چهارشنبه, ۲۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 19 March, 2025
مجله ویستا
کلسیم فراموش نشود

كلسیم چه كاری در بدن انجام می دهد؟
در خلال دوران كودكی و نوجوانی و جوانی بدن از كلسیم و مواد معدنی برای ساخت استخوان های مستحكم استفاده می كند. پروسه ای كه در پایان دوران نوجوانی تكمیل می شود. كلسیم استخوان ها در دوران جوانی و میانسالی شروع به كاهش می كند بخصوص این اتفاق در خانم ها بیشتر رخ می دهد. كلسیم نقش مهمی را در انقباض ماهیچه ها كه وظیفه انتقال پیام ها را در بین عصب ها و آزادكردن هورمون ها برعهده دارند، ایفا می كند چنانچه سطح كلسیم خون كم باشد برای تنظیم و عملكرد سلولها كلسیم از استخوان ها گرفته می شود وقتی كودكان در دوران كودكی كلسیم كافی مصرف كنند و فعالیت های ورزشی و فیزیكی را نیز تا دوران نوجوانی انجام دهند در دوران جوانی و میانسالی زندگی خود را با بدنی همراه با استخوان های مستحكم ادامه می دهند.
بدن كودكان نوپای ۱ تا ۲ سال روزانه ۵۰۰ میلی گرم كلسیم و ۴ تا ۸ سال روزانه ۸۰۰ میلی گرم و ۹ تا ۱۸ سال روزانه ۱۳۰۰ میلی گرم كلسیم نیاز دارد.
منابع غنی از كلسیم:
البته شیر و دیگر محصولات لبنی بهترین منابع كلسیم هستند. اما محصولات سویا، آب پرتقال و برنج نیز منابع خوبی از كلسیم هستند. البته هشدارهایی در مورد مصرف كلسیم وجود دارد.
به طور مثال كودكان زیر یك سال نباید از تمام محصولات شیری یا شیر پرچرب استفاده كنند زیرا احتمال آلرژی در آن ها وجود دارد، كودكان بین ۱ تا ۲ سال برای رشد طبیعی و تحولات مغز باید از شیر پرچرب استفاده كنند.
اما بعد از سن دو سالگی شیر كم چرب یا بدون چربی برای آن ها مناسب است. اما یك خبر خوب این است كه تمام انواع شیرها، از كم چرب، پرچرب تا بدون چربی همه دارای میزان یكسان كلسیم هستند.
كودكانی كه نسبت به شیر دچار آلرژی می شوند:
پروتئین های موجود در شیر ممكن است عكس العمل های آلرژیك در برخی از افراد ایجاد كند.
كاسئین «Casein» مهمترین پروتئین موجود در شیر گاو است كه ۸۰ درصد شیر گاو را تشكیل می دهد، چنانچه كودك شما نسبت به این شیر آلرژی داشت با مشورت پزشكش از مواد جایگزین مثل پروتئین سویا، سبزیجات، برنج، پورینگ، دسرهای مخصوص برای تأمین كلسیم مورد نیاز استفاده كنید. گیاهانی كه دارای برگ های سبز تیره هستند، كلم بروكلی و غلات نیز منابع غنی ای از كلسیم هستند.
كودكان و مشكلات مربوط به لاكتوز:
كودكانی كه دچار عدم توانایی در هضم لاكتوز هستند و آنزیم های روده ای خاص را كه به هضم شكر این محصولات لبنی كمك می كند، به میزان كافی ندارند، ممكن است پس از نوشیدن شیر یا دیگر محصولات لبنی دچار درد شكم و اسهال شوند.
بنابراین باید از محصولاتی كه لاكتوز كمی دارند مثل «پنیر چدار» و ماست استفاده كنند زیرا هضم آن ها آسانتر است و مشكلی برای آنها ایجاد نمی كند.
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست