یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

پخت و پز


پخت و پز
آشپزی هنری است که قرن ها پرورش یافته، اما علم تغذیه تقریبا نوپا می باشد. هنر آشپزی به ما می آموزد که غذاها را چگونه آماده سازیم تا طعم و ظاهر بهتری داشته باشند ولیکن علم تغذیه به ما کمک می کند تا آگاهانه این هنر را با نیازهای واقعی بدن هماهنگ سازیم.همان طور که می دانید امروزه بسیاری از بیماری های مزمن نظیر سکته های قلبی، سرطان ها، فشار خون بالا، چربی خون بالا، دیابت، آرتروز و... جوامع بشری را به شدت گرفتار کرده است و آثار زیان بار آن ، نه تنها جسم و روان فرد، بلکه اقتصاد و سلامت جامعه را تهدید می کند و روزانه وقت و هزینه زیادی صرف درمان این گونه بیماری ها می شود.در واقع، قدم اول پیش گیری از این بیماری ها، تغییراتی است که در نحوه زندگی و عادت های غذایی مان باید داده شود.
ما باید از آن چه مصرف می کنیم آگاه باشیم، ارزش مواد غذایی را بدانیم و به اندازه نیازمان مصرف کنیم و در انتخاب غذاها تنوع مصرف را رعایت کنیم. تنوع در مصرف مواد غذایی ، خطر کمبود و یا زیادی (مسمومیت) بعضی از مواد مغذی در بدن را بسیار کم می کند.ما بر این عقیده ایم که ایجاد تغییرات فوق در نحوه پخت و پز و انتخاب غذاها می تواند ما را به سوی پیش گیری و حتی درمان بسیاری از بیماری های مذکور هدایت کند.لذا سعی کرده ایم در این بخش از صفحه با همکاری دکتر سانیا سلجوقیان و دکتر علیرضا امیدی زاده متخصص تغذیه که سعی در آمیختن علم تغذیه و هنر آشپزی برای ایجاد غذاهایی سالم دارند، مردم عزیز کشورمان را به سوی بهتر خوردن و سالم تر زیستن هدایت کنیم. تغییراتی که در مواد غذایی این ستون توسط دکتر امیدی زاده و دکتر سلجوقیان داده شده به گونه ای است که سهم چربی ها کم شده و در سهم پروتئین ها و کربوهیدرات ها تعادل برقرار شده است.
منبع : روزنامه خراسان