شنبه, ۲۴ آذر, ۱۴۰۳ / 14 December, 2024
مجله ویستا

مخاطرات کمک‌رسانی


مخاطرات کمک‌رسانی
در هنگام كمك به فرد مصدوم باید به این نكته نیز توجه كرد كه ممكن است وی دچار بیماری مسری و قابل انتقال باشد. بنابراین ضروری است اقدامات ایمنی و احتیاطی لازم از سوی امدادگر، كاملا رعایت شود تا بیماری فرد مصدوم به او منتقل نشود.
مهم‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از طریق مصدوم به فرد كمك كننده این شرح است:
▪ هپاتیت C و B :
این بیماری یك عفونت ویروسی در كبد است و انواع A، B و C آن در انسان ظاهر می‌شود.
برای نوع B واكسن شناخته شده‌ای وجود دارد كه توصیه می‌شود همه افراد نسبت به تزریق آن اقدام كنند. به ویژه برای نیروهای امدادگر مانند پزشكان اورژانس، نیروهای پلیس، نیروهای آتش‌نشان و... تزریق این واكنس ضروری است. برای نوعC هپاتیت، واكسن یا درمانی وجود ندارد.
▪ ویروس تضعیف‌كننده سیستم ایمنی بدن :
(IV) این ویروس علاوه بر ایجاد عفونت‌های شدید در بدن، فرد را به نشانگان نقص ایمنی اكتسابی یا ایدز مبتلا می‌كند. در این حالت، بدن قابلیت دفاع در برابر عوامل بیماری‌زا را از دست می‌دهد.
● وسایل حفاظت فردی در برابر بیماری‌ها
امدادگر با استفاده از این وسایل در برابر میكروب‌ها مصون می‌ماند. رایج‌ترین این وسایل، دستكش‌های یك بار مصرف و از جنس وینیل یا لاتكس و یا نیتریل است. همچنین توصیه شده است كه در صورت امكان، از عینك‌های محافظ و ماسك‌های تنفسی مناسب نیز در زمان امداد استفاده شود ولی نبود این وسایل نمی‌تواند علتی برای تاخیر در عملیات امدادرسانی باشد. همچنین وسایل محافظتی دهان به دهان در تنفس‌های مصنوعی نیز از انتقال میكروارگانیسم‌ها به بدن فرد امدادگر تا حد بسیار زیادی جلوگیری می‌كند و بهتر است از این وسیله در هنگام كمك به فرد مصدوم استفاده شود.
استفاده از روپوش‌های تمیز و سفید نیز به منظور جلوگیری از پاشش ترشحات خونی و دیگر مایعات بدن فرد مصدوم می‌تواند امدادگر را از آلوده شدن به بیماری‌های مسری محافظت كند.‌
منبع : روزنامه سلامت