سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
نگاهی به سرمقالههای مطبوعات جهان -۱ سپتامبر
انتخابات ریاست جمهوری امریکا که با گردباد گوستاو همزمان شده حال و هوای تازهای به تحلیل کارشناسان مسائل جهانی داده است. همچنین موضوع تنشهای موجود میان روسیه و غرب نیز هنوز سرمقالههای مختلف مطبوعات جهانی را به خود اختصاص داده است. به ویژه این که امروز یک سپتامبر رهبران اعضای اتحادیه اروپا در بروکسل در جلسهای اضطراری گرد هم میآیند تا تحولات بحران روسیه با غرب را بررسی کنند.
روزنامه فایننشال تایمز چاپ لندن موضوع نشست اظطراری اتحادیه اروپا برای بررسی تنش به وجود آمده میان روسیه و اتحادیه اروپا و امریکا را سوژه قرار داده و در سرمقاله امروز خود با عنوان اتحادیه اورپا باید متحد باشد و در برابر روسیه موضع اقتصادی بگیرد، آورده است، جنگ گرجستان اگر چه کوتاه بود ولی در همان مدت زمان کوتاه بسیار خونین بود، این جنگ پرسشهای متعددی را درباره رابطه روسیه با همسایگان عضو اتحادیه اروپاییش و چگونه رابطهاش با امریکا و ناتو به وجود آورده است. گوردون براون نخست وزیر بریتانیا درباره این جنگ گفته است که این جنگ ریشه در بسیاری از جنبههای رابطه ما روسیه دارد.
یادداشت نویس این روزنامه در ادامه مینویسد، درباره دیدگاه اعضای اتحادیه اروپا به سیاست روسیه در به رسمیت شناختن استقلال آبخازیا و اوستیای جنوبی اختلاف نظرهایی وجود دارد اما همه رهبران اعضای اتحادیه اروپا بر این نکته توافق نظر دارند که باید با روسیه برخورد جدی شود تا بار دیگر مزاحمتی برای همسایگان اروپاییش به وجود نیاورد.
روزنامه بوستون گلاب، چاپ ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری امریکا و طوفان گوستاو در این کشور را به هم ربط داده و در سرمقاله امروز خود با عنوان «شوک طوفان گوستاو بر سیاستمداران جمهوریخواه» آورده است، گردباد گوستاو گرچه خسارتهای سنگینی را در محلهای حادثه به وجود آورد اما در عین حال بر انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیز تاثیر گذاشت. این طوفان به جبهه جمهوریخواهان شوک تازهای وارد کرد به گونهای که برنامه انتخاباتی جمهوریخواهان را نیز بر هم زد و باعث شد برگزاری آن تا امروز به تعویق بیفتد.
یادداشت نویس این روزنامه در ادامه مینویسد، اما ظاهرا سناتور جان مککین به این شوکه وارد شده بیتوجه است. وی قصد دارد برنامهای متفاوت با آنچه از قبل طراحی شده بود اجرا کند. حتی جورج بوش رئیس جمهوری امریکا که بنا بود در حمایت از مککین در این جلسه سخنرانی کند، برنامه خود را لغو کرد. امروز در این نشست بسیاری چیزها مشخص میشود. تحلیلگران بر این باورند که جمهوریخواهان با وجود شوکی که گردباد گوستاو وارد کرده حاضر نیستند، هیجان زیادی از خود نشان دهند تا یک تراژدی دیگر را متحمل شوند. طوفان گوستاو همانند طوفان سه سال پیش فلوریدا خسارتهای سنگینی وارد کرده و این میتواند محبوبیت جمهوریخواهان را همانند آن سال کاهش دهد.
روزنامه لسآنجلس تایمز نیز در یادداشت امروز خود به انتخابات امریکا پرداخته و در یادداشتی تحت عنوان روز کارگر سرمقالهای برای گذشته، آورده است که در روز کارگر ستادهای انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا بسیار فعال شدهاند در حالی که بسیاری از مردم از بیکاری رنج میبرند دموکراتها ترجیح میدهند از سیاست بازرگانی فعلی حاکم در امریکا شکایت کنند و جمهوریخواهان نیز از افزایش بیسابقه قیمت نفت.
در ادامه این یادداشت آمده است که به ندرت کسی به یاد میآورد که در چنین روزهایی موضوعهایی چون مهاجرت که در ربع قرن اخیر بسیار چالشزا شده را مطرح کرده و آن را با بیکاری در کشور مرتبط بداند.
روزنامه الحیات، چاپ لندن نیز موضوع بحران روسیه با غرب را موضوع قرار داده و از دیدگاه عربی به تحلیل آن پرداخته است. در سرمقاله این روزنامه که به قلم عرفان نظام الدین تحت عنوان اعراب و جنجال جهانی جدید، نوشته است که پدران ما ضرب المثلی را همیشه میگفتند با این مضمون که هر وقت دولتی عوض شد، مواظب سرت باش یا هنگامی که طوفان آمد مواظب سرت باش. امروز نیز چنین حالتی پیش آمده، توازنها به هم ریخته و تا پایان طوفانهای جدید که ظاهرا تا پایان انتخابات ریاست جمهوری امریکا آرام نخواهد گرفت، باید بسیار مراقب بود.
یادداشت نویس این روزنامه در ادامه با طرح این سئوال که در این بحرانها اعراب کجا ایستادهاند، آینده منطقه در سایه این تحولات چیست، در تحولات جدید دنیا اعراب به کجا میروند و دنیا به کجا میرود، به تحلیل و بررسی تحولات دنیا پرداخته است.
روزنامه الاهرام چاپ قاهره نیز در سرمقالهای به قلم عبدالعظیم حماد، تحت عنوان جنگ سردی در کار نیست ولی دنیا چند قطبی خواهد شد، نوشته است که دلایل بسیاری وجود دارد که نشان میدهد درگیری روسی – غربی که اکنون در منطقه جریان دارد به سمت یک جنگ سرد پیش میرود ولی باید گفت چنین پیشبینی چندان واقعی نیست و حتی میتوان گفت، خیال واهی است.
وی در ادامه مینویسد، گرچه برنار کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه سخنان آتشینی علیه روسیه ایراد میکند و روسیه نیز مواضع بسیار سختی را در برابر غرب اظهار میدارد اما با بررسی شواهد میتوان گفت، جنگ سرد تنها سخنی است که بر زبانها رانده میشود و با وجود این که میتوان شدیدتر شدن این بحرانها را پیشبینی کرد و از بروز جنگ خانمانسوز ترسید اما وقوع جنگ سرد تقریبا غیر ممکن است.
منبع : دیپلماسی ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست