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط؛ در بطری شیشه‌ای استریل


موارد مصرف رب آلوچه

  • مزه دار کردن خوراک مرغ
  • به عنوان چاشنی برای بادمجان کباب
  • مزه دار کردن خورش مرغ ترش
  • در خورش فسنجان به همراه رب انار
  • در خورش قیمه به جای لیمو
  • در خورش آلو برای لعاب دار شدن خورش
  • در آبگوشت به همراه رب گوجه فرنگی

خواص رب آلوچه 

  • رب آلوچه نسبت به میوه آن ملین‌تر است و خاصیت صفرابری بالایی دارد که برای رفع یبوست‌های گرم بسیار مفید است. 
  • رب آلوچه به دلیل داشتن ویتامین C، برای جذب آهن مفید است.
  • تقویت کننده معده و تنظیم کننده عملکرد دستگاه گوارش است.
  • رب آلوچه محافظت کننده کبد است و برای تقویت سیستم ایمنی مفید می‌باشد.
  • سرشار از پتاسیم بوده و برای افراد مبتلا به فشار خون مفید می‌باشد.
  • دارای آنتی اکسیدان است و به دفع سموم کبدی کمک می‌کند.
  • افراد سرد مزاج و کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، می توانند رب آلوچه را با مقداری شکر استفاده کنند.


گروه آشپزی وب