جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا
بیماری های صعب العلاج در کودکان، از شیوع تا علت
ایرانا:ˈ کودکان به عنوان آسیب پذیرترین گروه جامعه در حوادث و سوانحی که در جاده ها و داخل خانه ها رخ می دهد، دچار بیشترین و حادترین مشکلات و بیماری ها می شوند.
وی به عنوان نمونه به بلع مواد شوینده توسط کودکان در خانه ها اشاره کرد و گفت: یکی از بیشترین مراجعات به متخصصان گوارش، مشکلاتی است که درپی خوردن مواد شوینده در کودکان بروز می کند.
این فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد: در بسیاری از موارد مری کودک به طور کامل از بین می رود و پزشکان ناچار به انجام عمل جراحی و پیوند عضو می شوند، با این حال کودک تا آخر عمر خود مشکلاتی همچون ناتوانی در بلع غذا خواهد داشت.
ایمانی با بیان اینکه احتمال بروز سرطان در این دسته از کودکان هزار برابر هم سالان آنها است اظهار داشت: یکی از اقداماتی که می توان در این زمینه انجام داد موظف کردن کارخانه های تولیدکننده مواد شوینده است به استفاده از در های خاصی است که بازکردن آن توسط کودکان امکان نداشته باشد.
وی همچنین نقش رسانه ها را در این مورد بسیار موثر دانست و افزود: خوردن داروهای موجود در خانه ها و افتادن از بلندی و پشت بام ها از دیگر حوادثی است که برای کودکان در کشور ما به میزان زیادی رخ می دهد.
ایمانی به سایر حوادث همچون آلودگی هوا و ایجاد آلرژی های مختلف بر اثر آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: باید در این مورد فکر اساسی صورت بگیرد چراکه آلودگی هوا بیماری های ریوی و گوارشی فراوانی در کودکان ایجاد می کند.
وی افزود: بیماری های ریوی به دنبال تنفس هوای آلوده و بیماری های گوارشی بر اثر مصرف داروهای ضدآلرژی که عامل آن نیز آلودگی هوا است، در کودکان کشورمان سیر صعودی یافته است.
ایمانی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از عوامل ایجاد آلرژی ها در میان کودکان، مصرف بی اندازه غذاهای آماده (فست فودها) و مواد غذایی دارای افزودنی های آلرژی زا به شمار می رود که خانواده ها باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند.
این فوق تخصص گوارش کودکان به پیشرفت های چشمگیر ایران در کاهش و کنترل بیماری های عفونی در کودکان اشاره کرد و گفت: با تزریق واکسن های مورد نیاز در این زمینه و تامین آب آشامیدنی سالم تا میزان بسیار بالایی توانسته ایم از بروز بیماری های عفونی در کودکان پیشگیری کنیم.
ایمانی افزود: با این حال نباید به این میزان اکتفا کرد بلکه باید مطابق با پیشرفته های صورت گرفته دانش خود را به روز کنیم.
وی همچنین به وضعیت مناسب در واکسیناسیون کودکان در کشور اشاره کرد و افزود: برنامه های صورت گرفته در کشور ما مطابق با برنامه های سازمان بهداشت جهانی است و در این زمینه هیچ گونه عقب ماندگی نداریم.
ایمانی با بیان اینکه نوع واکسن های مورد استفاده در کشورهای مختلف با هم متفاوت است، گفت: نوع واکسیناسیون را ژن مردم هر کشور، نوع غذاها، بیماری های بومی و وضعیت بهداشتی آنها تعیین می کند.
دبیر علمی هشتمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان اظهار داشت: این کنگره با رویکرد اصلی ˈضرورت توجه به اختلالات تکاملی کودکانˈ برگزار می شود.
ایمانی با بیان اینکه کم کاری تروئید باعث بروز اختلالات تکاملی در کودکان می شود، گفت: به موقع گردن نگرفتن کودکان، عدم توانایی در نشستن، راه رفتن، صحبت کردن و لبخند زدن از جمله موارد اختلالات تکاملی در کودکان به شمار می رود.
بر اساس این گزارش، هشتمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان 22 تا 24 آذرماه به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با همکاری مراکز تحقیقات عفونی، سلامت، جراحی، اعصاب و نفرولوژی کودکان در مرکز همایش های دانشکده پزشکی تالار ابن سینا برگزار می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست