پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

فصل گرما و میوه های رنگارنگ


فصل گرما و میوه های رنگارنگ
اگرچه امروزه به یمن حضور گلخانه ها، در تمام فصول سال می توانیم انواع میوه ها را در دسترس داشته باشیم، اما همواره مصرف میوه های فصل به دلیل طعم و عطر طبیعی شان، دلپذیر تر است. فصل تابستان نیز با میوه های رنگارنگش یکی از پرطرفدارترین فصول سال از نظر تنوع میوه هاست.
● خربزه و هندوانه: این دو میوه، شاه میوه های تابستان و خنک ترین میوه های فصل برای گذراندن ماه های گرم و داغ تابستان بشمار می روند. مقدار انرژی موجود در آن ها کم است.(در حدود۲۰-۲۵کالری در هر ۱۰۰گرم) این ویژگی، خربزه و هندوانه را به میوه های کاربردی در رژیم های لاغری تبدیل کرده است. حجم زیاد آب موجود در خربزه و هندوانه می تواند به جبران آب از دست رفته بدن بویژه در فصل تابستان کمک کند. به همین دلیل این دو میوه سبب بهبود عملکرد کلیه می شوند. بعنوان مثال هندوانه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی آب(در حدود ۹۲درصد) خاصیت ضدعفونی کننده دارد و سموم موجود در بدن را دفع می کند. خربزه به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می کند، زیرا اسیدهای معده را خنثی می کند. همچنین برخی پزشکان معتقدند خربزه دارای خاصیت ضداسترس است، به همین دلیل این میوه را در رده میوه های آرامبخش طبقه بندی می کنند. خربزه و هندوانه دارای مقادیر کمی آهن و پتاسیم هستند و معمولا به دلیل این ویژگی، مصرف آنها به کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند، توصیه می شود. این دو میوه سرشار از ویتامین های A، C، و فیبر هستند که به آنها خاصیت ملین بودن می بخشد.
● انگور: تاکنون بیش از ۲۰۰نوع انگور در سراسر جهان کشت شده است. انگور قرمز و سیاه دارای قابلیت خنثی کردن رادیکال های آزاد و خاصیت ضدآنتی اکسیدان دارند، به همین دلیل انگور نیز مانند خربزه و هندوانه نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی و سرطان دارد. انگور یک میوه غنی است که خون را تصفیه کرده و باعث شادابی و نشاط ارگان های بدن می شود. انگور فشار شریان ها را ثابت کرده و از انعقاد چربی در آنها جلوگیری می کند. مصرف انگور به افرادی که از کم خونی و خستگی مفرط رنج می برند، توصیه شده است. انگور سرشار از پتاسیم، آهن، ویتامین B و C است و مقادیر بالای فیبر موجود در انگور جذب چربی در اندام های بدن را کاهش می دهد و از بروز یبوست جلوگیری می کند. انگور به دلیل مقادیر بالای شکر طبیعی اش منبع خوبی برای تامین انرژی است، به همین دلیل این میوه می تواند نقش مهمی در رژیم غذایی ورزشکاران داشته باشد. خوردن انگور با دانه می تواند گام موثری در مبارزه با پیری باشد. همچنین روغن موجود در هسته انگور سبب تنظیم کلسترول خون می شود. این میوه می تواند به درمان سریع تر سرخک، آبله مرغان و دیفتری کمک کند و مصرف آن به بیمارانی که در حال گذراندن دوره نقاهت هستند، توصیه شده است.
● گیلاس: گیلاس نه تنها به دلیل رنگ قرمز و جذابش که به دلیل مزایای بی شمارش یکی از میوه های پرطرفدار فصل است. گیلاس ملین است، روده را ضدعفونی کرده و عملکرد کبد را بهبود می بخشد. بعلاوه گیلاس دارای ویتامین C بوده و اسید اوریک بدن را کاهش می دهد و به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم سبب افزایش فعالیت های مغزی می شود.
● انجیر: انجیر اولین بار در یونان کشت شده است. انجیر میوه ای پر انرژی و ملین است. این میوه سرشار از پتاسیم و آهن است که از بروز کم خونی جلوگیری می کند و دارای ترکیباتی است که می تواند از تولید سلول های سرطانی جلوگیری کنند.
● هلو: هلو برای اولین بار در چین کاشته شد. این میوه دارای آهن، ویتامین E و C است و پوست را پاکسازی می کند. به همین دلیل از هلو در ساخت بسیاری از کرم های آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. این میوه ملین بوده و چون بسیار کم کالری است، در بسیاری از رژیم های کاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرد.
● زردآلو: این میوه دارای مقادیر زیادی بتاکاروتن و ویتامینC بعنوان دو آنتی اکسیدان قوی است. بتاکاروتن در بدن ما به ویتامینA تبدیل می شود که ماده مورد نیاز برای تقویت بینایی، داشتن پوست و موی سالم و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است. زردآلو کم کالری بوده و یک میان وعده مناسب در بین وعده های اصلی غذا است. برگه زردآلوی خشک دارای مقادیر زیادی فیبر بوده که می تواند در درمان یبوست، فشار بالا و کم خونی مورد استفاده واقع شود. همچنین به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی پتاسیم این میوه به دفع نمک و آب زاید موجود در بدن کمک می کند و چون سرشار از آهن است، مصرف آن به خانم ها و افرادی که از کم خونی رنج می برند، توصیه شده است.
منبع : روزنامه ابتکار