یکشنبه, ۲۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 16 March, 2025
خواص عرق بادرنجبویه چیست + نحوه مصرف عرق بادرنجبویه
بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی سینا بوده که از آن جهت تقویت قلب و انبساط روح استفاده میشده است. استفاده از خواص بادرنجبویه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت. آزمایشهای جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان میدهد که این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل میکند و به همین دلیل آرامبخش است. این گیاه سالهاست که توسط پزشکان مشرق زمین، برای درمان مشکلات خلقی استفاده میشود.
گیاه بادرنجبویه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عرق، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم کرده استفاده میشود. عرق این گیاه در آرام کردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگ زدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بیخوابی، استفراغهای دوران بارداری، کم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تندخویی در دختران جوان و زنان بسیار مؤثر است.
آشنایی با خواص بادرنجبویه
خواص
درمانی عرق بادرنجبویه
عرق بادرنجبویه دارای طبیعت گرم است. برخی خواص درمانی آن عبارتند از:
- عرق بادرنجبویه ضد خستگیهای روحی میباشد.
- عرق بادرنجبویه سردرد های عصبی را تسکین میدهد.
- برای درمان دل پیچه و اسهال استفاده میشود.
- این عرق برای درمان کبد چرب بسیار مفید است.
- باعث از بین رفتن برونشیت و تشنج میشود.
- عرق گیاه بادرنجبویه ضد قولنج میباشد.
- برای درمان آسم و سرفه مفید است.
- صدای گوش را از بین می برد.
- استفاده از این عرق لرزش دست را درمان میکند.
- عرق گیاه بادرنجبویه بینظمیهای قاعدگی را برطرف میکند.
- استفاده از این عرق برای کاهش درد مفاصل مفید است.
- عرق گیاه بادرنجبویه بوی بد دهان را از بین میبرد.
- عرق این گیاه شفا بخش هیستری میباشد.
- عرق گیاه بادرنجبویه
برای درمان حساسیت های فصلی استفاده میشود.

طرز تهیه و نحوه مصرف عرق بادرنجبویه
برای تولید عرق گیاه بادرنجبویه، ابتدا آب و گیاه را میجوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام میشود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق گیاه مورد نظر است. به طور کلی طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکولهای آب نفوذ میکند و در اصطلاح علمی، آب مقطر تولید میشود. این آب معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوب، تمامی خواص گیاه استفاده شده را نیز برای بدن دارد. بهتر است این عرق 1 ساعت قبل از غذا یا 2 ساعت بعد از خوردن غذا نوشیده شود.
دمنوش بادرنجبویه: روزی دو بار، هر بار حدود 5 گرم از برگ بادرنجبویه را در قوری چینی بریزید، یا یک لیوان اب جوش به مدت 15 دقیقه روی بخار دم کنید. سپس تا گرم است آن را صاف و با کمی عسل یا نبات سفید میل نمایید.
این دم کرده تعریق بدن را افزایش میدهد که راه درمان سنتی سرماخوردگیهای همراه با تب است. همچنین نوشیدن دم کرده بادرنجبویه بعد از غذا به هضم آن کمک میکند.
مضرات عرق بادرنجبویه
هرچند که گیاه بادرنجبویه و فراوردههای دیگر آن همانند بسیاری از گیاهان دارویی دارای خواص بسیاری است ولی از مصرف بیش از اندازه آن باید خودداری نمود. بهتر است اشخاص گرم مزاج این گیاه را نخورند و اگر هم مصرف کردند برای رفع عوارض آن میتوانند از گل بنفشه و سکنجبین استفاده کنند. تهوع و گیجی، تحریکات پوستی، ناراحتیهای گوارشی، خستگی عمومی، احساس سنگینی در سر، بیحسی و سپس خواب عمیق از مضرات زیادهروی در مصرف بادرنجبویه و عرق آن خواهد بود.
مجله
اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست