شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا


بدون خشم زیستن راتجربه کنیم


بسیاری نیز بر این باورند كه ممكن است با ابراز خشم به خواسته خویش برسند. به عنوان مثال مادری را در نظر بگیرید كه نمی تواند بر خشم لجام گسیخته خود تسلط یابد. او دائماً از دست رفتارهای بد بچه هایش عصبانی می شود ولی ظاهراً او هر چه بیشتر عصبانی می شود رفتار بچه ها نیز بدتر می شود و تنها چیزی كه عایدش می شود، جنگ و نزاع است كه تمام زندگی او را در بر می گیرد و او را از رمق می اندازد؛ زیرا هیچگاه بروز خشم نتوانسته رفتار دیگران را تغییر دهد و جز تشویق دیگران به ادامه رفتار سابقشان و لذت بردن آنها از خشم شما و در نهایت به خطر افتادن سلامتی هیچ منفعت دیگری ندارد.
خشم و سلامتی
از لحاظ فیزیولوژی، خشم می تواند باعث بالا رفتن فشار خون، زخم معده، خارش بدن، تند شدن ضربان قلب، بی خوابی، خستگی مفرط و حتی بیماریهای قلبی گردد. خشم از لحاظ روحی و روانی نیز لطمات بسیاری در بردارد. از لحاظ روانی، خشم روابط محبت آمیز طرفین را از هم می گسلد. در روابط فی مابین دخیل می شود، باعث احساس گناه و افسردگی می گردد و معمولاً نوع رفتار را تحت كنترل دیگران قرار می دهد.
تدابیری جهت زدودن خشم
در اكثر مواقع مردم بر وفق مراد ما عمل نمی كنند و افراد بسیاری وجود دارند كه اعتقادات ما را قبول ندارند پس هربار كه با این گونه اشخاص برخورد می كنید به جای آن كه بابت رفتار و عقایدشان، واكنش غضب آلودی بروز دهید به خود یادآوری كنید كه قرار نیست مردم با همه گفته ها، افكار، احساسات و كردار من موافق باشند. در این گونه مواقع بهترین راه برای از بین بردن خشم آن است كه سعی كنید به محض آن كه احساس كردید در حال از كوره در رفتن هستید به مدت پانزده ثانیه خشم خود را به تأخیر بیاندازید و به تدریج این فواصل زمانی را در هنگام خشمگین شدن تان افزایش دهید. زیرا به تأخیر انداختن خشم برابر با تسلط یافتن برآن است و با سعی و تلاش فراوان می توانید كاملاً خشم خود را از بین ببرید. البته در پاره ای از مواقع وقتی كه می خواهید با ابراز خشم خود به بچه هایتان درس عبرت دهید می توانید خشم خود را به طور تصنعی بروز دهید، صدای خود را بلند كنید و قیافه عبوسی به خود بگیرید اما طوری عصبانی نشوید كه باعث ناراحتی جسم و روحتان گردد.در خاتمه سعی كنید در لحظه ای كه دچار خشم می شوید به خاطر بسپرید كه هر كسی از این حق مسلم برخوردار است كه بنابه خواسته خود رفتار كند و این كه اگر شما از آن شخص بخواهید كه رفتارش را مطابق میل شما تغییر دهد در واقع باعث تداوم خشم خود خواهید شد. بنابراین همان طور كه شما این حق را دارید كه كاری را بنا به خواسته خود انجام دهید به دیگران هم این اجازه را بدهید كه طبق روش و خواسته خود رفتار كنند.
به گفته وین دایر: خشم را می توان از بین برد ولی این كار مستلزم ایجاد افكار مثبت و آرامش بخش و رسیدن به این باور است كه خشم یك خصیصه طبیعی و انسانی نیست.
منبع : روزنامه کیهان