پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
دردسرهای سرماخوردگی در تابستان
تنها سرماخورده ها در فصل تابستان می دانند كه ابتلا به این بیماری در فصل گرما چه مكافاتی دارد. در فصل تابستان اگر سرما بخورید باید مدت ها این بیماری را تحمل كنید. برای پیشگیری چه اقداماتی می شود انجام داد؟
از گرفتگی بینی و عطسه تا گلودرد و سرفه های خشك گرفته تا تب و بدن درد همه از عوارض سرماخوردگی است كه برای همه ما تاكنون اتفاق افتاده است. كودكان در سال حتی ممكن است بیش از ۸ مرتبه دچار این بیماری ویروسی شوند.
چگونه دچار سرماخوردگی می شویم؟
بیشتر سرماخوردگی ها در اثر ویروسی به نام رینوویروس (كه از نام یونانی آن كه بینی می شود، گرفته شده است) ایجاد می شود كه این ویروس یك ذره كوچك غیرقابل رؤیت در هوا است كه در اثر تنفس یا لمس اشیای آلوده به آن، ما را آلوده می كند. بیش از صد نوع متفاوت ویروس رینوویروس وجود دارند كه می توانند وارد بینی و گلو شوند و روی سیستم ایمنی بدن اثر بگذارند و باعث گلودرد و سردرد فرزند شما شوند، حتی می تواند تنفس از طریق بینی را نیز برای كودك شما مشكل و سخت كند.
هوای خشك داخل منزل و یا خارج از خانه، مقاومت بدن فرزند شما را در برابر عفونت توسط ویروس سرماخوردگی كم می كند. افرادی كه سیگار می كشند بیش از افراد عادی به سرماخوردگی مبتلا می شوند و عوارض ناشی از آن نیز در مورد آنها وخیم تر و دردناك تر است و حتی گاهی یك سرماخوردگی ساده به برونشیت و یا ذات الریه تبدیل می شود. علیرغم دیدگاه عمومی مردم كه فكر می كنند، نپوشیدن ژاكت یا لباس گرم در هوای سرد، یا نشستن و خوابیدن در جاهای نمناك، بیرون رفتن از منزل با موهای خیس، باعث بروز بیماری سرماخوردگی نمی شود.
فرزند من چه حالتی دارد؟
اولین علامت بروز سرماخوردگی معمولاً خارش گلو، آب ریزش بینی و عطسه است. كودكانی كه به سرماخوردگی مبتلا می شوند، معمولاً به گلودرد، سرفه، سردرد، تب خفیف، سرگیجه و درد عضلانی و ماهیچه ای و كمبود اشتها دچار می شوند و آب بینی فرزند شما به رنگ زرد یا سبز كمرنگ تغییر رنگ پیدا می كند.
آیا سرماخوردگی واگیردار است؟
سرماخوردگی معمولاً بین ۲ تا ۴ روز اول نشان دادن علایم واگیردار است. فرزند شما ممكن است با تنفس در محیطی كه این ویروس وجود دارد یا با سرفه كردن فردی كه به ویروس مبتلا است در نزدیكی او به این بیماری مبتلا شود.
اگر فرزند شما بینی یا دهان یا پوست فردی را كه به این بیماری مبتلا است لمس كند نیز ممكن است به سرماخوردگی مبتلا شود.
می توان از سرماخوردگی جلوگیری كرد؟
به دلیل اینكه ویروس های فراوان و متنوعی وجود دارد كه باعث سرماخوردگی می شود واكسن یا داروی پیشگیری خاصی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد. اما برای كمك به پیشگیری و جلوگیری از شیوع این بیماری توصیه های زیر را به كودكان می كنیم.
۱) سعی كنید محیطی را كه كسی در آن سیگار می كشد و یا دچار سرماخوردگی است كاملاً بررسی كنید. زیرا این ویروس تا ۳/۷ متری نیز می تواند پرواز كند، از میان هوایی كه كسی در آن سرفه یا عطسه كرده یا حتی سیگار كشیده به فرزند شما برسد و آن را بیمار كند.
۲) دست های فرزند خود را مدام با آب و مواد ضدعفونی كننده مخصوصاً پس ازلمس دهان و بینی شست وشو دهید و وقتی سرفه یا عطسه می كند از او بخواهید یا بینی و دهانش را با دستمالی بپوشاند.
۳) از حوله و لوازم و ظروف كسی كه به سرماخوردگی مبتلا است، استفاده نكنید. حتی نباید از لیوان و بطری دیگران چیزی بنوشید، برای اینكه مطمئن نیستید كه آن فرد به این ویروس آلوده شده یا نه، بنابراین باید احتیاط را رعایت كنید و از لیوان و بطری تمیز و یا شخصی استفاده كنید.
۴) از دستمالی كه فرد دیگر استفاده كرده هرگز استفاده نكنید.
كارشناسان اطمینان ندارند كه آیا صرف بیش از حد زینك یا ویتامین C مدت زمان بیماری سرماخوردگی را كاهش دهد یا از آن پیشگیری كند اما می دانند كه مصرف بیش از حد آنها به طور روزانه می تواند عوارض و پیامدهای منفی و خطرناكی داشته باشد. حتی درمان های گیاهی نیز گاهی نتیجه عكس می دهد بنابراین توصیه می كنند كه برای درمان های گیاهی و استفاده از ویتامین ها و مكمل ها نیز حتماً با پزشك مشورت شود.
چقدر سرماخوردگی طول می كشد؟
علایم سرماخوردگی معمولاً ۲ یا ۳ روز بعد از اینكه فرزند شما در معرض عفونت و ویروس قرار گرفت ظاهر می شود. در ۳ یا ۴ روز بعد از اینكه علایم سرماخوردگی ظاهر شد بیماری فرزند شما مسری است، حتی گاهی ممكن است بیماری فرزند شما تا ۳ یا ۴ هفته نیز ادامه پیدا كند. البته از هر چهار مورد سرماخوردگی یك مورد آن تا ۲ هفته طول می كشد و اغلب پس از یك هفته بهبودی كامل حاصل می كنند.
سرماخوردگی چگونه درمان می شود؟
داروهایی كه پزشكان تجویز می كنند، همیشه درست نیست، اما چنانچه یك مورد معمولی باشد اغلب تا یك هفته باعث بهبودی می شود. البته ناگفته نماند كه دارو باعث درمان سرماخوردگی نمی شود بلكه می تواند بعضی از علایم آن مثل دردهای عضلانی، سردرد و تب را بهبود یا كاهش دهد. شما می توانید براساس توصیه پزشك و مطابق سن فرزندتان به او استامینوفن و یا اپی بروفن بدهید. با این وجود به كودكان زیر ۱۲ سال نباید قرص آسپیرین بدهید. این نكته را نیز باید به خاطر داشته باشید كه اگر فرزند شما به یك نوع بیماری ویروسی مبتلا است نباید تا سن زیر ۱۹ سال به او قرص آسپیرین بدهید. زیرا خوردن آسپیرین برای كودك یا نوجوانی كه به سرماخوردگی یا یك بیماری ویروسی مبتلا است، ضررهای بدی در پی دارد.
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست