یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


آدمهایی با مایه های سیاسی


آدمهایی با مایه های سیاسی
مجموعه تلویزیونی «یک مشت پر عقاب» که از ۲۴ بهمن آغاز شده در ۱۶ قسمت ۴۵ دقیقه ای به سفارش سیما فیلم تهیه شده است.
این اثر قالبی معمایی- جنایی دارد و در بستر حوادث انقلاب و سالهای ۵۶، ۵۷ روایت می شود.
بازیگران این مجموعه عبارتند از: رضا کیانیان، حامد بهداد، علیرضا خمسه، پرویز پور حسینی، هرمز هدایت، آهو خردمند، فریبا کامران، خزر معصومی و...
پخش این سریال پس از مدتها دست به دست شدن در شبکه های مختلف سرانجام به شبکه اول سیما سپرده شد. در همین ارتباط بهروز خوش رزم تهیه کننده این کار به خبرنگار ما گفت: من اول تمایل داشتم این کار در یکی از دو شبکه دو یا سه پخش شود. دلیل آن هم روند پخش آسانتر این دو شبکه است و کمتر سخت گیری توسط این دو شبکه انجام می شود.
وی ادامه داد: در نهایت تصمیم با دست اندرکاران شبکه ها و مدیران است و اینکه چون این کار تولید سیما فیلم است و اکثر تولیدات سیما فیلم در شبکه اول پخش می شود، تصمیم گرفته شد سریال «یک مشت پر عقاب» از آنتن شبکه اول پخش شود.
خوش رزم در پاسخ به این سؤال که آیا این سریال هم دستخوش اصلاحیه شده است، گفت: بله ولی اصلاحیه ها اندک و بسیار ریز و به روش همه کارهای معمول بوده است. هر چند متأسفانه بخشهایی از فضای پادگان حذف شده که به نظرم رنگ و بوی کار را در خود داشت.
این تهیه کننده در خصوص دوبله این سریال گفت: به دلیل ضرورت لهجه آذری برای علیرضا خسمه در این کار، تشخیص داده شد به خاطر جلوگیری از بروز بعضی از مشکلات، قسمتهایی از این کار دوبله شود.
تهیه کننده سریال «یک مشت پر عقاب» ضمن ابراز ناراحتی از شیوه پخش این سریال گفت: من از اول هم با این سبک و سیاق پخش موافق نبودم و به صراحت هم مخالفتم را اعلام کردم، ولی متأسفانه ترتیب اثر داده نشد.
وی افزود: بیننده ما هنوز به این روش پخش عادت ندارد و به خاطر پخش هفته ای چهار قسمت فرصتی هم برای فکر کردن بر روی کار ندارد و این روش پخش در عمل این فرصت را از او گرفته است.
خوش رزم گفت: پخش این سریال به جای فیلم عصر جمعه لطمه بزرگی به این کار می زند. این کار، یک سریال است و باید همه قسمتهای آن را دید، بنابراین بیننده در تنظیم زمانش برای تماشای آن دچار مشکل می شود.
کارگردان این سریال هم در ارتباط با طولانی شدن زمان تولید تا پخش این سریال به ما گفت: تصمیم مدیران برای انتخاب شبکه مورد نظر برای پخش، مورد چالش قرار گرفت و همچنین تدوین و بخصوص موسیقی سریال هم از دلایل اصلی این فاصله بودند.
اصغر هاشمی در پاسخ به این سؤال که آیا تصور نمی کنید سریال، یک کار مناسبتی است، گفت: حداقل برای من این گونه نبوده است. ما از اول قصدمان ساخت سریالی با بستر انقلاب و اتفاقهای آن بود نه اینکه این سریال صرفاً برای پخش در ایام دهه فجر ساخته شود.
او قصدش را از ساخت این سریال کاری تاریخی عنوان کرد و گفت: من از اول قرار بود سریالی بسازم که به مسائل و اتفاقهای قبل از انقلاب می پردازد، ولی به دلایلی موفق به ساختش نشدم و این سریال بعد از به توافق رسیدن و مشخص کردن خط اصلی داستان با فرهاد توحیدی در مهرماه سال ۶۳ نوشته شد و بیش از دو دهه بعد آن را ساختیم. البته به خاطر برخی مسائل مالی، مدتی کار دچار وقفه شد، ولی مهر ماه سال ۸۵ فیلمبرداری کار به پایان رسید.
این کارگردان در ارتباط با منابع مورد استفاده در این کار گفت: ما از برخی کتابها مثل «پشت دیوارهای بلند»، «معمای هویدا»، «فرار عقابها» و... استفاده کردیم و تحقیقات گسترده ای که فرهاد توحیدی برای نوشتن داستان انجام داده بود پشتوانه کار بود. من از اول قصد داشتم یک درام خانوادگی بسازم، ولی وارد قصه ای شدیم که قالبی جنایی- معمایی دارد.
هاشمی در خصوص اصلاحیه های این سریال ابراز ناراحتی کرد و گفت: متأسفانه خیلی از فضاهای کار، پلانها و حتی سکانسهایی از کل کار عوض شده است و هر بار برای پخش هم، اصلاحیه هایی اعلام می کنند و ما مجبوریم پلانی را تغییر دهیم یا از کار حذف کنیم.
این کارگردان در خصوص انتخاب بازیگران گفت: متأسفانه ما در یک شرایط طبیعی و نرمال سریال نمی سازیم و مثل بقیه با موانع مواجه می شویم. ما در ذهنمان عوامل و بازیگران دیگری بودند، ولی زمانی که شرایط کار برایمان فراهم شد، فقط توانستیم از این افراد استفاده کنیم. ما براساس موقعیت و شرایط، بازیگرانمان را انتخاب می کنیم.
فرهاد توحیدی نویسنده «یک مشت پر عقاب» نیز در پاسخ به این سؤال که در داستان شما با توجه به جنبه های تاریخی، جنایی، و معمایی اش، چند روایت وجود دارد، گفت: این سریال سکانس به سکانس نوشته شده است، اما باید دید در عمل به چه شکل درآمده است. ما نمی توانستیم تمام جزییات انقلاب را در قاب تلویزیون نشان بدهیم، زیرا امکانات ما محدود بود.
توحیدی در خصوص وجود یک قهرمان اصلی در این سریال گفت: راوی قصه ما یک جوان دانش آموخته شرکت نفت است. ما با محوریت این شخصیت است که با موضوع سریال، رویکردها و ماجراهای انقلاب آشنا می شویم و آن را پیگیری می کنیم. شخصیت محوری قصه ما «امیرحسین» است. در واقع «یک مشت پر عقاب» داستان آدمهای با مایه های سیاسی است.
تکتم بهاردوست
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید