جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

ریشه زرشک برای درمان تومورهای کبدی و سرطان دهان موثر است.


احمد بالندری عضو هیات علمی پژوهشكده تحقیقات توسعه فناوری خراسان با بررسی اثرات درمانی و كاربردهای زرشك در طب سنتی و پزشكی نوین به تولید فرآورده‌های داوریی از زرشك اشاره كرده است.
وی در این بررسی با اشاره به افزایش آلودگی‌های زیست محیطی و گسترش اختلالات كبدی ۳۸ منبع را بررسی كرده است.
در این پژوهش آمده است زرشك در ایران یك چاشنی غذایی است اما در سایر كشورهای كاربرد دارویی و زینتی دارد كه از ریشه، پوست ریشه، ساقه، برگ، گل و میوه آن استفاده می‌شود.
براساس پژوهشهایی كه تاكنون روی ۴۰ گونه زرشك صورت گرفته است آلكالوئیدهای موجود در ریشه آن شناسایی و اثرات ضدمیكروبی، ضدقارچی، ضد انگلی، و تك یاخته‌ای فارماكولوژیكی بربرین كه سازنده آلكالوئید است شناسایی شده است. از دیگر اثرات بربرین می‌توان به خاصیت كاهش قند خون، ضد نقرس، ضد التهاب، ضد اكنه، كاهش سطح كلسترول خون و اسپرم كش اشاره كرد. نتایج پژوهش دیگری به عصاره برگ نوعی زرشك اشاره می‌كند كه تاثیر آنتی بیوتیك بربرین را در برابر باكتریهای استافیلوكوك آرئوس كه به بیشتر آنتی بیوتیكها مقاومت نشان می‌دهند را افزایش می‌دهد. در این بررسی آمده است در ایران با استفاده از عصاره پوست، ریشه و ساقه زرشك، تحقیقاتی جهت درمان بیماری مزمن پوستی پسوریازیس، درمان معتادین به مواد مخدر، پلاك دندان و آماس لثه و درمان سالك بر روی موش‌ها انجام شده است.
منبع : مطالب ارسال شده