یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ارزش غذایی ماهی


ارزش غذایی ماهی
ارزش غذایی ماهی و اهمیت طبی آن سالهاست که مورد توجه است . گوشت ماهی تازه منبع غنی از پروتئین در رژیم غذایی انسان است که قابلیت هضم بالا و ارزش زیستی و رشدی زیادی برای انسان دارد ، زیرا ترشحات دستگاه گوارش را بیشتر می کند . آزمایش های انجام شده نشان می دهد که میزان هضم پذیری گوشت ماهی بین ۸۹ –۹۶ درصد است در حالی که این میزان برای گوشت گاو و مرغ بین ۸۷-۹۰ درصد می باشد . ماهی خوراکی انواع مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به ماهی سفید ، قزل آلا ، ماهیان خاویاری ، آزاد ، سوف و ماهی حلوا اشاره کرد . البته از نظر غذایی با ارزش ترین ماهیان ، تاس ماهیان هستند که از لحاظ کمیت صید و کیفیت ماهیان دریای مازندران ، در جهان در درجه اول اهمیت قرار دارند .
گوشت ماهی به آسانی پخته می شود و خوش مزه و لذیذ است و گوشت ماهی نسبت به سایر گوشت ها ( گوشت قرمز و گوشت طیور ) دارای آب بیشتر و چربی کمتری است و۲۰ درصد آن را پروتئین تشکیل می دهد . پروتئین ماهی دارای ده اسید امینه ضروری با مقدار مطلوب برای مصرف انسان است که انسان خود قادر به سنتز آنها نبوده و حتما باید از طریق مواد غذایی تامین شوند . همچنین گوشت ماهی دارای مواد معدنی ، ید ، ویتامین ، کربوهیدرات ها ست که البته کربوهیدرات ها ، جز به صورت گلگیوژن کبدی به صورت دیگری یافت نمی شوند . بنابراین با توجه به ترکیبات موجود در بدن آبزیان ، می توان آنها را جزء غذاهای پر ارزش محسوب کرد ، زیرا علاوه بر داشتن پروتئین ضروری و کافی دارای انواع متعدد و مقادیر مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی و در عین حال مقادیر کم چربی و کلسترول هستند .
منبع : موسسه رژیم درمانی تن سالم


همچنین مشاهده کنید