یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

آفتکشها و سیستم تولید مثل در انسان


آفتکشها و سیستم تولید مثل در انسان
آفتكشها دارای اثرات مخرب و سمی روی اندامهای تولید مثلی، تداخل در اعمال هورمنی، عقیمی مردان و زنان و دوره های قاعدگی نامنظم در زنان هستند.
تحقیقات نشان داده است كه سموم آفتكشها باعث سقط جنین، عدم رشد فكری، اثرات مخرب ساختمانی در بدن هنگام تولد و نقصهایی در اعمال و بافتهای بدن می شوند.
در بررسی های بعمل آمده در آمریكا مشخص شده است كه سم كپون باعث كاهش حركت اسپرم و كوتاه شدن عمر آن می شود.
در تحقیقی دیگر آشكار گردیده است كه سم كارباریل باعث ایجاد اشكال غیر طبیعی در اسپرم می شود.
همچنین مشخص گردیده است كه علفكش ۲۴D برای دستگاههای تولید مثلی بدن مسمومسیت زا است بطوری كه آزمایشات نشان داده است كه بین این سم و كاهش تعداد اسپرم ، افزایش اسپرمهای بدشكل ارتباط مستقیم وجود دارد.
بررسیهای انجام شده روی ۸۰۰ مرد نشان داد كه میزان باروری مردانی كه در محیط كارشان با سموم مواجه هستند در مقایسه با سایر افراد كاهش معنی داری دارد. تحقیقات مشابهی در هلند روی باغداران نشان داد كه این افراد مدت زمان بیشتری برای بچه دار شدن شدن نیاز دارند این مدت در بهار و تابستان كه علفكشها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند تقریبا دو برابر است. تعداد افراد عقیم در این نحقیق ۲۸ درصد بود در حالی كه در افراد شاهد این مقدار تنها ۸ درصد مشاهد شد.
همچنین تحقیقات دیگری در كانادا نشان داد كه میزان باروری در این افراد ۵۰ تا ۸۰ در صد نسبت به سایر افراد كمتر است.تحقیقات انجام شده در كالیفرنیا نشان داد ۷۰ درصد از افرادی كه در منزل از سموم استفاده می كنند عقیم هستند.
تحقیقات نشان داده است زنانی كه در محیطی با آبهای آلوده به سموم زندگی می كنند د رمقایسه با سایر افراد تاخیر قابل ملاحضه ای در رشد درون رحم دارند.
تحقیقات در آلمان روی معلمینی كه در محیط كارشان چوبها را با لیندن ضدعفونی می كنند نشانداد كه كودكانی با وزن كمتر و اندازه های كو چكتری بدنیا می آورند.
در حال حاضر تاکید جمهوری اسلامی ایران در امر صادرات معطوف به صادرات کالاهای غیرنفتی است. کشور جمهوری اسلامی ایران به علت دارا بودن تنوع آب و هوا یی و زیست محیطی دارای انواع و اقسام محصولات کشاورزی و با ارزش است. از اقلام غیر نفتی صادراتی ایران میتوان به فرش، پسته، خشکبار، زعفران، خاویار و سایر محصولات کشاورزی اشاره نمود
CCPR مخفف عبارت Codex Committee on Pesticide Residues یا کمیته باقیمانده سموم کدکس می باشد. یکی از وظایف این کمیته تعیین حداکثر باقیمانده سموم MRL در مواد غذایی می باشد. کلیه کشورها در صورتی اجازه ورود محصولات کشاورزی را می دهند که این محصول دارای تائیدیه معتبر از یکی از آزمایشگاه های مورد تائید کدکس Good Laboratory Practice - GLP مبنی بر میزان باقیمانده سموم مورد تائید کدکس باشد. این مهم برای بسیاری از کشورهای پیشرفته و پیشرو مورد توجه قرار دارد
سارا فراهانی
منبع : پرشین بلاگ