پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
خواص آجیل و خشکبار؛ مصرف آجیل چه خواص و مضراتی دارد؟
این روزها که به عید نوروز نزدیک میشویم، مردم گرایش بیشتری به مصرف آجیل دارند. متخصصان تغذیه معتقدند، مصرف آجیل و مغزهای گیاهی برای درمان بیماریها و تقویت بنیه بدن مفید است و مصرف متعادل و به اندازه آن، اثر فوق العادهای در کاهش کلسترول، پیشگیری از سرطان، سلامت ماهیچههای قلب، افزایش قدرت ذهن و هوش و درمان کم خونی فقر آهن دارد. البته زمانی که همین آجیل به طور اصولی و متعادل مصرف نشود، ممکن است اثرات معکوسی بهجا گذاشته و به ضرر سلامتی تمام شوند. در این بخش از وب به بررسی خواص آجیل ها و مضراتی که ممکن است مصرف آن برای شما به همراه داشته باشد آشنا خواهید شد. لطفا با ما همراه شوید.
خواص آجیل
آجیلهایی که در ایام عید نوروز مصرف میشوند غالبا شامل پسته، فندق، بادام، بادام هندی، گردو و تخمه هستند. غالب مغزهای گیاهی دارای طبع گرم هستند و سرشار از عناصر غذایی و ویتامینهای ضروری برای بدن میباشند. به طورکلی این آجیلها برای سلامت قلب و عروق، مبارزه با سرطان، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پوکی استخوان مفیدند. در جدول زیر به تفکیک خواص درمانی هریک از آجیلهای مصرفی در نوروز گرداوری شده است.
نوع آجیل |
خواص آجیل ها |
پسته |
خواص پسته
|
بادام |
خواص بادام
|
بادام هندی |
خواص بادام هندی
|
فندق |
خواص فندق
|
گردو |
خواص گردو
|
تخمه ژاپنی |
|
مضرات آجیل (موارد احتیاطی، عوارض جانبی و منع مصرف)
علیرغم خواص فروان آجیل، مصرف بیش از حد آنها میتواند اثرات متضادی بر سلامت افراد به جا بگذارد، به ویژه آنکه غالبا آجیلی که در نوروز مورد مصرف قرار میگیرد از انواع آجیل بو داده و شور است. عوارض ناشی از مصرف زیاد آجیل عبارتند از:
- اضافه وزن و چاقی: خوردن حجم بالایی از آجیلها به دلیل میزان چربی و کالری بالای این مغزهای گیاهی، باعث افزایش وزن و چاقی میشود.
- افزایش چربی، فشار خون و احتمال بیماریهای قلبی: آجیلهای بو داده غالبا شور هستند و باعث بالا رفتن فشار خون میشوند. چربی بالا به همراه افزایش فشار خون خطر بیماریهای قلبی و حمله قلبی را فزایش میدهد.
- حساسیت: طبع گرم آجیل و وجود برخی مواد آلرژیزا به ویژه در بادام زمینی میتواند در افراد مستعد ایجاد حساسیت و بروز جوش و آکنه کند و در مواردی حتی میتواند کشنده باشد و ایجاد شوکهای آنافیلاکتیک کند.
- مشکلات گوارشی: یکی از شایعترین مضرات مصرف آجیل، بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ معده و ایجاد گاز در دستگاه گوارش است و در موارد افراط بیش از اندازه منجر به اسهال میشود.
- آسیب به دندانها: مصرف زیاد آجیل به ویژه انواع تخمه، باعث آسیب به دندانها شده و سبب تحلیل و از بین رفتن آنها میشود و میتواند زمینهساز تغییر رنگ دندانها نیز گردد.
درپایان توصیه میکنیم با توجه به اینکه این روزها در بازار انواع آجیلها وجود دارند، لازم است بتوانید آجیل تقلبی را از نوع سالم آن تشخیص دهید. همچنین توجه داشته باشید، آجیل های نوروزی به دلیل روغن زیادی که دارند خیلی زود فاسد میشوند که باید قبل از خرید آجیل با خوردن چند دانه از آنها از کیفیت طعم و تازه بودنش اطمینان حاصل کنید و در صورت تازه نبودن، از خرید آجیل منصرف شوید.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست