شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن


کیک خیس از جمله کیک هایی است که طرفداران زیادی دارد. این کیک دارای بافت لطیفی است و رطوبت موجود در آن دلچسبی و حس خوب خوردن این کیک را دو چندان می کند. کیک خیس در انواع مختلفی طبخ می شود و یکی از خوشمزه ترین انواع آن که از محبوبیت خاصی برخوردار است کیک خیس شکلاتی است. این کیک از شکر، شیر، تخم مرغ، پودر کاکائو، و آرد تهیه می شود و سسی دارد که هم در داخل آن و هم برای تزئین کیک مورد استفاده قرار می گیرد و از نظر ظاهر شبیه کیک با تزئین شکلات است. در این مقاله سعی داریم شما را با همه نکات طلایی پخت این کیک خوشمزه و تزئین آن آشنا سازیم، پس برای طبخ بی دردسر یک کیک عالی این مطلب را از دست ندهید.
 

کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن | وب

مواد لازم برای تهیه کیک خیس شکلاتی

شکر 1/5 لیوان (معادل 300 گرم)
شیر 1/5 لیوان (معادل 350 گرم)
روغن مایع 1 لیوان
پودر کاکائو 4 قاشق غذاخوری سر پر
تخم مرغ 3 عدد
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
آرد سفید قنادی 2 لیوان سرخالی (معادل 250 گرم)
بکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
خلال بادام، خلال پسته، گردو، شکلات چیپسی رنگی، میوه برای تزئین به میزان لازم

طرز تهیه سس برای کیک خیس شکلاتی
  1. شکر را در یک ظرف مناسب بریزید.
  2. شیری که از نیم ساعت قبل از یخچال خارج شده و به دمای محیط رسیده، به شکر اضافه کنید.
  3. نصف روغن (1/2 لیوان) را به مواد فوق اضافه کنید.

    کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن | وب
  4. پودر کاکائو را به مواد اضافه کنید.
  5. مواد را برای مدت 1 دقیقه با قاشق خوب به هم بزنید و مخلوط کنید.
  6. مواد را با دور کند همزن برای چند دقیقه خوب مخلوط کنید تا از حالت آبکی و رقیق خارج شود.
  7. سس آماده است، یک لیوان سرخالی از سس را جدا کنید تا برای بعد از پخت کیک مورد استفاده قرار گیرد و بقیه را برای داخل کیک کنار بگذارید.

طرز تهیه کیک خیس

  1. تخم مرغ ها را که از نیم ساعت قبل از یخچال خارج شده و به دمای محیط رسیده، در ظرفی بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید.
  2. تخم مرغ و وانیل را با همزن مخلوط کنید و حدود 7 الی 8 دقیقه هم بزنید تا پف کند و کرم رنگ و غلیظ شود.
  3. بقیه سسی که در لیوان نریخته اید به تخم مرغ اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه با همزن بزنید تا خوب مخلوط شوند.
  4. نصف دیگر روغن (1/2 لیوان) را به مواد اضافه کرده و با همزن در حد چند ثانیه هم بزنید. زیاد هم نزنید چون در غیر اینصورت پف تخم مرغ می خوابد.
  5. آرد را با بکینگ پودر مخلوط کنید و آن را در 4 مرحله با الک به مواد اضافه کنید و آرام با لیسک مخلوط کنید. مخلوط کردن در این مرحله باید دورانی باشد و فقط در یک جهت مواد را زیر و رو کنید تا آرد با مواد مخلوط شود.
  6. برای اطمینان از اینکه گلوله آرد در مواد نمانده است چند ثانیه مواد را با همزن مخلوط کنید.
  7. مواد کیک آماده است، می توانید آن را در قالب بریزید. برای اینکه کیک به قالب نچسبد، در یک کاسه کوچک نصف قاشق غذاخوری روغن جامد را با یک قاشق سر صاف آرد خوب مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس کف و کناره های قالب را تا بالا با آن چرب کنید، و مواد را تا نیمه در قالب بریزید.

    کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن | وب
  8. قالب را در فری که از قبل در حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط و روی توری  قرار دهید.
  9. سسی که کنار گذاشته بودید در یک قابلمه بریزید . آن را تا حدی که قل بخورد، گرم کنید تا بوی روغن آن از بین برود و یکنواخت شود. سپس اجازه دهید تا خنک شود و به دمای محیط برسد.
  10. با یک خلال چوبی کیک را امتحان کنید، اگر مواد به خلال نچسبید آن را از فر خارج کنید و کمی قالب را تکان دهید تا کیک از قالب جدا شود.
  11. قسمت گنبدی روی کیک را با چاقو جدا کنید و با یک خلال همه جای کیک را سوراخ کنید. سپس بلافاصله تا کیک داغ است نیمی از سس را روی همه قسمت های کیک بریزید.

    کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن | وب
  12. ده دقیقه صبر کنید تا سس جذب کیک شود و آن را از داخل قالب برگردانید. پشت کیک را هم با خلال سوراخ کنید و بقیه سس را روی کیک و کناره های آن بریزید. دو قاشق از سس را برای تزئین نگه دارید.

    کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن | وب
  13. وقتی سس جذب کیک شد، آن را به ظرف مورد نظر منتقل کنید و برای تزئین کیک کمی از سس را با پشت قاشق روی کیک بمالید و آن را با خلال پسته، خلال بادام، گردو، انواع میوه و ... به سلیقه خود تزئین کنید.


کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن | وب

نکات مهم و طلایی طبخ کیک خیس

  • برای تهیه سس بهتر است ظرفی با دیواره های بلند انتخاب کنید تا سس به بیرون نپاشد.
  • چون مواد سس رقیق و آبکی هستند برای هم زدن سس با همزن یکی از پایه های همزن را خارج کنید تا مواد به اطراف پاشیده نشود.
  • پودر کاکائو هر چه تیره تر و با کیفیت تر باشد، کیک خوشرنگ تر می شود.
  • کناره های قالب را تا بالا چرب کنید تا کیک بتواند پف کند و بالا بیاید.
  • قالب را تا نیمه با مواد پر کنید، اگر بیشتر از نیمه پر کردید بهتر است ولی اگر کمتر از نیمه پر شود، کیک پف نمی کند.
  • هرگزدر تهیه این کیک به جای بکینگ پودر از جوش شیرین استفاده نکنید زیرا بکینگ پودر باعث بهتر شدن رنگ کاکائو در کیک می شود. 
    در صورتی که شما نیز تجربیاتی در این زمینه دارید، با دیگر مخاطبین این صفحه در میان بگذارید