یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

امنیت عراق در سایه رهنمودهای مرجعیت


امنیت عراق در سایه رهنمودهای مرجعیت
منابع پشت پرده در آمریکا خبر دادند دولت واشنگتن برای چندمین بار قصد دارد، اتهامات دروغین و بی اساس را به دولت ملی و منتخب نوری مالکی نسبت دهد و علت شکست و ناکامی سیاسی و امنیتی کاخ سفید در عراق را به گردن دولت مالکی بیندازد.
وقتی که کاخ سفید در تحقق اهدافش در کنفرانس پاییزی آناپولیس برای حل مسئله اعراب و اسرائیل ناکام ماند، در تحت فشار قراردادن دولت عراق جدی تر شد.
منابع مذکور اعلام کردند، این موضوع بعد از آن در دستور کار دولت بوش قرار گرفت که دولت عراق قدرت خود را در ایجاد امنیت و استقرار آن در اغلب مناطق کشور به خصوص در پایتخت به اثبات رساند. دولت بغداد همچنین در ایجاد و تقویت حس اعتماد میان شهروندان عراقی و مقابله جدی با تروریست ها و توطئه هایشان که شهروندان بی گناه را د رخیابان های این کشور هدف قرار می دادند، موفق عمل کرد. گروه هایی که هدفی جز تأمین منابع اشغالگران و بازگشت مجدد رژیم جنایتکار حزب بعث به قدرت در عراق را ندارند، طرح جدید آمریکا علیه دولت منتخب عراق درحالی که به اجرا درمی آید که تلاش ها و نقشه های گذشته اش در ضربه زدن به دولت منتخب مردم این کشور با شکست مواجه شد. در چارچوب طرح جدید، به فتنه های قومی و وارونه جلوه دادن حقایق ولوث کردن اقدامات دولت دامن زده شده و فشارها برای جلوگیری از اجرای برخی احکام قضایی افزایش می یابد.
در همین چارچوب است که اشغالگران حتی از تحویل دادن جنایتکاران رژیم سابق عراق که دست آنها به خون مردم کرد عراق آلوده است خودداری می کنند.
نیروهای اشغالگر در اجرای این هدف کثیف که کشورهایی نظیر عربستان، اردن و مصر از آن حمایت می کنند، درصدد است جریان صدر را به درگیری های مسلحانه با نیروهای مسلح دولت منتخب عراق بکشاند.
همچنان که آمریکا در مبارزه با تروریسم و تعقیب و دستگیری تروریست ها، در دیوانیه، العماره، بصره و بغداد شکست خورده است.
دستور به موقع و به جای مقتدا صدر به طرفدارانش مبنی بر به زمین گذاشتن سلاح ها، و حرام دانستن درگیری با نیروهای پلیس و ارتش دولت منتخب عراق، باعث شکست مجدد نیروهای اشغالگر امریکا در فتنه انگیزی میان مردم عراق شده است.
این موضوع نشان می دهد که در عراق یک موضع قوی و یکپارچه در مقابل اشغاگران و هرکسی که در پشت پرده آتش افروزی طایفه ای و داخلی قرار دارد- چه عرب و چه غیرعرب- وجود دارد.
اکنون اشغالگران باردیگر درصدد هستند که آتش کینه را دربین مردم عراق برافروزند و آنها را به جان هم بیندازند.
انفجارهای خونین در عراق باردیگر به ویژه در مناطقی مثل بغداد که پرونده امنیتی آنها به نیروهای عراقی سپرده شده، ازسرگرفته شده است.
ولی دولت مالکی نیز با قاطعیت پاسخ تروریست ها را می دهد. پس از آنکه نیروهای مسلح عراق توانستند، ضربه های سریع به پیکره تروریست ها، ازجمله بعثی کهنه کار و وابسته، عدنان الدلیمی وارد کنند، مردم عراق انتقادات شدیدی را متوجه نیروهای اشغالگر کردند. در آمریکا هم، سناتور جان کری نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری سیاست جرج بوش، رئیس جمهور این کشور را در مسائل داخلی و خارجی و به خصوص خاورمیانه را شکست خورده دانست و از وی درمورد مسائل عراق شدیداً انتقاد کرد.
کری گفت: سیاست بوش، عراق را به یک تابلوی اعلانات تبدیل کرده است که بر روی آن اعلامیه گردهم آمدن تروریست ها چسبانده شده است و سیاست بوش افغانستان را نیز به سمت ناامنی سوق داده است. به ادعای کری، پاکستان دارای سلاح هسته ای درحال تبدیل شدن به یک دولت اسلامی تندرو است. به گفته کری، همه تحولات مذکور بر این موضوع تأکید دارد که خط مشی خود را تغییر دهیم و سیاست های شکست خورده را ادامه ندهیم.
انتقادات علیه سیاست های بوش در منطقه و عراق، از نیت اصلی اشغالگران آمریکایی برای حضور دائمی و نامعلوم در این کشور حکایت می کند.
اشغالگران می خواهند نفت و ثروت عراق را به تاراج ببرند و از آبادانی آن جلوگیری کنند، در این راستا یک موافقتنامه بدون ضمانت اجرا در مورد روابط آمریکا و عراق میان جرج بوش، رئیس جمهور آمریکا و نوری مالکی نخست وزیر عراق امضا شده است. براساس این موافقتنامه دو طرف سال آینده در مورد موضوع های مختلفی از جمله ماندن طولانی مدت نیروهای آمریکایی در عراق به گفت وگو می پردازند. از محتوای این توافقنامه برمی آید که عراق در آینده نزدیک به عنوان بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خارج خواهد بود. هر چند این موضوع باعث نمی شود که صبغه ملی دولت مردمی عراق مخدوش شود.
