چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
کلاژن سازی پوست با 7 گزینه خوراکی
کلاژن پروتئینی است که در پوست و سایر بافت های همبند یافت می شود و در حال حاضر شرکت های دارویی قرصها و مکمل های آن را نیز به منظور جوان سازی پوست، استحکام استخوان ها و عضروف ها و تقویت موها و ناخن ها ارائه می کنند. در این مقاله گزینه خوراکی برای کلاژن سازی پوست را به شما معرفی می کنیم.
گزینه های خوراکی برای کلاژن سازی پوست
بدن شما به طور طبیعی کلاژن سازی می کند اما هرچه سن بالاتر می رود، کاهش تولید کلاژن می تواند منجر به از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست، ایجاد چین و چروک ها و پتحلیل مفاصل شود. با این حال گزینه های غذایی سالمی وجود دارند که به تولید موثر کلاژن در بدن کمک می کنند. این غذاها از شکسته شدن کلازن در اثر آسیب های محیطی نیز پیشگیری می کنند.
کلاژن سازی پوست با فلفل دلمه ای قرمز
این نوع فلفل سرشار از ویتامین ث است؛ ویتامینی که برای تولید کلاژن در بدن ضروری به نظر می رسد. علاوه بر فلفل قرمز، شما می توانید برای کلاژن سازی موثر در بدن گریپ فروت، کیوی، فلفل سبز، کلم بروکلی، توت فرنگی و سایر مرکبات را به رژیم تان اضافه کنید.
کلاژن سازی پوست با گوجه فرنگی
لیکوپن موجود در آن، نوعی آنتی اکسیدان است که در برابر آسیب های محیطی از کلاژن محافظت می کند. لیکوپن همچنین از کاهش کلاژن در اثر بالا رفتن پوست جلوگیری کرده و اثرات مخرب آلودگی محیط و اشعه ماوراء بنفش خورشید که باعث تخریب کلاژن می شوند، را خنثی می کند. لیکوپن به غیر از گوجه فرنگی، در هندوانه و گریپ فروت نیز یافت می شود.
کلاژن سازی پوست با ماھی سالمون
این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. امگا ۳ ها از پوست در برابر چین و چروک های زودرس محافظت می کنند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب، کلاژن سازی را مختل کرده و منجر به التھاب می شود. مصرف اسیدھای چرب امگا ۳ که بیشتر در غذاھای دریایی یافت می شوند، به از بین بردن التھاب و حفظ کلاژن در بدن، کمک می کند. سایر منابع خوب امگا ۳ عبارتند از: آووکادو، گردو و دانه چیا.
کلاژن سازی پوست با سیب زمینی شیرین
غنی از ویتامین آ است که منجر به حفظ سلامت پوست و مفاصل می شود. ویتامین آ همچنین نقش موثری در کلاژن سازی دارد و به رشد سلول ها کمک می کند. ویتامین آ در هویج، طالبی، انبه و زردآلو نیز به مقادیر زیاد وجود دارد.
کلاژن سازی پوست با گوشت بوقلمون
سرشار از اسیدهای آمینه ضروری برای تولید کلاژن است. گوشت بوقلمون یکی از منابع خوب پروتئین و نیز لیزین است؛ اسید آمینه ای که از نقش مهمی در تولید کلاژن دارد. بدن ما قادر به ساخت لیزین نیست و شما باید آن را از طریق محصولات غذایی به دست بیاورید. بوقلمون، سرشار از کولین نیز ھست. کولین به گلایسین تبدیل شده و در ساخت کلاژن مورد استفاده قرار می گیرد. اگر گیاھخوار ھستید، می توانید لیزین را از منابع غیر حیوانی مثل لوبیای سویا و به خصوص توفو دریافت نمایید.
کلاژن سازی پوست با تخم مرغ
زرده آن غنی از کولین است. کولین باتبدیل شدن به گلایسین منجر به کلاژن سازی می شود. نگران کلسترول موجود در زرده تخم مرغ نباشید. چون در صورت سلامت جسمی می توانید رزانه تا ۳۰۰ میلی گرم کلسترول مصرف کنید. نخود، لوبیا، بوقلمون، سالمون و گل کلم نیز از دیگر منابع کولین هستند.
کلاژن سازی پوست با تخم آفتابگردان
منبع خوبی از ویتامین ای است. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدان است که از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کند. رادیکال های آزاد خود عامل بروز چین و چروک های پوستی هستند. سایر منابع غنی از ویتامین ای عبارتند از روغن سبوس گندم، بادام، فندق، و کره بادام زمینی.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : آوای سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست