سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
چگونه در گوگل نتایج جستجوی بهتری بدست آوریم
برای وارد کردن یک پرس و جو در گوگل، فقط کافیست تا کلمات تشریحی خود را ورودی گوگل وارد کرده و بعد کلید enter را بزنید (یا بر روی دکمه search جستجو کلیک کنید). گوگل از پیچیده ترین تکنیکهای هماهنگی متون برای پیدا کردن صفحاتی که مربوط به جستجوی شما هستند استفاده میکند. برای نمونه، وقتی گوگل صفحه ای را تجزیه و تحلیل می کند، گوگل به صفحاتی که به آن صفحه نیز لینک هستند نگاه می کند تا ببیند که شاید آن صفحات هم درخور با جستجوی شما باشند. گوگل همچنین صفحاتی را که موضوعی ارتباطی با موضوع جستجوی شما دارند را برای شما ترجیح میدهد.
▪ اگر می خواهید کلمات تایپ شده در جستجو باشند آنها را با فاصله به صورت ساده در کنار هم بنویسید. ماند:
Macromedia nokia agreement
▪ اگر می خواهید یکی از کلمات شما حداقل در نتایج باشد بین آنها OR بگذارید. مانند: macromedia OR "YAHOO news"
▪ اگر بخواهید یک کلمه حتما باشد و همراه با یکی از دو کلمه دیگر بیاید از حالت پرانتز می توانید استفاده کنید. مانند: Persian (yahoo OR blog). این جستجو دو عبارت را اجستجو می کند: Persian Blog و Persian Yahoo
▪ اگر بخواهید کلمه خاص شما در title صفحه موجود باشد باید از کلمه کلیدی intile استفاده کنید. مثلا: intitle:"macromediax web services"
▪ اگر بخواهید کلمه ای که وارد کرده اید بخشی از آدرس url استفاده کنید. مثلا: inurl:"Persian"
این جستجو تمام کلماتی که آدرس سایت آنها کلمه پرشین موجود باشد را پیدا می کند.
▪ اگر می خواهید گوگل فقط بدنه متون را جستجو کند از کلمه intext استفاده کنید. مثلا: intext: "access ۲۰۰۰ problems"
▪ اگر می خواهید که گوگل فقط در یک سایت خاص دنبال مطلب وارد شده شما بگردد بعد از نوشتن موضوع جستجو از کلمه site به شکل زیر استفاده کنید: site:macromediax.com این کد در ادامه جستجوی شما باعث می شود تا گوگل به دنبال مقاله مورد نظر شما در سایت macromediax بگردد.
▪ اگر شما یک سایت یا وبلاگ دارید و می خواهید بدانید چه کسانی لینک سایت شما را در سایتشان قرار داده اند از کلمه link با آدرس خودتان به شکل زیر استفاده کنید. Link:www.macromediax.com
▪ اگر می خواهید دنبال فایل های خاصی که با موضوع شما مرتبط هستند بگردید از کلمه filetype به صورت زیر استفاده کنید. Programming vb filetype:pdf این کد جستجو فایل های pdf که درباره برنامه نویسی vb باشند را به شما نشان می دهد.
▪ یک نکته در جستجو: گوگل حداکثر ۱۰ کلمه را برای جستجو می پذیرد و اگر بیشتر باشد از بقیه کلمات صرف نظر می کند.
▪ گوگل کلمات ربطی ساده مانند of,the,and,an,a را نادیده می گیرد. برای اینکه این کلمات را هم جزو متن و کلمات درخواستی شما در نظر بگیرد باید قبل از این کلمات یک علامت + قرار دهید.
▪ اگر بخواهید چیزی در جستجوی شما اصلا نباشد از علامت منفی در کنار آن کلمه استفاده کنید. این حالت برای کد ها هم تاصیر دارد. مثلا می خواهید کلمه programming را جستجو کنید. اما نمی خواهید کلمه web در نتایج جستجوی شما باشد، پس می نویسید: programming –web
▪ اگر بخواهیم تعداد نتایج در یک جستجو را مثلا به صد نتیجه در یک صفحه افزایش دهید از num=۱۰۰ درمتن جستجوی خود استفاده می کنیم.
▪ برای فراهم سازی تعداد نتایج دقیق، گوگل از بند آوردنیا "wildcard" برای حمایت از جستجوهای خود استفاده نمی کند. برای مثال اگر شما "googl" را جستجو کنید نتایج ارایه شونده شامل "googler" یا "googlin" نمی شوند.
▪ جستجوهای گوگل حساس به حالت نوشتن (case sensitive) آنها نیست. تمامی کلمات بعد از ورود به حروف کوچک تبدیل می شوند. برای مثال اگر وارد کنید "GOOGLE" یا "GoOgLe" به عنوان "google" شناخته می شود.
● گوگل یک الگوریتم جستجوی جدید را به سیستم خود اضافه میکند
الگوریتم پیشرفته جستجوی متن این ابزار، به نام اورین به دست دانشجوی دکترای دانشگاه NSW به نام oriAllon و استاد راهنمایش، دکتر اریک مارتین در حال تهیه است.این الگوریتم، با بهره گرفتن از سایر موتورهای جستجو و افزایش توانمندیهای آنها، در مدت زمان بسیار کمتری عمل جستجو را انجام خواهد داد. در این شیوه، به جای پیدا کردن صفحاتی که حاوی کلیدواژهها هستند، و ساختن لینک برای آنها، متون مبسوطی از صفحات استخراج میشوند تا دیگر نیازی به باز کردن لینک نباشد.
الگوریتم اوریون شرکتهای یاهو و گوگل را جذب خود کرده و اکنون گوگل حق مالکیت آن را از آن خود کرده است.
آقای آلون، دانشجوی ۲۶ سالهای که در حال حاضر در اداره مرکزی گوگل در کالیفرنیا مستقر شده، گفته است که اوریون «سرعت و اهمیت جستجو در اینترنت را افزایش خواهد داد و همه ما میدانیم که چنین سرویسی چقدر ارزشمند است».
دکتر مارتین، که استاد راهنمایی آقای آلون را به عهده گرفته و در توسعه اوریون کمک میکند، گفته است که این ابزار جستجو گشتزنی در اینترنت را «بسیار آسانتر و موفقیتآمیزتر» خواهد کرد: «در حال حاضر ما باید روی لینک کلیک کنیم و منتظر باشیم ببینیم صفحهای که باز میشود همان چیزی است که میخواهیم یا نه. و اگر نبود، برگردیم و لینک دیگری را امتحان کنیم. ولی با اوریون اطلاعات مستقیماً و فوراً نشان داده خواهند شد».
نویسنده : حسین شرفی
منبع : سایت ماکرومدیاx
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست