سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

عراق ناامنتر است یا پاکستان؟


عراق ناامنتر است یا پاکستان؟
یکی از گزارشات جنجالی مجله نیوزیک مقاله «خطرناک ترین کشور دنیا، عراق یا پاکستان ؟» است.
در این گزارش که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان ومتخصصان حوزه خبر ورسانه بسیار واقع بینانه به تحلیل حوادث ومسایل پاکستان پرداخته ، با دلایل متقن ومستدل به اثبات ادعای خود پرداخته است مجله نیوزیک اذعان می دارد به عکس افغانستان و عراق، در پاکستان هر آنچه که اسامه بن لادن، رهبر القاعده می خواهد، وجود دارد که از آن جمله می توان به بی ثباتی سیاسی، یک شبکه مورد اعتماد متشکل از افراطیون و مناطق مختلف برای آموزش تروریستها اشاره کرد.وحشتناک تر این که اکنون عوامل طالبان و القاعده بیشتر قسمتهای پاکستان را به پایگاههای خود برای آموزش و حضور تروریستها تبدیل کرده اند شبه نظامیان طالبان همزمان با رفت و آمد زیاد در پاکستان با استقبال نیز روبرو می شوند. نیروهای بیمار و زخمی طالبان در بیمارستانهای خصوصی پاکستان مداوا می شوند.
عبدالماجد، یک فرمانده طالبان که در تابستان سال جاری در درگیریهایی زخمی شده بود، می گوید:« پس از زخمی شدن و تا زمان بازگشت به میدان نبرد، احساس آرامش می کردم و در پاکستان آسوده بودم.»
ملا معین احمد، دیگر فرمانده طالبان نیز می گوید:« پاکستان مانند شانه ای می ماند که شما می توانید آر پی جی خود را به روی آن بگذارید و بر آن تکیه کنید. بدون این کشور نمی توان به جنگ ادامه داد. خدا را شکر که پاکستان علیه ما نیست.»
این گزارش وقتی کاملتر می شود که در تحلیل آن به عملیات انتحاری که در پنج شنبه شب گذسته دربدو ورود نخست وزیر سابق این کشوراشاره شود علیرغم آنکه طالبان مسئولیت این عملیات انتحاری که منجر به کشته وزخمی شدن بیش از ۶۰۰نفرشدرا بر عهده نگرفته اندولی شواهد ودلایل نشان از انگیزه بالای این گروه افراطی داردچرا که شبه‌نظامیان پاکستانی مستقر در استان مرزی سرحد شمالی پاکستان حمله انتحاری روز پنجشنبه در کراچی را عملیاتی برای انتقام از عملیات‌های نظامی‌پاکستان در این منطقه و اقدامی‌تلا‌فی‌جویانه نسبت به حمایت بی‌نظیر بوتو و پرویز مشرف از پیشنهاد آمریکا برای جنگ علیه تروریسم عنوان کردند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اگر چه محمود الحسن، رهبر حزب المجاهدین یک گروه شبه‌نظامی‌متحد با حزب جماعت اسلا‌می‌پاکستان این بمب‌گذاری را به دلیل قربانی شدن غیر نظامیان محکوم کرد اما از بی‌نظیر بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان و پرویز مشرف، رئیس‌جمهور این کشور به عنوان جیره خواران آمریکا انتقاد کرد. وی از بوتو به علت اظهاراتش در مخالفت با افراطی‌گری و بیانیه اخیرش که در آن اعلا‌م کرده است در دستگیری اسامه بن‌لا‌دن، رهبر شبکه القاعده در صورت اثبات حضورش در پاکستان با آمریکا همکاری می‌کند، انتقاد کرد. الحسن گفت: بوتو به طور کل مثل یک خائن حرف می‌زند وی از تکلیف طالبان دینی طالبان در کشتن بوتو سخن به میان آورد الحسن درسخنان خودبوتو را دشمن اسلا‌م وجهادگران خواند.
پیش از این بیت‌الله محسود، یکی از جنگ‌سالا‌ران این منطقه تهدید کرده بود با حملا‌ت انتحاری از بوتو استقبال می‌کند.
تمامی این گفته ها نشان از انگیزه وتمایل گروههای سلفی در به انجام رساندن سوء قصد اخیر به جان بوتو دارد.اما نکته مهم وکلیدی بحث در تدابیر دولت در محافظت از جان نخست وزیر سابق این کشورنهفته است حدود بیست هزار نیروی پلیس برای تامین امنیت وجلوگیری از سوء قصد احتمالی از طرف دولت در مسیر عبور بوتو پیش بینی شده بود حال آنکه به این نیروها باید به ده هزار نیروی داوطلب حزب مردم(حزب حامی بی نظیر بوتو) را نیز اضافه کرد.
با وجود تدابیر شدید ذکر شده، انجام دو عملیات انتحاری از ناحیه گروههایی تندرو مخالف دولت جای سئوال داردوذهن را به سوی تبانی این گروههای تندرو ودولت سوق می دهد این در حالی است که همسر بی‌نظیر بوتو دستگاه‌های اطلاعاتی این کشور را مسوول انفجارها دانسته است ودر لیست مضنونین این عملیات نافرجام که توسط بوتو به مشرف ارایه شده نام تعدادی از مقامات دولتی مثل ضیاء الحق نیز به چشم می خورد.
نتیجه بررسی فوق،نکته جا مانده از قلم تحلیلگران مجله نیوزیک است نویسندگان ابن مجله معتبر اگربه مستدلات خود در خطرناک خواندن پاکستان به نفوذ قابل توجه عوامل طالبان در بدنه حکومتی وساختار مدیریتی این کشور ومبارزه نمایشی دولت پاکستان با تروریسم وبه عبارتی سیاستهایی تروریست پرور مشرف وسایر دولتمردان این کشور اشاره می کردند خوانندگان کوچکترین تردیدی در ادعای نیوزیک مبنی بر ناامنی فزاینده این کشوروپیشی گرفتن پاکستان از عراق در رنکینگ چهانی ناامنی وبی ثباتی به خود راه نمی دادند.
حسین کبریایی زاده