اتهام فرمانبرداری دولت مالکی از اشغالگران، یکی دیگر از این ترفندها است که حکومت آمریکا سعی در جا انداختن آن از طریق جنجال های تبلیغاتی دارد. مخصوصا توافق خیالی در این مورد که برخی از سران حزب جنایتکار سابق (بعث) تلاش دارند، خود را به اقلیت سنی متمایل نشان دهند یکی دیگر از این جنجال هاست.
نیروهای اشغالگر تلاش دارند بار دیگر انسجام و یکپارچگی ملت عراق را با جلوگیری از تحویل جنایتکاران رژیم پوسیده صدام که در قضیه انفال شرکت داشتند، به هم بزنند و این چیزی است که فرزندان عراق از شمال و جنوب و شرق و غرب، آن را قبول ندارند.
به هر حال، نیروهای اشغالگر بار دیگر درصددایجاد فتنه جدیدی در عراق هستند و تلاش می کنند تا نیروهای مسلحی تحت عنوان «نیروهای بیداری جنوب» همتراز با نیروهای اهل سنت در غرب عراق پدید آورند و در ظاهر با نیروهای القاعده در آن مناطق مبارزه کنند.
غافل از اینکه مردم مناطق مرکزی و جنوب عراق همه و همه در کنار دولت منتخب خود (دولت مالکی) قرار دارند و از این دولت ملی حمایت می کنند و به کسی اجازه نمی دهند تا بین آنها و دولت منتخب فاصله بیندازد.
فرزندان عراق دیگر به تروریست ها و یا هر کسی که سعی در ایجاد مشکل در فضا و امنیت موجود دارد، فرصت عرض اندام نخواهند داد.
اقدامات تفرقه افکنانه اشغالگران و همه کسانی که از تروریسم و تروریست ها در منطقه حمایت می کنند با واکنش قوی و سریع مردم عراق مواجه خواهد شد.
در همین راستا، نخستین گردهمایی علمای سنی و شیعی در عراق اخیرا در شهر نجف اشرف برگزار شد و در آن بر حرمت خون مردم عراق از هر نژاد و قوم و مذهب تأکید شد.
علمای مذکور همچنین بر خواسته به حق مردم عراق در مورد خروج هرچه زودتر نیروهای اشغالگر از این کشور بار دیگر تأکید کردند.
علاوه بر آن مشارکت علمای اهل سنت در کنار علمای شیعه نشان از عزم راسخ آنها برای مبارزه با تروریسم و حامیان آنها دارد.
شرکت کنندگان در این گردهمایی اعم از شیعه و سنی مخالفت خود را با ایجاد فتنه های قومی و احزاب قوم گرای فتنه جو وابسته به خارج برای دستیابی به منافع اشغالگران اعلام کردند.
درگردهمایی فوق برمخالفت صریح ملت عراق با تمام کسانی که درراستای خواسته اشغالگران وحامیان شان در منطقه درجهت ایجاد فتنه قومی و جنگ داخلی میان اهل سنت و شیعیان عراق عمل می کنند تاکید شد.
آیت الله سیدعلی سیستانی مرجعیت شیعیان عراق هم درنجف اشرف بر مقابله با تروریسم و تمسک به اتحاد ملی تاکید کردند.
آیت الله سیستانی خطاب به حاضران دراین گردهمایی گفتند: اشغالگران رفتنی هستند. ایشان در جمع علمای شیعه و سنی تاکید کردند: من همه را دوست دارم و دین اسلام، دین محبت است.
مرجعیت به تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه بین مذاهب اسلامی اشاره کردند و گفتند: موارد اختلاف که بین مذاهب شیعه و سنی در مسائل فقهی وجود دارد در سایر ادیان آسمانی نیز وجود دارد.
مرجعیت عراق بر این موضوع تاکید داشتند که شیعیان باید از حقوق برادران اهل سنت خود قبل از آنکه آنها به دفاع از حقوق برخیزند، دفاع کنند.
مرجعیت عراق افزودند: بین عرب و کرد تفاوتی قائل نیستم، چرا که اسلام دینی است که همه فرزندان عراق را جمع کرده است...
مرجعیت عراق متذکر شدند: با همه آنانی که درصدد مطالبه حقوق خود هستند، این امر باردیگر مواضع مرجعیت شیعه را در دفاع بدون تبعیض همه فرزندان عراق اعم از شیعه و سنی، عرب وکرد در طول تاریخ عراق زنده کرد.
مرجعیت شیعه نقش خود را در انقلاب ۱۹۲۰به رهبری میرزای شیرازی و پس از آن در زمان شیخ کاشف الغطا و سپس سید محسن حکیم و دو متفکر بزرگ شهید سید محمد باقر صدر و شهید سید محمد صدر و شهید محراب سید باقر حکیم نشان داد.
اکنون همه براین موضوع تاکید دارند که مرجعیت شیعه تنها در صدد دفاع از حقوق شیعه نیست، بلکه بدون استثناء در راستای مطالبه حقوق ملت عراق تلاش می کند.
از این رو باید به رهنمودها و توصیه های مرجعیت به عنوان بهترین و سریع ترین راه حل برای دستیابی به وحدت ملی وحقوق همه مردم و استقلال و آزادی کشور و پیشرفت در همه زمینه ها، تمسک بجوئیم.
منبع: پایگاه اینترنتی براثا
مترجم: محمد معرفی
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید