پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
چگونه با همسر منفی باف و بدبین سر کنیم؟
یکی از کلافهکنندهترین کارها زندگی کردن با شخصی منفی باف و بدبین است. کسانی که حتی اگر به نیمه پر لیوان نگاه کنند در آن زهر میبینند. اگر با یک همسر منفی باف زندگی میکنید نکات و توصیههایی که در این مقاله به آنها اشاره شده است میتواند به شما کمک کند تا روزهای بهتری را در کنار یکدیگر بگذرانید.
با راهکارهای زیر بر منفینگری همسرتان غلبه کنید
گاهی ریشه منفینگری به عادات خانوادگی فرد بازمیگردد و از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود. بنابراین همسرتان ممکن است این برداشت غلط از زندگی را از والدینش آموخته باشد، شاید تجربیات تلخی داشته است، اعتماد به نفس کافی نداشته باشد، افسرده باشد و یا شاید دلایل امیدواریاش را گم کرده است و آسیبهای روحی و عاطفی دیده است. میتوانید با پیدا کردن راههای ارتباطی از طریق خبرهای خوب کمکم این عادت را تغییر بدهید. همچنین سعی کنید نیت خیرخواهانه برخی بدبینیهای همسرتان را درک کنید.
گرچه گاهی اوقات بدبینیهای همسر منفی باف شما ممکن است شما را آزرده کند، اما حتما میتوانید موقعیتهایی را به خاطر بیاورید که این منفی نگریها به کمکتان آمدهاند. برای مثال، فلان موقع در مورد اعتماد نکردن به آن شریک تجاری که بالاخره معلوم شد آدم درستی نیست، به شما هشدار داد یا یک واقعه ناخوشایند را پیشبینی کرد. گرچه مسلما مثبتاندیش بودن بیشتر به چشم میآید، اما حقیقت این است که وجود هر دو جنبه در زندگی لازم است. پس شما به عنوان یک فرد خوشبین میتوانید جنبههای مثبت بدبین بودن همسرتان را بیابید.
همسر منفی باف شما از سر کار به خانه برمیگردد و حسابی شاکی است که چقدر کارش زیاد است و چقدر استرس دارد. شما هم برای اینکه کم نیاورید یادآوری میکنید استرسی که شما تجربه میکنید خیلی زیادتر است. طبق گفته یک مشاور خانواده، رقابت بر سر اینکه چه کسی بیشتر شایستهی دلسوزی و حمایت است در میان زوجها رایج است. اما این سبقت معکوس چرخه منفی زیانآوری را بهوجود میآورد. دفعهی بعدی که همسرتان غرولندکنان به خانه آمد، به گلایه و شکایتهای او توجه کنید. با دقت به حرفهای او گوش کنید، سؤال بپرسید و پیشنهاد کمک بدهید حتی اگر فکر میکنید سر شما شلوغتر است. هرچه بیشتر به همسرتان توجه کنید، او استرس کمتری احساس خواهد کرد. استرس کمتر همسرتان باعث میشود از نظر عاطفی بیشتر به شما اهمیت بدهد و به این شیوه مسیر این چرخه منفی تغییر خواهد کرد.
حقیقت این است که شکایت مداوم از زمین و زمان کمکم به عادت تبدیل میشود. بنابراین گرچه گوش کردن به مشکلات همسرتان اهمیت دارد، اما با هم تصمیم بگیرید که چه زمانی و چگونه آن را محدود کنید. برای مثال میتوانید قانون بگذارید که اگر شما یا همسرتان درباره موضوع یکسانی سه بار شکایت کردید، موقع آن است که راه حلی برایش پیدا کنید، حتی اگر آن راهحل صرفا بی خیال شدن درباره آن موضوع باشد.
اینکه به همسرتان غر بزنید که مثبتاندیش باشد یا او را سرزنش کنید که نباید نگران باشد، طرز فکر یا رفتار او را تغییر نخواهد داد. روشی را در پیش بگیرید که دوست دارید با شما رفتار کند و آن را الگو کنید. مثلا بعد از اینکه رختخواب را مرتب میکند بهجای اینکه بالشها را جابهجا کنید، از او تشکر کنید. وقتی هر دو از سر کار به منزل برمیگردید بهجای آنکه از او انتظار داشته باشید، شما پیشقدم شوید و پشت او را ماساژ بدهید. بخشنده بودن در این راه به این معنی نیست که شما خدمتکار او هستید، بلکه حقیقت این است که برای بهتر شدن روابطتان قدم برداشتهاید.
صادقانه و بدون تحقیر و درگیری و قضاوت با او گفتوگو کنید. به او بگویید که نظرات منفیاش چه تأثیری روی شما میگذارد. به او بگویید که این رفتار چطور روی احساسات شخصی شما و رابطه دو نفرهتان تاثیر گذاشته است و برای فرزندانتان تا چه اندازه مخرب است. شاید همسرتان نسبت به رفتارش آگاهی ندارد. اجازه بدهید تا حرف بزند و در کنار شما خودش را واکاوی کند. اگر با صحبت کردن با همسرتان چیزی تغییر نکرد یک نامه بنویسید و بگویید: چقدر دوست دارید درباره خواستهها و نیازها و احساساتتان با او صحبت کنید اما از واکنشها و پاسخهای منفیاش میترسید و حال بدی که دیدگاههای ناامیدانه همسرتان به شما میدهد را یادآوری کنید.
اگر خوشبینتر از همسرتان هستید، تصمیم با شماست که این طرز فکر را پرورش بدهید. بله، اینکه اجازه بدهید همسر منفی باف شما را زمین بزند آسان است، اما افکار و احساسات شما نباید به شخص دیگری وابسته باشد. برای حفاظت از این طرز فکر خود راههای دیگری پیدا کنید مثل معاشرت با دوستان، همراهی با دوستتان در باشگاه ورزشی، خواندن کتاب، شرکت در کلاس یوگا یا هزارویک کار و فعالیت دیگر. مایکل گوریان میگوید: این تفاوتها نیستند که روابط را خراب میکنند؛ آنچه ازدواج را به شکست میکشاند این است که انتظار داشته باشیم طرف مقابلمان هم درست مثل ما باشد.
اگر همسر منفی باف دارید نکات زیر را به خاطر بسپارید
- با افرادی که شاد، امیدوار و اهل معاشرت هستند رفت و آمد کنید. تلاش کنید تا دوستان بیشتری پیدا کنید به ویژه زوجهایی که میتوانند الگوی مناسبی برای همسرتان باشند.
- همسرتان را تشویق کنید تا کتابهای خوب بخواند، به موسیقی گوش کند و از آرزوها و فعالیتهای دلخواهش صحبت کند.
- مراقب باشید روحیه و خلق و خویتان تحت تاثیر رفتار و گفتار همسرتان قرار نگیرد. اگر میخواهید همسر منفی باف خود را تغییر بدهید نباید به همان شیوه عمل کنید و خلق و خویتان را شبیه او کنید. مثلا شما نباید تمام روز افسردگی بگیرید چون همسرتان سر صبحانه درباره مشکلات و ناامیدیها و ناکامیهای زندگی حرف زده است.
- به جای اینکه تحت تاثیر نگرش منفی همسرتان قرار بگیرید، او را تحت تاثیر خـودتان قرار بدهید و شادیها و امیدواریهایتان را بیشتر کنید. مطمئن باشید که او هم نمیتواند مقاومت کند و واکنشهای مثبت را نشانتان خواهد داد.
- با همسرتان درباره چیزهایی که قدرشان را میدانید و شکرگزار هستید حرف بزنید و نشانش بدهید چه چیزهای ارزشمند کوچک و بزرگی وجود دارند.
- شوخ طبع باشید و لطیفه تعریف کنید. هرچند گاهی ممکن است با واکنشهای تند و یا تحقیرکننده روبرو شوید.
- فرزندانتان میتوانند به شما کمک کنند تا همسرتان را به سوی نگاه مثبت به زندگی سوق بدهید.
- او را بخاطر رویکرد منفیاش به زندگی تحقیر نکنید. دلایل زیادی وجود دارند که باعث میشوند یک انسان نگرش منفی به زندگی پیدا کند.
- اگر لازم شد شما و همسرتان از مشاوره کمک بگیرد تا همچنان زندگی زناشوییتان پابرجا و استوار باقی بماند و هر دوی شما خوشحال و راضی باشید.
- اگر همسر منفی باف شما نمیخواهد درباره مشکلش با شما یا با مشاور صحبت کند و مدام آن را انکار میکند میتوانید خودتان به تنهایی به مشاوره بروید.
- یادتان باشد اندیشههای مثبت میتوانند با اندیشههای منفی مبارزه کنند و آنها را شکست بدهند هرچقدر تاریکی گسترده است شدت نور میتواند بر آن غلبه کند. در نقطههای نورانی بایستید و اجازه بدهید همسرتان نیز از این روشنایی بهره ببرد.
گروه روانشناسی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست