دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه فلافل خوشمزه خانگی
فلافل، خوراک سنتی خاورمیانه و جزو غذاهای گیاهی است. طبق شواهد موجود، این غذا که امروزه از ترکیب نخود و باقلا و یا نخود تنها تهیه میشود، نخستین بار در مصر باستان و توسط قبطیان با استفاده از باقلا تهیه و جایگزین غذاهای گوشتی شد. بعدها، نخود جایگزین باقلا شد و کمکم تهیه فلافل به قارهها و کشورهای دیگر نیز راه یافت.
امروزه فلافل در سرتاسر جهان به عنوان یکی از خوشمزهترین غذاهای عربی شناخته میشود و در اکثر خیابانها، داخل دکهها و رستورانهای کوچک و بزرگ به فروش میرسد. فلافل را معمولا با نان پیتا یا نان باگت همراه با ترشی یا خیارشور و گوجهفرنگی و سس تند سرو میکنند. ساندویچ فلافل یک وعده غذای کامل است اما میتوان آن را بدون نان به عنوان یک میانوعده یا مزه نیز سرو نمود.
برای تهیه فلافل دستورالعملهای مختلفی وجود دارد و مواد اولیه آن، بسته به سلیقه افراد تغییر میکند اما آنچه در تمام دستورات مشترک است، حضور ثابت نخود به عنوان ماده اصلی فلافل است. فلافل را معمولا در حمام روغن غوطهور میکنند اما می توان با استفاده از فر اجاق گاز، یک فلافل رژیمی بدون روغن خوشمزه تهیه کرد و از خوردن یک غذای گیاهی سالم و خوشمزه لذت برد.
اینبار قصد داریم طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزهای را به شما آموزش دهیم که به اندازه فلافلهای بازاری، ترد و پوک بوده و طعم فوقالعادهای دارد. مواد اولیه این فلافل کمی با فلافل سنتی و اصیل عربی متفاوت است اما با یک بار امتحان کردن این مدل فلافل نرم و خوشمزه، دیگر سراغ فستفودهای چرب و ناسالم نخواهید رفت.
مواد لازم برای تهیه فلافل خانگی خوشمزه:
نخود | 500 گرم |
سیب زمینی | 1 یا 2 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
مغز نان سفید | 2 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پودر سیر یا سیر | به میزان دلخواه |
بیکینگ پودر | 1 ق غذاخوری |
طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه:
- در طرز تهیه فلافل خانگی از کنسرو نخود یا نخود خیسکرده استفاده میشود. اگر از کنسرو نخود استفاده میکنید که کار راحتی در پیش دارید در غیر اینصورت، حتما نخودها را از روز با مقداری نمک یا جوش شیرین خیس کنید تا نفخ نخود گرفته شود و باعث دلدرد نشود.
- سیبزمینی خام را رنده کنید.
- پیازها را نیز رنده کنید و آب آنها را با دست بگیرید.
- حالا پیاز و سیبزمینی رندهشده و سیر را به همراه نخودها داخل مخلوطکن ریخته و به آنها نمک و فلفل اضافه کنید.
- بهتر است خمیر فلافل را چند ساعتی قبل از سرخکردن داخل یخچال قرار دهید.
- مایه فلافل را از یخچال خارج کرده و در این فاصله، مغز نان سفید را درآورده و با کمی شیر خیس کنید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر نان کمی پف کند.
- خمیر نان خیسشده را به همراه تخممرغ و بیکینگ پودر با مایه فلافل مخلوط کرده و ورز دهید.
- حالا سراغ سرخکردن فلافلها بروید. برای اینکار میتوانید از قالبهای فلزی مخصوص فلافل استفاده کنید و یا با قاشق فلافلها را فرم داده و در روغن داغ غوطهور کنید.
- فلافلها را یکییکی سرخ کنید و بعد آنها را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
- فلافلها را داخل نان پیتا یا نان باگت به همراه مخلفات دلخواه سرو کنید. نوش جان.
نکته: با این مقدار مواد اولیه، حدود 70 فلافل خواهید داشت که میتوانید بسته به تعداد نفرات، مقدار مواد اولیه را کمتر یا بیشتر کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست