یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

هند+وانه


هند+وانه
كدام یك از ما تا كنون برش های قرمز رنگ هندوانه معروف به «شتری»را نخورده است؟ این میوه سرد و تر بهترین میوه تابستان است كه بدن را شاداب می كند.
● هند + وانه:
همان طور كه از نام این میوه پیداست زادگاه اصلی هندوانه هندوستان است به همین خاطر وجه تسمیه آن -هندوانه- است و به معنای میوه هند معروف شده است گرچه اكنون در تمام نقاط جهان كاشته می شود.هندوانه از خانواده بزرگ كدوییان است و به روز های گرم و آفتابی بسیار نیازمند.انواع آن عبارتند از: قرقی، محبوبی، جهرمی، تركمن، شریف آباد، یوسف سفید همدان و...
● خواص هندوانه:
خواص این میوه بهشتی خیلی بیشتر از چیزی است كه ما تصور می كنیم. ۴۴ در صد كالری هندوانه را قند تشكیل می دهد آن هم قند طبیعی كه دیگر دشمن ما نیست! بلكه ماده غذایی حیاتی برای تامین سوخت انرژی به ویژه مغز است.
ازآن جا كه این میوه مدراست به پایین آوردن فشار خون كمك می كند و به خاطر خنك بودنش برای افراد گرم مزاج بسیار خوب است. طب قدیم می گوید: برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمر هندی بخورید.برای بر طرف كردن تب و گرمای بدن هندوانه را با شیرخشت میل نمایید و برای بیشتر خنك كردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شكر نوش جان كنید! مطالعات جدید نشان می دهد كه نباید از خوردن پوست سفید داخل هندوانه نیز غافل بود زیرا برای زخم گلو و دهان موثر است.
هندوانه تشنگی را برطرف و ادرار و عرق را زیاد و به همین دلیل تا حد زیادی خون را پاك می كند. از توصیه های طب قدیم است كه می گوید از خوردن مربای پوست سفید هندوانه غفلت نكنید زیرا سرفه را درمان می كند به شرط آن كه مربا را با عسل و شكر توامان طبخ كنید. چرا هندوانه قرمز است؟
این میوه چاره ای جز قرمز بودن ندارد چون حاوی مواد شیمیایی طبیعی به شكل رنگدانه های قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی است.با خوردن هندوانه قرمز رنگ بدن ما لیكوپن را از دیواره سلولی میوه دریافت می كند. مطالعات نشان می دهد یك فنجان ونیم هندوانه حاوی ۹تا۱۳میلی گرم لیكوپن است و به طور متوسط لیكوپن موجود در این میوه ۴۰ در صد بیشتر از لیكوپن موجود در گوجه فرنگی است.

نیوشا قره گوزلو
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید