پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
روش هایی برای اصلاح عادت های غذایی نادرست در کودکان
![روش هایی برای اصلاح عادت های غذایی نادرست در کودکان](/web/imgs/16/22/cxbaj1.jpeg)
والدین با کوشش بسیار تلاش می کنند رژیم غذایی سالم و متعادلی برای فرزند خود تنظیم کنند اما ناگهان شاهد بمباران تبلیغات تلویزیونی تنقلات، فست فودها و گرایش به شیوه های تغذیه ای همسالان می شوند و به این ترتیب تثبیت عادت های تغذیه سالم دائما سخت تر و سخت تر می شود. آیا راهی هست که بدون مجادله و دعوا بتوان غذاهای سالم و مغذی را در رژیم غذایی آن ها گنجاند؟ کمک گرفتن از کودک به هنگام تهیه غذا و کیک، ارائه چند گزینه سالم برای انتخاب و دور کردن آن ها از تلویزیون به هنگام پخش تبلیغات موادغذایی ناسالم از آسان ترین این شیوه هاست. اغلب کودکان به طور غریزی می دانند چه غذاهایی بیشتر باب طبعشان است.
چالش اصلی این است که انتخاب های سالم تر را چگونه جذابتر کنیم. قطعا بحث کردن درباره مزایای یک ماده غذایی نمی تواند جذاب باشد بنابراین گاهی اطمینان از دریافت مهم ترین موادمغذی و ویتامین ها کافی است و البته در کنار آن اهمیت دادن به انتخاب های کودک. از آن جایی که در دوران کودکی حس تقلید بسیار قوی است، بهترین کار تبدیل شدن به یک الگوی مناسب است. پدر و مادر باید الگوی غذایی خود را اصلاح کنند تا کودکان هم به طرف غذاهای سالم و مغذی گرایش پیدا کنند. اگر از او بخواهید میوه و سبزیجات بیشتری بخورد اما خودتان به تنقلات ناسالم رو آورید، او را به این سمت گرایش خواهید داد. ۵ نکته اساسی درباره رژیم غذایی کودکان را همواره مد نظر داشته باشید.
۱) وعده های غذایی را دور هم صرف کنید. شام یا صبحانه ای که تمام اعضای خانواده در آن شرکت دارند باعث افزایش اشتهای کودکان می شود. این وعده ها بهترین فرصت برای شناسایی سلایق غذایی بچه هاست.
۲) غذاها را بیشتر در منزل بپزید. پخت غذا در منزل به مراتب سالم تر و مفیدتر است بنابراین آن ها را به غذای منزل بیشتر عادت دهید تا غذای رستوران.
۳) از بچه ها برای خرید و پخت غذا کمک بخواهید. به هنگام خرید مواد غذایی از آن ها نظر بخواهید و ارزش های غذایی مواد مختلف را به آن ها بگویید. برچسب موادغذایی را با هم بخوانید و آن ها را تشویق کنید تا موادمغذی غذاهای مختلف را با هم مقایسه کنند.
۴) مواد غذایی سالم در منزل داشته باشید وقتی تنقلات می خواهند مواد غذایی حاوی ریزمغذی ها و ویتامین های مختلف در اختیار آن ها قرار دهید و آن قدر تنوع بدهید تا به سمت تنقلات ناسالم نروند. پنکیک، انواع آجیل، دوغ، بستنی، کیک های سالم خانگی هر کودکی را راضی می کند.
۵) به آن ها حق انتخاب دهید. زمان شام یا ناهار را زمین جنگ نکنید. غذا هرگز نمی تواند جایزه یا رشوه خوبی باشد. او را مجبور به خوردن چیزی نکنید و با صبر و حوصله تمام فقط زمینه یک رژیم سالم و متعادل را فراهم کنید.
● نکات زیر هم می تواند برای بسیاری از والدین راهگشا باشد.
وقتی گرسنه است غذای جدیدی را به اوبدهید و دو غذای جدید را در آن واحد به او ندهید.
گاهی اوقات داستان پردازی کنید و از اسباب بازی هایی که دوست دارد در پخت غذا کمک بگیرید.
غذای جدید را با تنقلاتی که دوست دارد همراه کنید تا از خوردن آن لذت ببرد.
شکل غذاها را جذاب کنید مثلا یک صورتک در ظرف سالاد با سبزیجات درست کنید.
دوران حساسی که کودک به غذاهای واقعی رو می آورد را از دست ندهید. در آن دوران از تمام مواد مغذی به جز موادی که آلرژی زا هستند به او بخورانید.
به خاطر داشته باشید که کودکان معده کوچکی دارند و بهتر است روزانه ۵ تا ۶ وعده غذایی بخورند. کودک بنا به سن، فعالیت بدنی و سایز بدن نیاز به ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ کالری در روز دارد.
بی اشتهایی مقطعی کودک را جدی نگیرید. طبیعی است که در این سن گاه کم اشتها شود یا پرخوری کند. همین اندازه که از چیزی که می خورد احساس رضایت می کند کافی است.
مراقب کمبود آهن در کودکان خود باشید. کودکان زیر ۲ سال ۷ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. آهن روی رشد، سطح یادگیری و رفتارهای آن ها اثر مستقیمی دارد. پس از دوران شیرخوارگی باید با مصرف غذاهای غنی شده از آهن، گوشت قرمز یا تخم مرغ نیاز آن ها به آهن را تامین کرد.
مطالعات نشان داده بچه هایی که در منزل با والدین غذا می خورند، بیشتر به خوردن میوه وسبزیجات گرایش پیدا می کنند و کمتر از همسالان خود برای خوردن تنقلات تقلید می کنند. والدین حساس به میزان مصرف کالری که رژیم غذایی سالمی دارند، بچه های بدخوراکی نخواهند داشت.
برخلاف تصور والدین بچه ها نیاز زیادی به چربی ندارند زیرا به خاطر فعالیت فیزیکی فراوان آن را می سوزانند بهتر است چربی های سالمی مثل چربی موجود در سبزیجات، آووکادو، چیپس ذرت و گردو را دریافت کنند تا چربی دونات، چیپس سیب زمینی، چیزبرگر و سایر فست فودها را.
مترجم ـ مروی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست