سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
سبزیها و میوههای فرآیند شده
در تهیه میوه و سبزیهای منجمد، تخمیر شده یا خشك، روشهائی مورد استفاده قرار میگیرند كه باعث كاهش یا از بین بردن میكردارگانیزمهای آلوده كننده میگردند. شستشوی فراوردهها، میكروارگانیزمهای آلوده كننده را مخصوصا آنهائی كه در روی سطح سبزی و گیاه وجود دارند كاهش میدهد. حرارت دادن سبزیها و میوههائی كه قبل از فرایند مرحله آنزیم زدائی در مورد آنها انجام میشود (حرارت ۸۶ تا ۹۸درجه سانتیگراد) باعث كاهش و از بین رفتن بسیاری از ارگانیزمهای مقاوم به حرارت شده و فقط اسپورها زنده میمانند. استفاده از مواد ضدعفونی كننده كلر كه به صورت اسپری در آب پاشیده میشوند، باعث كاهش آلوده كننده میگردد. غلظت نسبتا بالای سولفوردیاكسید (اغلب PPM ۲۵۰۰یا بیشتر) در بسیاری از سبزیها و میوههائی كه بهمنظور خشك شدن انتخاب میشوند اكثر فرمهای نباتی باكتریها را از بین میبرد. انجماد و خشك كردن نیز باعث از بین رفتن بسیاری از میكروارگانیزمها میشوند.كاهش بیشتر در طول دوران نگهداری فراورده به صورت منجمد یا خشك حاصل میگردد و میزان كاهش بستگی به شرایط انبار، نوع ماده غذائی و میكروفلور غالب دارد. فلور غالب سبزیجات منجمد اكثرا از نوع باكتریهای ساپروفیت(گندروی)هستند.
منبع : واحد مرکزی خبر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست