جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

لبنیات و فرآورده‌های گوشتی در یوگا


لبنیات و فرآورده‌های گوشتی در یوگا
‌● لبنیات
پایه تمام لبنیات شیر است . محصولاتی كه ما در اینجا در باره آن صحبت می كنیم از این منبع آمده اند.
شیر كامل مانند دیگر لبنیات از نظر چربی ها، كلسیم و پروتئین غنی میباشد. اغلب از شیر به عنوان بهترین غذای طبیعت نام می برند و بسیاری از مردم از آن به عنوان یك نوشیدنی لذت می برند در هر حال، شیر كم چربی ممكن است در مواردی به شیر كامل ترجیح داده شود این به خصوص در مورد كسانی كه آمادگی اضافه وزن را دارند صادق است.
در مورد این افراد شیر كم چربی یا برآوردن احتیاجات غذایی آنان بدون خطراتی كه در رابطه با چربی های شیر كامل وجود دارد مفید می باشد. بعضی از كودكان و بزرگسالان آماده ابتلا به بیماری های تنفسی هستند كه این افراد احتمالاً باید از خوردن شیر خودداری كنند زیرا این ماده ایجاد خلط می نماید. در بسیاری از موارد این امر سبب افزایش مشكل تنفسی خواهد گردید. بنابراین چنانچه شما یا فرزندان شما از نظر وزنی یا دستگاه تنفسی دچار مشكل می باشید جهت استفاده از شیر با پزشك خود مشورت نمائید .چنانچه هیچ كدام از این مشكلات در شما وجود ندارد یوگی ها توصیه می كنند كه تمام مواد غذایی در حالت طبیعی مصرف شوند . بنابراین حالت طبیعی و البته مطمئن شیر بز و یا گاو به جای شیر پاستوریزه و یا هموژنیزه شده توصیه می گردد .
اغلب شیر بز به خصوص در مواردی خاص بیشتر (در نوزادان) كه فرد به شیرگوسفند حساسیت دارد توسط پزشك توصیه می گردد. جایگزین های دیگری مانند شیر سویا ویا شیر نارگیل نیز در این گونه موارد مناسب می باشند .
ماست در انواع مختلف قرنها قدمت دارد واز نظر كیفیت سلامتی بخش شناخته شده می باشد. باكتری های مفید موجود در ماست جهت سلامتی شكم و روده ها ارزشمند می باشند .
ماست در اشكال مختلف به عنوان دسر چه به صورت ساده و یا مخلوط با میوه های تازه منسب است. به صورت مخلوط سبوس گندم و توت فرنگی تازه غذایی مغذی و لذت بخش بین دو وعده غذای اصلی می با شد .
خامه نیز یكی از تولیدات لبنی می باشد. به دلیل دارا بودن چربی زیاد این غذا توسط رژیم یوگا توصیه نمی شود. تولیدات لبنی دیگر كه آنها نیز به دلیل دارا بودن چربی زیاد مناسب نیستند كره و پنیر خامه ای می باشند بستنی چنانچه به مقدار كم و فواصل طولانی مصرف شود اشكالی ندارد با این حال، بستنی خانگی كه خامه خالص، عسل و شكر خام و افزودنی های طبیعی درست شده باشد به محصولات تجارتی برتری دارد.
خامه با وجود دارا بودن چربی زیاد می تواند گاه گاهی به همراه میوه ها وغلات مورد استفاده قرار گیرد .
از نظر یوگی قبل قبول ترین پنیرها آنهایی هستند كه از نظر كالری موجود پائین می باشند كه یا بدون نمك و از شیر كم چربی درست شده باشند. شما درخواهید یافت كه گروه پنیر های كم چربی كمتر و پروتئین بیشتر بوده بلكه به خوبی با میوه ها و سبزیجات تركیب می گردد .
پس به طور كلی در رابطه با لبنیات باید با عقل سلیم و حس عمومی عمل كرد و از اعتدال در مصرف پیروی نمود . سعی كنید پنیر هایی را كه بدون استفاده از مواد شیمیایی تهیه گردیده اند مصرف كنید.
● فرآورده های گوشتی
یك استیك نیم پز سمبل زندگی تجملی امروز گشته است. گوشت مرغ، خوك، گوسفند و قطعات گوشت گوساله عموماً بخش عمده ای از غذای روزانه مردم غرب را تشكیل می دهد. مبلغین صنعت بسته بندی گوشت و دیگر ارائه دهندگان رژیم های غذایی پرگوشت از پروتئین بالای گوشت تعریف می كنند. آگهی های تبلیغاتی آنان معمولاً با مردانی كه دارای ماهیچه های برآمده مناسب برای برداشتن وزنه های سنگین كه بسیار متقاعد كننده میباشد آراسته شده اند .
دو نظر كاملاً متفاوت درباره این موضوع وجود دارد . نظر آنان كه به و آنان كه حامی استفاده بیشتر از گوشت میباشند. این اختلاف عقیده بین دو طرف به صورت مباحثه ای طولانی درآمده است .
چنانچه شما در تمام زندگی خود به خوردن گوشت زیاد عادت پیدا كرده اید احتمال آنكه ناگهان آن را بطور كلی كنار بگذارید وجود ندارد .
عادات غذایی ممكن است به مرور زمان به صورت عمیق و ریشه ای در آیند. در هر حال به مرور كه شما به روش زندگی یوگی انتقال پیدا كنید طرز فكر شما نسبت به رژیم غذایی نیز تغییر خواهد كرد در عین حال تعادل باید كلید اصلی در عادات خوراكی شما باشد .
بهترین گوشتها و مغذی ترین آنها،اعضایی مانندمغز، قلوه ها و جگر سیاه هستند. طبیعتاً بهتر است كه پخته شوند.... به خاطر بسپارید كه خوشمزه ترین غذاها و گوشتها هنگامی به دست خواهد آمد كه به طور صحیح و همراه با سبزیجات معطر تهیه شوند .
ماهی و مرغ در میان فرآورده های گوشتی پر طرفدارتر از همه اند و خوشبختانه جزو كم ضررترین آنها برای بدن می باشند. در اینجا نیز روش های پخت پز از مهمترین كارها می باشد . مرغ و ماهی هرگز نباید سرخ شوند و از اضافه كردن چاشنی های مضر باید اجتناب گردد .
مرغ و ماهی هنگامی كه پخته شوند و یا تنور پز شده و با چاشنی های طبیعی مصرف شوند بسیار زود هضم بوده وبه آسانی جذب سیستم های بدن میگردند . بهترین چاشنی برای ماهی آب لیموی تازه است. آب لیموی تازه به عطر ماهی می افزاید و آن را مطبوع مینماید. مرغ كباب شده با سبزجات معطر و آب لیموی تازه بسیار خوشمزه خواهد بود.
● كلامی از یوگا
یوگی این حقیقت را كه كه ما با جهان اطراف یك واحد را تشكیل می دهیم قبول داشته و به آن احترام می گذارد . با این حال معتقد است كه هر كدام یك فرد مجزا هستیم . هر كدام از ما دارای خواسته ها، احتیاجات، علایق و تواناییهای متفاوت می باشیم. به همین دلیل ما میدانیم كه در تمرینات یوگا زمان صرف شده و میزان موفقیت در هر شخصی متفاوت می باشد اما شاگرد جدی یوگا بدون توجه به میزان پیشرفت، مرتباً برای رسیدن به سلامتی جسمی، تعالی فكری و آرامش روحی تلاش می كند .
عوامل اولیه ها كه موجب حیات همه موجودات می گردد ، پرانا یا نیروی زندگی است ازآن جایی كه نیروی زندگی ما از غذاها و تركیب چیزهایی كه ما وارد بدن میكنیم به دست می آید، كیفیت زندگی ما مستقیماً تحت تاثیر مقدار و كیفیت نیروی زندگی موجود در تغذیه ماست. یوگی به (افراط) عقیده نداشته بلكه تنها تعادل و میانه روی در زندگی معتقد است. تا حدامكان بایستی غذاهای طبیعی خورده شود .
بعضی آنها را میتوان خام وبعضی دیگر را پخته مصرف نمود .
یوگی به محدودیتهای جهان هستی آگاهی داشته و میداند كه رژیم های دقیق را از نظر اجتماعی به سختی می توان انجام داد. ما پیشنهاد نمی كنیم كه هر گاه به میهمانی دعوت شدید میزبان خود را ناراحت كنید.
اما به خاطر بسپارید كه اعتدال كلید معماست ، فقط كم بخورید و غذاهایی را انتخاب كنید كه با طبیعت درونی شما هماهنگ تر هستند.
همه ما گاهی اوقات دوستان و آشنایان هنگامیكه متوجه می شوند شما یوگا را جدی گرفته وغذاهایی متفاوت از آنچه مرسوم است استفاده می كنید ممكن است سربسر شما بگذارند آنها را جدی نگیرید و خوش خلقی خود را حفظ كنید یوگا روز به روز بین مردم بیشتر شناخته شده و فلسفه آن هویدا گردیده است مقصود اصلی تغذیه یوگا كسب نیروی زندگی و پاك كردن بدن از سموم و ناخالصی های ذخیره شده در آن می باشد و این یك عمل تدریجی است .
منبع : موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید