سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

اغلب روزه داران پس از ماه رمضان چاقتر می شوند


اغلب روزه داران پس از ماه رمضان چاقتر می شوند
به علت ولع غذا خوردن به هنگام افطار، اغلب روزه داران پس از ماه مبارك رمضان چاقتر می شوند.
بررسی های انجام شده در سالهای اخیر نشان می دهد به علت ولع غذا خوردن در هنگام افطار و نیز مصرف مواد قندی غیر طبیعی مانند زولبیا و بامیه در ماه رمضان اغلب روزه داران پس از ماه رمضان نه نتها از وزن آنها كم نمی شود بلكه چاقتر می شوند.
مصرف زولبیا و بامیه به مقدار كم منعی ندارد اما با توجه به اینكه برای تهیه آنها از شكر و روغن استفاده می شود ارزش غذایی بالایی ندارند ضمن اینكه اغلب این مواد در شرایط غیر بهداشتی تهیه می شوند و آلوده هستند بنابراین خوردن این نوع شیرینی ها در ماه رمضان به هیچوجه توصیه نمی شود.
بهترین ماده قندی برای مصرف در ماه رمضان خرماست كه هیچ عوارضی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمی شود به علاوه مقدار زیادی از ویتامینهای بدن را تامین می كند.
هنگام افطار با توجه به خالی ماندن معده برای مدت نسبتا طولانی، نباید به صورت ناگهانی به خوردن غذاهای سنگین و شام مفصل اقدام كرد بلكه به جای آن بهتر است روزه داران با مقداری نان و پنیر و سبزی افطار كنند تا ولع گرسنگی آنها بر طرف شود و دو ساعت بعد شام بخورند البته این توصیه بیشتر برای افراد بالغ است و نوجوانان در سن رشد می توانند بلافاصله یك وعده غذای كامل بخورند .
روزه داران پس از افطار مختصر بهتر است به مقدار فراوان مایعات به خصوص آبمیوه و چای بخورند و حتی گشودن روزه با یك لیوان آب گرم یا چای توصیه می شود.
نكته مهمی كه معمولا در ماه رمضان مورد غفلت قرار می گیرد خوردن سحری است زیرا بسیاری از روزه داران به خصوص جوانان و نوجوانان به علت تنبلی هنگام سحر بیدار نمی شوند و فقط یك نوبت در روز به هنگام افطار غذا می خورند، چنین رفتاری به شدت خطرناك است و موجب سوء تغذیه و ضعف می شود بنابراین روزه داران حتی در صورت خوردن چند عدد خرما و یك لیوان چای باید سحری بخورند.
مصرف انواع گروههای غذایی در هر یك از وعده های سحری و افطار لازم است و روزه داران در هنگام سحر و افطار باید غذای كامل حاوی پروتئین های حیوانی ، شیر ، میوه و سبزی مصرف كنند .
برخی روزه داران در طول روز بیشتر احساس تشنگی می كنند بنابراین باید هنگام افطار و سحری بیشتر مایعات مصرف كنند، عده ای دیگر بیشتر دچار ضف و گرسنگی می شوند و باید گوشت و مواد قندی را در هنگام افطار و سحری مصرف كنند.
روزه داری در صورتی كه روزه گرفتن موجب نظم در زندگی و مصرف مواد غذایی شود در بهبود سلامت بدن نقش بسزایی دارد به شرط آنكه روزه داران دو وعده غذای كامل بخورند و از مصرف چهار گروه غذایی شامل غلات و سیب زمینی، گوشت سفید و قرمز، شیر و لبنیات و سبزی و میوه غافل نشوند
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید