پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

آموزش معاینه سینه در خانه برای تشخیص سرطان سینه



	آموزش معاینه سینه در خانه برای تشخیص سرطان سینه | وب


درصد قابل توجهی از توده‌های پستان که منجر به سرطان سینه می‌شوند، توسط خود بیمار و در طی معاینه فردی قابل تشخیص است. در این مطلب قصد داریم شما را با معاینه‌ی فردی برای تشخیص توده‌های سینه آشنا نمائیم. این روش مقرون به صرفه بوده و می‌تواند باعث ارتقاء سلامت و گزارش زودتر تغییرات یا توده‌های پستان شود که در نتیجه‌ی آن آزمایشات غیر ضروری و بیوپسی کاهش می‌یابد.

معاینه سینه به روش به پشت خوابیده


	آموزش معاینه سینه در خانه برای تشخیص سرطان سینه | وب

1.درحالتی که یک بالش زیر شانه راست قرار دارد به پشت دراز بکشید و بازوی راست خود را زیر سرتا قرار دهید.

2.از نرمه‌ی سه انگشت میانی دست چپ خود جهت بررسی وجود توده در پستان راست استفاده نمائید. نرمه‌ی انگشتان یک سوم انتهایی هر انگشت است. حرکات دوارنی را طوری که همپوشانی داشته باشند انجام دهید تا بافت پستان را کامل حس کنید.

3.فشار را جهت بهترین نحوه‌ی معاینه تنظیم کنید. وجود یک حاشیه‌ی سفت در انحنای تحتانی هر پستان طبیعی محسوب می‌شود. اگر مطمئن نیستید که چه میزان فشار نرمال است با مربی بهداشت و یا پزشک یا پرستار خود صحبت کرده و روش آن‌ها را تقلید نمائید

4. بر روی پستان با الگوی نواری یا بالا و پایین محکم فشار دهید. از یک خط مستقیم فرضی در زیر بازو شروع و به بالا و پایین حرکت کنید تا به استخوان وسط سینه (استرنوم) برسید. حالت طبیعی پستان خود را به یاد داشته باشید تا تغییرات ماهانه آن را متوجه شوید.

5. این معاینه را به کمک نرمه‌ی انگشتان دست راست خود روی پستان چپ تکرار کنید.

6. اگر متوجه هر گونه تغییری شدید پزشک خود را در جریان بگذارید.

معاینه سینه در حالت ایستاده


	آموزش معاینه سینه در خانه برای تشخیص سرطان سینه | وب

1. در حالت ایستاده در مقابل یک آینه، دست‌ها را روی پهلوی لگن خود قرار دهید، به پستان‌های خود نگاه کنید و به دنبال هرگونه تغییر در اندازه، شکل، قوام یا فرورفتگی، قرمزی یا پوسته ریزی در نوک یا پوست پستان خود باشید. (وقتی در این موقعیت روی لگن خود به سمت پایین فشار وارد نمائید، عضلات قفسه سینه منقبض شده و هرگونه تغییر در پستان بهتر دیده می‌شود.)

2. هر کدام از زیربغل‌ها را در حالت نشسته یا ایستاده در حالیکه بازو را آرام به بالا آورده‌اید معاینه نمائید تا بتوانید این ناحیه را ساده‌تر لمس نمایید. بالا آوردن دست به صورت مستقیم بافت این ناحیه را سفت می‌نماید و باعث مشکل در انجام معاینه می‌شود.


گرداوری: مجله اینترنتی وب