پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
راهنمای تشکیل پرونده ساخت دارو (Drug Master File)
●● بخش اول
● مشخصات كلی فرآورده دارویی
۱- نام سازنده.
۲- نام محصول.
۳- شكل دارو.
۴- میزان ماده( مواد) مؤثر.
۵- نام كامل شیمیایی و ساختمان فرمولی.
●● بخش دوم
● مشخصات كلی فرمولاسیون
۱- تركیب كامل( شامل مواد مؤثر و كلیه مواد كمكی از جمله حلالها و موادی كه برای تنظیم PH بكار میرود و ...) در هر واحد فرآورده دارویی به شرح ذیل ذكر گردد.
۱-۱- قرص و كپسول شیاف: در هر عدد.
۱-۲- ساشه: در هر بسته.
۱-۳- محلول و سوسپانسیونهای خوراكی: در هر ۵ میلیلیتر.(این حجم بر اساس نوع و مقدار مصرف دارو میتواند تغییر كند).
۱-۴- قطرههای خوراكی: در هر میلیلیتر
۱-۵- قطرههای چشمی، گوشی و بینی: در هر ۱۰۰ میلیلیتر.
۱-۶- محلول و سوسپانسیون تزریقی: برای حجم كمتر از ۱۰ میلیلیتر، در هر میلیلیتر و برای حجم بالاتر از ۱۰ میلیلیتر ، در هر ۱۰۰ میلیلیتر.
۱-۷- پودر برای تزریق: در هر ویال.
۱-۸- ژل، كرم و پماد، خمیردندان و صابون: در هر ۱۰۰ گرم.
۱-۹- محلول موضعی- دهان شویه- دوش واژینال- لوسیون- شامپو: در هر ۱۰۰ میلیلیتر.
۱-۱۰- ائرسول: در هر پاف.
۱-۱۱- پلاستر: در هر واحد.
۱-۱۲- محلول دیالیز: در یك لیتر.
۲- فارماكوبه مواد و یها مرجع معتبر دیگر.
●● بخش سوم
● مشخصات كلی ساخت (Batch size)
۱- تركیب و ساخت (Batch size) نمونه آزمایشی با ذكر مقادیر مواد و وزن نهائی.
۲- تركیب كامل یك سری ساخت صنعتی با ذكر مقادیر مواد و وزن نهایی.
●● بخش چهارم
● مدارك آنالیز
۱- برگ آنالیز و روشهای آنالیز مواد مؤثره.
۲- برگ آنالیز و روشهای آنالیز مواد كمكی .
۳- برگ آنالیز و روشهای آنالیز مواد غیر فعال:
۳-۱- اجزاء غیر فعالی كه در محصول نهایی باقی نمیمانند.
۳-۲- اجزاء غیرفعالی كه در محصول نهایی باقی میمانند.
۳-۳- محدوده و روشهای تعیین مقدار برای اجزاء غیر فعال بالقوه سمی این مواد با توجه به بند ۲ از بخش دوم تهیه شود.
●● بخش پنجم
● مشخصات و تجهیزات كارخانه سازنده
۱- مشخصات محل و تجهیزات به كار رفته برای ساخت هر محصول.
۲- مشخصات آزمایشگاه و تجهیزات كنترل.
●● بخش ششم
● عملیات تولید
▪ اطلاعات مربوط به این بخش متعاقبا" اعلام خواهد شد.
●● بخش هفتم
● نمونه برداری
۱- روش نمونه برداری.
۲- تشریح جزئیات طرح نمومه برداری.
۳- نحوه انتخاب نمونهها برای آنالیز.
۴- روش افزایش یا كاهش نمونه برداری( تعداد و مقادیر و دفعات)
۵- تصمیم گیری در مورد ادغام نمونهها بر اساس روشهای آماری.
●● بخش هشتم
● كنترلهای حین تولید
۱- تشریح كامل كنترلهای فیریكی . شیمیایی و میكروبی در مراحل مختلف ساخت و فرآوری(Processing)
۲- اطلاعات تكمیلی مبنی بر قابل قبول بودن انحراف از مشخصات، ناشی از فرآوری مجدد.(Reprocessing)
۳- ارائه مدرك مربوط به سریهای متوالی ساخت و تفسیر آماری آنها به منظور حذف یا بسط مشخصات.
۴- جمعآوری اطلاعات كامل كنترلهای حین تولید به منظور بازبینی روش ساخت و فرآوری دارو.
●● بخش نهم
● مشخصات و روشهای رسمی برای محصول داروئی
▪ ( منظور از كلمه رسمی مطابقت با فاماكوپهها و یا مراجع معتبر میباشد).
۱- ارائه محدودههای قابل قبول( فیزیكی، شیمیایی، میكروبی) بر اساس روشهای رسمی.
۲- تأیید تطابق مشخصات محصول داروئی با مشخصات رسمی.
۳- طراحی آزمایشات رسمی و ارائه مشخصات لازم برای حصول اطمینان از قابل قبول بودن خصوصیات درمانی و مشخصات فیزیكی، شیمیایی و میكروبی تا پایان تاریخ انقضاء مدت مصرف.
۴- تطابق مشخصات لازم جهت ترخیص(Release) فرآورده با مشخصات رسمی.
۵- مشخصات تكمیبی یا روشهای آنالیز جایگزین( بعنوان مثال، آزمایش برای ناخالصیها، روشهای خاص تعیین مقدار در آزمایشات پایداری، دیگر آزمایشات شناسایی و ...)
●● بخش دهم
● مشخصات رسمی اشكال داروئی
۱- قرصها
۲- كپسول ژلاتینی سخت
۳- كپسول ژلاتینی نرم
۴- امولسیونهای خوراكی
۵- سوسپانسیون خوراكی
۶_پودر برای تهیه سوسپانسیون خوراكی
۷- محلولهای خوراكی
۸- آئروسلها و اینهالرهای با دوز معین
۹- اسپری بینی(محلول و سوسپانسیونها و ...)
۱۰- فرآوردههای موضعی
۱۱- فرآورده های چشمی و گوشی
۱۲- اسپری های موضعی
۱۳-چسبهای دارویی( Transdermal)
۱۴- شیافها
۱۵- محلولهای تزریقی با حجم كم
۱۶- محلولهای تزریقی با حجم بالا
۱۷- پودر برای تهیه محلول تزریقی
۱۸- سوسپانسیونهای تزریقی
۱۹- پودر برای سوسپانسیون تزریقی
۲۰- امولسیونهای تزریقی
۲۱-سرنگهای پر شده برای تزریق
۱- قرصها
۱-۱- نوع قرص( ساده- روكش دار- پوششدار- انتریك كوتد- پیوسته رهش و واژینال و ...).
۱-۲- شكل ظاهری( قطر ضخامت- بدون خط- خط دار- خط دار متقاطع- حروف علائم درج شده و شكل هندسی و ...).
۱-۳- رنگ.
۱-۴- مزه و در صورت لزوم بو.
۱-۵- وزن قرص.
۱-۶- فرسایش.
۱-۷- سختی.
۱-۸- زمان بازشدن.
۱-۹- زطوبت.
۱-۱۰- شناسائی ماده مؤثره.
۱-۱۱- یكنواختی ماده مؤثره.
۱-۱۲- الگوی آزاد سازی ماده مؤثر.
۱-۱۳- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۱-۱۴- آزمایشات محدودیت میكروبی.
۱-۱۵- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی و نوع قرص.
● مندرجات پرونده قرصها
۲- كپسول ژلاتینی سخت
۲-۱- نوع كپسول( ساده- پیوسته رهش و ...)
۲-۲- شكل ظاهری( اندازه كپسول، حروف یا علائم درج شده و ...)
۲-۳- بررسی شكنندگی.
۲-۴- رنگ
۲-۵- بوی محتویات.
۲-۶- وزن كپسول.
۲-۷- زمان باز شدن.
۲-۸- رطوبت.
۲-۹- شنایایی ماده مؤثره.
۲-۱۰- یكنواختی ماده مؤثره.
۲-۱۱- الگوی آزادسازی ماده مؤثره.
۲-۱۲- تعیین مقدار مواد مؤثره.
۲-۱۳- آزمایشات محدودیت میكروبی.
۲-۱۴- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی و نوع كپسول.
● مندرجات پرونده كپسول ژلاتینی سخت
۳- كپسول ژلاتینی نرم
۳-۱- نوع كپسول( ساده- زیرزبانی و ...)
۳-۲- شكل ظاهری( اندازه كپسول، حروف یا علائم درج شده و ...)
۳-۳- بررسی نشت محتویات.
۳-۴- بررسی تشكیل دانههای برجسته بر روی كپسول .
۳-۵- بررسی رسوب محتویات داخل كپسول.
۳-۶- بررسی كدورت محتویات داخل كپسول.
۳-۷- رنگ.
۳-۸- بوی محتویات.
۳-۹- وزن.
۳-۱۰- زمان باز شدن.
۳-۱۱- PH
۳-۱۲- شناسایی ماده مؤثره.
۳-۱۳- یكنواختی ماده مؤثره.
۳-۱۴- الگوی آزاد سازی ماده مؤثره .
۳-۱۵- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۳-۱۶- آزمایشات محدودیت میكروبی.
۳-۱۷- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی و نوع كپسول.
مندرجات پرونده كپسول ژلاتینی نرم
۴- امولسیونهای خوراكی
۴-۱- شكل ظاهری.
۴-۲- رنگ.
۴-۳- بو و مزه.
۴-۴- حجم پر شده و وزن مخصوص.
۴-۵- ویسكوزیته.
۴-۶- PH
۴-۷- میانگین اندازه و توزیع اندازه ذرات فاز پراكنده.
۴-۸- شناسائی ماده مؤثره.
۴-۹- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۴-۱۰- تعیین مقدار مواد محافظ.
۴- ۱۱- آزمایش محدودیت میكروبی.
۴-۱۲- آزمایش محدودیت مواد محافظ .
۴-۱۳- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده امولسیونهای خوراكی
۵- سوسپانسیون خوراكی
۵-۱- شكل ظاهری.
۵-۲- رنگ.
۵-۳- بو و مزه.
۵-۴- حجم پر شده و وزن مخصوص
۵- ۵- ویسكوزیته.
۵-۶- PH
۵-۷- میانگین اندازه و توزیع اندازه ذرات فاز پر كننده.
۵-۸- خواص رئولوژی.
۵-۹- یكنواختی ماده مؤثره در هر دوز مصرفی.
۵-۱۰- بررسی سوسپانسیون شدن مجدد.
۵-۱۱-شناسائی ماده مؤثره.
۵-۱۲- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۵-۱۳- تعیین مقدار مواد محافظ.
۵-۱۴- آزمایش محدودیت میكروبی.
۵-۱۵- آزمایش كارآیی مواد محافظ .
۵- ۱۶- سایر مشخصات با توج به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده پودر برای تهیه سوسپانسون خوراكی
۶_پودر برای تهیه سوسپانسیون خوراكی
۶-۱- شكل ظاهری
۶-۲- رنگ
۶-۳- بو
۶-۴- وزن
۶-۵- میزان رطوبت
۶-۶- حجم حلال برای آماده سازی سوسپانسیون
۶-۷- مدت زمان قابل مصرف بودن فرآورده پس از تهیه سوسپانسیون
۶-۸- زمان لازم برای آماده سازی سوسپانسیون
۶-۹- سوسپانسیون آماده شده باید طبق بندهای ذكر شده در زیرفصل ۵ از بخش دهم مورد ارزیابی قرار گیرد.
● مندرجات پرونده پودر برای تهیه سوسپانسون خوراكی
۷- محلولهای خوراكی
۷-۱- شكل ظاهری.
۲-۷- شفافیت.
۷-۳- رنگ.
۷-۴- بو و مزه.
۷-۵- حجم پر شده و وزن مخصوص.
۷-۶- PH
۷-۷-ویسكوزیته.
۷-۸-شناسائی ماده مؤثره.
۷-۹ تعیین مقدار ماده مؤثره.
۷-۱۰- تعیین مقدار مواد محافظ.
۷-۱۱- تعیین مقدار اتانول در صورت لزوم.
۷-۱۲- آزمایش محدودیت میكروبی.
۷-۱۳- آزمایش كارایی مواد محافظ.
۷-۱۴- سایر مشخصات با توجه به روش های رسمی.
● مندرجات پرونده محلولهای خوراكی
۸- آئروسلها و اینهالرهای با دوز معین
۸-۱- شكل ظاهری محتویات.
۸-۲- رنگ محتویات.
۸-۳- بو و مزه محتویات.
۸-۴- تعیین مقدار آب در صورت لزوم.
۸-۵- توزیع آئرودینامیكی اندازه ذرات.
۸-۶- ارزیابی میكروسكوپی اندازه ذرات و توزیع آنها.
۸-۷- شناسایی ماده مؤثره.
۸-۸- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۸-۹- تعیین مقدار گاز حامل.
۸-۱۰- تعیین مقدار سایر حلالها.
۸-۱۱-یكنواختی مقدار ماده مؤثره در هر دوز مصرفی.
۸-۱۲-آزمایش محدودیت میكروبی با توجه به مشخصات رسمی.
۸-۱۳-تعداد دوزهای موجود در هر ظرف.
۸-۱۴-وزن برون ده والو در پاف.
۸-۱۵-بررسی میزان نشت.
۸-۱۶-شكل ظاهری ظرف.
۸-۱۷-شكل ظاهری والو و اجزاء آن.
۸-۱۸-سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده آئروسلها و اینهالرهای با دوز معین
۹- اسپری بینی(محلول و سوسپانسیونها و ...)
۱-۹ نوع اسپری( محلول - سوسپانسیون و ...)
۹-۲-شكل ظاهری محتویات
۹-۳- رنگ محتویات.
۹-۴-شفافیت در صورت لزوم.
۹-۵- PH
۹-۶- اندازه قطرات و توزیع آنها در صورت لزوم.
۹-۷- ارزیابی میكروسكوپی اندازه ذرات و توزیع آنها( برای سوسپانسیونها)
۹-۸-شناسایی ماده مؤثره.
۹-۹- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۹-۱۰- یكنواختی مقدار ماده مؤثره در هر دوز مصرفی.
۹-۱۱- آزمایش محدودیت میكروبی با توجه به مشخصات رسمی.
۹-۱۲- تعداد دوزها موجود در هر ظرف.
۹-۱۳- مقدار دارویی كه در هر بار پمپ كردن خارج میشود.
۹-۱۴- بررسی میزان كاهش وزن.
۹-۱۵- تعیین مقدار ماده محافظ.
۹-۱۶- تعیین مقدار آنتی اكسیدان.
۹-۱۷- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده اسپری بینی
۱۰- فرآوردههای موضعی
▪ موارد ذیل بر حسب نوع فرآورده[ كرم، پماد، ژل، لوسیون، امولسیون، شامپو، دهانشویه، محلول موضعی و بینی، صابون، خمیر دندان و ...] بطور مشخص قید گردد.
۱۰-۱- نوع فرآورده.
۱۰-۲-شكل ظاهر.
۱۰-۳-رنگ.
۱۰-۴- شفافیت.
۱۰-۵- همگن بودن و یكنواختی.
۱۰-۶- بو و مزه.
۱۰-۷- قوام.
۱۰-۸- قابلیت تعلیق مجدد.
۱۰-۹- توزیع اندازه ذرات.
۱۰-۱۰- ویسكوتیز.
۱۰-۱۱- وزن مخصوص.
۱۰-۱۲- وزن یا حجم پر شده.
۱۰-۱۳- PH، اسیدی یا قلیایی بودن.
۱۰-۱۴- شناسایی ماده مؤثره.
۱۰-۱۵- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۱۰-۱۶- نمونه برداری از سطح رویی (سطح مجاور هوا) ،بالا، وسط و پایین ظرف و آزمایش و تعیین یكنواختی آنها.
۱۰-۱۷- الگوی آزاد سازی ماده مؤثره از پایه.
۱۰-۱۸- تعیین مقدار مواد محافظ.
۱۰-۱۹- تعیین مقدار آنتی اكسیدان.
۱۰-۲۰- آزمایش محدودیت میكروبی.
۱۰-۲۱- تعیین مقدار اتانول در صورت لزوم.
۱۰-۲۲- بررسی میزان كاهش وزن.
۱۰-۲۳- آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۱۰-۲۴- تعیین مدت زمان قابل مصرف بودن فرآورده پس از باز كردن درپوش و ظرف بسته بندی با توجه به موارد فوق.
۱۰-۲۵- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی و نوع محصول.
● مندرجات پرونده فرآورده های موضعی
۱۱- فرآورده های چشمی و گوشی
▪ موارد ذیل بر حسب نوع فرآورده (محلول، سوسپانسیون-پمادو...) به طور مشخص قید گردد.
۱۱-۱- نوع فرآورده( محلول- سوسپانسیون-پماد و ...)
۱۱-۲-شكل ظاهری.
۱۱-۳- رنگ.
۱۱-۴- شفافیت.
۱۱-۵-همگن بودن و یكنواختی.
۱۱-۶-بو.
۱۱-۷-قوام.
۱۱-۸- قابلیت تعلیق مجدد.
۱۱-۹- توزیع اندازه ذرات.
۱۱-۱۰-ویسكوزیته.
۱۱-۱۱- وزن مخصوص.
۱۱-۱۲- وزن یا حجم پر شده.
۱۱-۱۳- تونیسیته.
۱۱-۱۴- PH
۱۱-۱۵- شناسایی ماده مؤثره.
۱۱-۱۶-تعیین مقدار ماده مؤثره.
۱۱-۱۷- یكنواختی ماده مؤثره با استفاده از نمونه برداری از سطح رویی،( سطح مجاور هوا) بالا و وسط و پائین ظرف و آزمایش و تعیین یكنواختی آنها.
۱۱-۱۸- الگوی تعیین مقدار مواد محافظ .
۱۱-۱۹- الگوی آزاد سازی ماده مؤثره از پایه.
۱۱-۲۰- تعیین مقدار آنتی اكسیدان.
۱۱-۲۱- سترونی .
۱۱-۲۲-عدم وجود ذرات غیر قابل قبول.
۱۱-۲۳-آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۱۱-۲۴- تعیین مدت زمان قابل مصرف بودن فرآورده پس از باز كردن درپوش و ظرف بسته بندی با توجه به موارد فوق.
۱۱-۲۵- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی و نوع محصول.● مندرجات پرونده فرآورده های چشمی و گوشی
۱۲- اسپری های موضعی
۱۲-۱- نوع فرآورده(محلول- سوسپانسیون و ...)
۱۲-۲- شكل ظاهری محتویات.
۱۲-۳- رنگ و بو.
۱۲-۴- شفافیت و محتویات.
۱۲-۵- وزن یا حجم پر شده.
۱۲-۶- فشار.
۱۲-۷- سرعت خروج محتویات.
۱۲-۸- نحوه پخش ذرات پس از اسپری كردن.
۱۲-۹- اندازه قطرات و توزیع آنها.
۱۲-۱۰-PH
۱۲-۱۱- شناسایی ماده مؤثر.
۱۲-۱۲-تعیین مقدار ماده مؤثر.
۱۲-۱۳- یكنواختی مقدار ماده مؤثره در هر دوز مصرفی.
۱۲-۱۴- آزمایش محدودیت میكروبی.
۱۲-۱۵- تعداد دوزهای موجود در هر ظرف.
۱۲-۱۶- میزان كاهش وزن.
۱۲-۱۷- تعیین مقدرا ماده محافظ.
۱۲-۱۸- تعیین مقدار آنتی اكسیدان.
۱۲-۱۹- آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۱۲-۲۰- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده اسپری موضعی
۱۳-چسبهای دارویی( Transdermal)
۱۳-۱- شكل ظاهری.
۱۳-۲- ابعاد قطعات چسب.
۱۳-۳- ابعاد سطحی از چسب كه آغشته به ماده مؤثره میباشد.
۱۳-۴- شناسایی ماده مؤثره.
۱۳-۵- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۱۳-۶- آزمایش نشت ماده مؤثره.
۱۳-۷- آزمایش محدودیت میكروبی یا سترونی.
۱۳-۸- قدرت چسبندگی و بررسی جداشدن خود به خود.
۱۳-۹-سرعت آزاد سازی دارو.
۱۳-۱۰- آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۱۳-۱۱- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده چسبهای دارویی
۱۴- شیافها
۱۴-۱- شكل ظاهری.
۱۴-۲- رنگ.
۱۴-۳- یكنواختی شكل ظاهری.
۱۴-۴- وزن.
۱۴-۵- محدوده دمایی نرم شدن.
۱۴-۶- اندازه ذرات و یكنواختی توزیع آنها.
۱۴-۷- شناسایی ماده مؤثره.
۱۴-۸- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۱۴-۹-PH در صورت لزوم.
۱۴-۱۰- زمان باز شدن.
۱۴-۱۱- سرعت آزاد سازی ماده مؤثره.
۱۴-۱۲- آزمایش محدودیت میكروبی.
۱۴-۱۳-آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۱۴-۱۴- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی
● مندرجات پرونده شیافها
۱۵- محلولهای تزریقی با حجم كم
۱۵-۱- شكل ظاهری.
۱۵-۲- رنگ و بو.
۱۵-۳- شفافیت.
۱۵-۴- حجم پر شده.
۱۵-۵- عدم وجود ذرات غیر قابل قبول.
۱۵-۶-PH
۱۵-۷- شناسایی ماده مؤثر.
۱۵-۸- تعیین مقدار ماده مؤثر.
۱۵-۹- تعیین مقدار ماده محافظ.
۱۵-۱۰- تعیین مقدار آنتی اكسیدان.
۱۵-۱۱-سترونی.
۱۵-۱۲- پیروژن.
۱۵-۱۳- تونیسیته.
۱۵-۱۴-آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۱۵-۱۵-سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
مندرجات پرونده محلول تزریقی با حجم كم
۱۶- محلولهای تزریقی با حجم بالا
۱۶-۱- شكل ظاهری
۱۶-۲-رنگ و بو.
۱۶-۳- حجم پر شده.
۱۶-۴- شفافیت.
۱۶-۵- عدم وجود ذرات غیر قابل قبول .
۱۶-۶- PH
۱۶-۷- شناسایی ماده مؤثر.
۱۶-۸- تعیین مقدار ماده مؤثر.
۱۶-۹- تونیسیته.
۱۶-۱۰- سترونی.
۱۶-۱۱- پیروژن.
۱۶-۱۲-سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده محلول تزریقی با حجم بالا
۱۷- پودر برای تهیه محلول تزریقی
۱۷-۱- شكل ظاهری.
۱۷-۲- رنگ و بو.
۱۷-۳- تعیین مقدار رطوبت.
۱۷-۴- وزن .
۱۷-۵- مدت زمان آماده سازی برای مصرف.
۱۷-۶- حداقل حجم و نوع حلال برای آماده سازی.
۱۷-۷- مشخصات فرآورده بعد از آماده سازی آن مطابق موارد ذكر شده در زیر فصل ۱۵ از بخش دهم.
۱۷-۸- تعیین مدت زمان قابل مصرف بودن پس از آماده سازی مطابق با موارد ذكر شده در زیر فصل ۱۵ از بخش دهم.
۱۷-۹- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی
مندرجات پرونده پودر برای محلول تزریقی
۱۸- سوسپانسیونهای تزریقی
۱۸-۱- شكل ظاهری.
۱۸-۲- رنگ و بو.
۱۸-۳- حجم پر شده.
۱۸-۴- اندازه ذرات و یكنواختی توزیع آنها.
۱۸-۵-عدم وجود ذرات غیر قابل قبول.
۱۸-۶- قابلیت پراكندگی مجدد.
۱۸-۷- بررسی خصوصیات رئولوژیكی( از جمله yield-value، سرعت ته نشینی و تشكیل كیك و ...)
۱۸-۸-قابلیت ورود و خروج از سوزن سرنگ(Syrigability)
۱۸-۹-PH
۱۸-۱۰- شناسایی ماده مؤثره.
۱۸-۱۱- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۱۸-۱۲- یكنواختی ماده مؤثره.
۱۸-۱۳- تعیین مقدار ماده محافظ.
۱۸-۱۴- تعیین مقدار ماده آنتیاكسیدان.
۱۸- ۱۵- سترونی.
۱۸- ۱۶- آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۱۸-۱۷-سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی
● مندرجات پرونده پودر برای تهیه سوسپانسیون تزریقی
۱۹- پودر برای سوسپانسیون تزریقی
۱۹-۱- شكل ظاهری.
۱۹-۲- رنگ و بو.
۱۹-۳- تعیین مقدار رطوبت.
۱۹-۴- وزن.
۱۹-۵- مدت زمان آماده سازی برای مصرف.
۱۹-۶- حداقل حجم و نوع حلال برای آماده سازی.
۱۹-۷- مشخصات فرآورده بعد از آماده سازی سوسپانسیون مطابق با موارد ذكر شده در زیر فصل ۱۸ از بخش دهم میباشد.
۱۹-۸-تعیین مدت زمان قابل مصرف بودن پس از آماده سازی مطابق موارد ذكر شده در فصل ۱۸ از بخش دهم میباشد.
۱۹-۹-سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی
● مندرجات پرونده سوسپانسیون تزریقی
۲۰- امولسیونهای تزریقی
۲۰-۱- شكل ظاهری.
۲۰-۲- رنگ و بو.
۲۰-۳- شفافیت (بر حسب مورد)
۲۰-۴- حجم پر شده.
۲۰-۵- PH( در صورت لزوم)
۲۰-۶- عدم و جود ذرات غیر قابل قبول.
۲۰-۷- بررسی جدا شدن فازها.
۲۰-۸- ویسكوزیته.
۲۰-۹- میانگین اندازه و پراكندگی گلبولهای فاز پراكنده.
۲۰-۱۰- بررسی خصوصیات رئولوژیكی.
۲۰-۱۱- شناسایی ماده موثره.
۲۰-۱۲- تعیین مقدار ماده مؤثره.
۲۰-۱۳- تعیین مقدار ماده محافظ.
۲۰-۱۴- تعیین مقدار ماده آنتی اكسیدان.
۲۰-۱۵- سترونی.
۲۰-۱۶- پیروژن.
۲۰-۱۷- آزمایش عدم واكنشهای تحریكی (Jrritability).
۲۰-۱۸-سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
● مندرجات پرونده امولسیونهای تزریقی
۲۱-سرنگهای پر شده برای تزریق
۲۱-۱- نیروی لازم برای تخلیه سرنگ.
۲۱-۲- قابلیت ورود و خروج از سوزن سرنگ(syringability)
۲۱-۳-Pressure rating
۲۱-۴- بررسی میزان نشست.
۲۱-۵- بر حسب شكل دارویی مطابق موارد ذكر شده در زیر فصلهای ۲۰،۱۹،۱۸،۱۷،۱۵، از بخش دهم میباشد.
● مندرجات پرونده سرنگهای پرشده برای تزریق
●● بخش یازدهم
● بسته بندی
▪ تذكر: برای هر یك از انواع بسته بندی باید مورد مصرف، اجزاء، فرمول تركیبی و نتایج كنترلهای لازم (فیزیكی-شیمیایی-میكروبی و در صورت لزوم سترونی) ارائه گردد.
ضمناً در مورد مواد بسته بندی در صورت لزوم گواهی مراجع قانونی مبدأ مبنی بر قابل استفاده بودن آنها در فرآوردههای دارویی ارائه گردد.
۱- ظروف مصرفی در فرآوردههای سترونی
۱-۱- شیشه.
۱-۱-۱-نام سازنده.
۱-۱-۲-نوع (Type) شیشه.
۱-۱-۳-مشخصات فیزیكی( شكل ظرف، انداره، حجم، رنگ و ...)باذكر استانداردهای مورد نظر.
۱-۱-۴- آزمایش عبور نور.
۱-۱-۵-آزمایشات مبنی بر عدم ناسازگاری و عدم تبادل بین ظرف و محتویات آن .
۱-۱-۶-نحوه نمونه برداری جهت انجام آزمایشات.
۱-۱-۷-سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
۲-۱-پلاستیك
۱-۲-۱- نام سازنده.
۱-۲-۲- نوع پلاستیك.
۱-۲-۳- تركیب، روش ساخت رزین و ظرف نهائی، شرح كامل آزمایشات فیزیكو لوژی.
۱-۲-۴- مشخصات فیزیكی(شكل ظرف، اندازه، حجم، رنگ و ...)باذكر استانداردهای مورد نظر.
۱-۲-۵- آزمایش عبور نور.
۱-۲-۶- آزمایشات بیولوژیكی.
۱-۲-۷- آزمایشات فیزیكوشیمیایی(شناسایی، درجه كریستالی شدن، مقاومت حرارتی و ... )
۱-۲-۸- آزمایشات نفوذ پذیری.
۱-۲-۹- آزمایش ورود(خروج) بخار آب.
۱-۲-۱۰- آزمایش سیلد بودن(sealing)
۱-۲-۱۱- آزمایش مبنی بر عدم ناسازگاری و عدم تبادل بین ظرف و محتوای آن.
۱-۲-۱۲- نحوه نمونه برداری جهت انجام آزمایشات.
۱-۲-۱۳- آزمایشات پایداری.
۱-۲-۱۴- سایر مشخصات با توجه به روشهای رسمی.
۳- ظروف فلزی
منبع : وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی معاونت غذا و دارو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست