جمعه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 9 May, 2025
مجله ویستا
پس از این همه جنایت...

جنایات ایالات متحده آمریکا در عراق و افغانستان روز به روز افزایش می یابد.استفاده ارتش آمریکا از سلاحهای ممنوعه و بمبهای خوشه ای در جریان اشغال عراق عوارض و تبعات سختی را برای مردم این کشور ایجاد نموده است.این سلاحها تا اندازه ای مخرب هستند که حتی بسیاری از سربازان آمریکایی مجهز به تجهیزات و پوششهای ضد شیمیایی نیز از عوارض این سلاحهای کشتار جمعی رنج می برند.کاخ سفید و کشورهای غربی به عنوان تولید کنندگان اصلی سلاحهای ممنوعه بدون در نظر گرفتن استانداردهای ممنوعیت سلاح ،بمبهای خوشهای خود را بر سر مردم بی گناه می ریزند.اخیرا ناتو نیز در افغانستان از چنین رفتاری تبعیت می کند.
در این میان آنچه جلب توجه می کند،عدم نقش آفرینی سازمانهای جهانی مانند سازمان ملل متحد و سازمان صلیبسرخ در مهار سیاستهای جنگ طلبانه غرب و کاخ سفید است.به راستی این سازمانهای تاکنون کدام گام عملی و مهم را در خصوص ممانعت از کشتار مردم بی گناه توسط سلاحهای خطرناک عمو سام بر داشته اند؟ اخیرا پیتر هیربی” رئیس بخش تسلیحاتی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ژنو اعلام نموده است که صلیب سرخ جهانی یک طرح ابتکاری و یا تهیه یک توافقنامه جدید جهت ممنوعیت بکارگیری بمبهای خوشهای و انبار کردن آن را ارائه میکند. آیا این طرح ابتکاری صلیب سرخ باید پس از کشتار ۷۰۰۰۰۰ عراقی بی گناه ارائه می شد؟آیا پس از شیوع بیماریهای پوستی و میکروبی و ناقص الخلقه متولد شدن نوزادان افغانی و عراقی باید چنین طرحی ارائه می شد؟این اهمال کاری صلیب سرخ تا کجا قابل توجیه است؟
رئیس بخش تسلیحاتی کمیته بین المللی صلیب سرخ در این خصوص تاکید نموده است که امضای معاهده ممنوعیت بکارگیری بمبهای خوشهای که هم اکنون در ۳۰کشور تولید و در ۷۰کشور دیگر انبار میشود، به پیشگیری از کاربرد این اسلحه و نتایج ویرانکننده آن خواهد انجامید. این در حالیست که ترکیب نامتوازن شورای امنیت سازمان ملل متحد و حمایت اتحادیه اروپا از اقدامات تروریستی ایالات متحده آمریکا مانع از اجرای این طرح خواهد شد.کاخ سفید نشان داده است که هر کجا اهداف سلطه طلبانه اش با شکست و مانع رو به رو شود فرمول گذار از سازمانهای بین المللی را اجرا می نماید.در این میان صلیب سرخ جهانی جای خود را دارد!
۸۰کشور هم اکنون در حال مذاکره هستند تا درباره این معاهده که کمیته صلیب سرخ طراح آن است، به توافق برسند.
نکته جالب توجه اینکه پیتر هربی با اشاره به برخی کشورهایی که برای امضای این توافقنامه مذاکره میکنند، اظهار تاسف کرد که این لیست شامل برخی کشورهااز جمله ایالات متحده آمریکا و روسیه نیست. این در حالیست که اصلی ترین رقابت تسلیحاتی میان کاخ سفید و کاخ کرملین جریان دارد.مهار سیاستهای نظامی و تسلیحاتی آمریکا و روسیه،خصوص ایالات متحده است که می تواند چهره ناآرام جهان امروز را به حالتی مطلوب تر برگرداند.
هشتمین همایش پنج روزه کشورهای عضو توافقنامه “ممنوعیت مین ضد نفر” با حضور نمایندگانی از ۱۵۵کشور در منطقه بحرالمیت اردن برگزار شد.توافقنامه ممنوعیت مینهای ضد نفر که در ماه دسامبر سال ۱۹۷۷میلادی در اوتاوا به امضا رسید و در مارس سال۱۹۹۹به اجرا گذاشته شد، بر نابودی مینهای ضد نفر کاشته شده و انبار شده در جهان و کمک به قربانیان آن، تاکید دارد. نکته جالب توجه اینکه در ماه مارس سال ۲۰۰۳ میلادی،دولت جمهوریخواه بوش پسر با سلاحهای ممنوعه خود به سوی عراق حمله ور شد و هیچ مرجع جهانی نیز در این خصوص مانع از اقدامات وحشیانه ارتش بازها بر ضد مردم بی گناه عراقی نشد.
ارائه طرح اخیر کمیته صلیب سرخ در جای خود مهم و ضروری است.اما ارائه این طرح پس از این همه جنایتی که کاخ سفید علیه خاورمیانه و جهان اسلام از خود بروز داده است جای بسی شرم و تاسف دارد.
مهدیه غفاری
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست