شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

مردم از رئیس جمهور آینده چه می خواهند؟


مردم از رئیس جمهور آینده چه می خواهند؟
گویا تمام روزهای خرداد تصمیم گرفته اند در تقویم ذهنمان خاطره انگیز شوند.
روزهای خرداد و تقویم کهنه ذهنمان هم همیشه حال و هوای خاص داشته اند و روزهای فتح خرمشهر و قیام پانزده خرداد و رحلت رهبرکبیر انقلاب اسلامی خرداد را در ذهن ایرانی ها ماندنی کرده است و حالا یک روز دیگر برای ثبت در حافظه جمعی مردم به پا می شود.
۲۲ خرداد در این لحظات کجایید؟ آن روز زمان صفر شمارش معکوسی است که از مدت ها قبل آغاز شده بود.
۲۲ خرداد در تقویم، ماندنی و در کوچه و خیابان غوغایی به پا خواهد شد.
بغل دستی ام که پیاده می شود بقیه کرایه اش را می گیرد و آن طرف چراغ سوار ماشینی دیگر می شود، مطمئن هستم دوباره راجع به انتخابات صحبت می کند،بحثی که این روزها در هر اجتماع بیش از دو نفر داغ داغ است.بهانه اش هم آن قدر کلی است که همه را شامل می شود.ایرانی باش و بالای هجده سال. بفرما بحث داغ... البته اگر شما هم به زیر هجده ساله هایی برخوردید که با هیجان در مورد کاندیداهای مورد علاقه شان حرف می زنند جا نخورید.جو انتخاباتی، خانه ها و تلویزیون و روزنامه و مدارس را از آن خود کرده است.
● اهمیت صندلی در زندگی
صندلی در زندگی ما نقش مهمی دارد.به جای مخالفت با این جمله، دعواهای دوران مدرسه برای نشستن روی صندلی اول، بگو مگو برای راحت نشستن در صندلی عقب تاکسی و هجوم مسافران به صندلی های اتوبوس را به یاد آورید که صندلی در زندگی ما اهمیت فوق العاده ای دارد.از میدان امام خمینی(ره) تا میدان ابوذر فاصله ای شاید ۵ ایستگاه وجود دارد.
اتوبوس که در ایستگاه توقف می کند مسافران سوار می شوند.پیرمرد به آرامی از پله بالا می رود و با چشمانش صندلی خالی را جست و جو می کند، اما گفته بودم که ما برای صندلی خودمان را می کشیم چند جوان از در عقب سوار می شوند و به سرعت روی صندلی ها می نشینند.حتی به پیرمرد نگاه هم نمی کنند.مردی جایش را به پیرمرد می دهد تا در آن مسیر کوتاه خیلی اذیت نشود.
جوان ها تمام شایعاتی را که ممکن بود درباره کاندیداها بشنوند برایم تعریف می کنند و می گویند: نامزدها برای صندلی ریاست جمهوری خودشان را به آب و آتش می زنند نگاه معنا دار آن لحظه پیرمرد را باید قاب گرفت.
● مشکل کار را حل کند
سمت راست محسن ذوالفقاری و سمت چپ علی اکبری را که روی صندلی پارک نشسته بودند دیدیم و خواستیم از انتخابات بگویند.هر دوی آن ها در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری شرکت می کنند، هر دو شغل آزاد دارند و بیشترین صحبتشان روی بحث قدرت خرید مردم است.آن ها اعتقاد دارند اگر مشکل کار حل شود، بخشی از مشکلات خرید کم می شود.آن ها در آخر به مشکل مسکن اشاره می کنند که باید توسط رئیس جمهور آینده حل شود.
این دو دوست و همکار مشکل ویژه ای که خاص شهر و منطقه باشد عنوان نمی کنند و سعی می کنند روی بحث های کلی تکیه بیشتری کنند.
● به قولش عمل کند
از مراد علی سلیمانی، یک شهروند می خواهیم راجع به انتخابات صحبت کند، ابتدا می گوید: من رای می دهم اما بلد نیستم صحبت کنم.
با اصرار ما نظراتی که راجع به رئیس جمهور آینده دارد چنین بیان می کند: رئیس جمهوری که به او رای می دهیم باید به گفته هایش عمل کند.
خیلی ها خیلی قشنگ می توانند حرف بزنند، اما این که به قول ها عمل کنند این مهم است، به دین هم پایبند باشد،امیدوارم رئیس جمهور کاری کند که مردم بیشتر از گذشته به مسائل مذهبی و دینی اهمیت بدهند.
● نگذاریم غریبه راحت نفوذ کند
خودش را معرفی نمی کند، دانشجوی مدیریت است و قصد دارد در انتخابات شرکت کند.
ابتدا نمی خواهد با ما صحبت کند، ولی بعد از این که کمی با او شوخی می کنیم با ما همراه می شود و نظرش را راجع به انتخابات می گوید.
این خانم جوان می گوید: انتخابات یک مشارکت ملی است و هر کس که به ملیت و کشورش اهمیت می دهد باید رای دهد.در این جریان همه هدف دارند و هر کس به ایده ای به کاندیدای خود رای می دهد.من به آن هایی که نمی خواهند در انتخابات شرکت کنند نمی گویم پای صندوق ها بروند و عرق ملی خود را نشان دهند.در خانه ای که مشکلات درونی وجود دارد غریبه ها راحت تر می توانند نفوذ کنند و نباید اجازه دهیم به خاطر بعضی مشکلات داخلی، دشمنان ما جسارت پیدا کنند.
● مشکل اشتغال و ازدواج را حل کند
سعید، ۲۲ ساله و دانشجوست. در کنار تحصیل بازاریابی تبلیغاتی هم می کند.می خواهد رای بدهد و انتظارش از رئیس جمهور آینده چنین است.به شعارهایی که می دهد عمل کند.
کارهایی را که قبلا مطرح شده و به مرحله انجام نرسیده یا تمام نشده را تمام کند.
مشکل اشتغال و ازدواج را که از مسائل مهم کشور است، حل کند.یک مسئله دیگر این که ظرفیت دانشگاه ها را بیشتر کند تا عده بیشتری بتوانند درس بخوانند او حتی نام کاندیدای مورد نظر که می خواهد به او رای بدهد را هم عنوان می کند و درباره او به صحبت می پردازد، که بگذارید پیش خودمان بماند!
● به مسائل زنان بیشتر توجه کند
غفاری، زن میانسالی است که می گوید: زنان ما در حال رشد و تعالی هستند و جای خود را در جامعه پیدا کرده اند، اما گاهی چیزهایی دیده می شود که گویی هنوز توجه خاص و لازم به آن ها نمی شود.رئیس جمهور آینده باید با تبیین مقام زن، جایگاه آن ها در جامعه را چنان که در خور است به بقیه معرفی کند.
این بانوی ایرانی خود و دیگر بانوان را برای حضور پر رنگ در انتخابات موظف می داند.
● به عکس که نمی شود رای داد
مهدی اسکندری می خواهد رای بدهد اما انتخاب فرد شایسته را خیلی مشکل می داند، می گوید: خیلی ها شناخت کافی نسبت به کاندیداها ندارند.
به نظر من باید تبلیغات بیشتری انجام شود و زندگی نامه و سابقه تک تک کاندیداها در اختیار مردم قرار گیرد که انتخاب فردموردنظر آسان تر شود.
بارها از افرادی شنیده ام که گفته اند تبلیغات فقط شده عکس، آدم که به عکس رای نمی دهد.
اما امیدوارم با همین تبلیغاتی که شده مردم فرد بهتر را انتخاب کنند تا به وضع ما جوان ها هم برسد.مملکت ما جوان زیاد دارد و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
● به مملکت جان دهد
حسن رمضانی ۴۴ سال از خدا عمر گرفته و قصد دارد امسال هم مثل سال های گذشته در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.
او می گوید: ما باید رای دهیم چون بالاخره باید رئیس جمهور داشته باشیم.
پس چه بهتر که فرد مناسب تری را انتخاب کنیم.رمضانی از رئیس جمهور می خواهد مسکن را ارزان تر کند و جنس ها هم با قیمت کمتری به دست مردم برسد.
او می گوید: در یک کلام، رئیس جمهور باید به مملکت جان دهد.
رضاپور
منبع : روزنامه خراسان


همچنین مشاهده کنید