سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مجله ویستا
بقیه آهنگهای یک CD کجا می رود؟
موسیقی ضبط شده در این فایلهای کامپیوتری تنها کمتر از ۱۰% موسیقی اوریژینال موجود در CD را به شنونده عرضه میکند. موسیقی در سفر خود از CD به دستگاه پخش MP۳ با خذف شدن داده هایی که از نظر کامپیوتر زائد است، فشرده شده و تا حدی کوچک میشود که بتواند از درون خطوط اینترنت عبور کند.
با در نظر داشتن این نکته که موسیقی موجود بر روی CD هم حاوی کمتر از نیم اطلاعات ذخیره شده بر هارد درایوهای استودیو است، این فایلهای فشرده تنها ذره ای از کل موسیقی اصلی ضبط شده در استودیو هستند. از نظر افراد وسواسی و سخت گیر و همچنین شیفتگان موسیقی، دوران تاریک موسیقی ضبط شده فرا رسیده است.
به گفته فیل رامون Phil Ramone، تهیه کننده موسیقی: " آدم میتواند به "افتضاح" عادت کند و از "هیچی" هم شکرگزار باشد. درست هانطور که درباره غذاهای فوری اتفاق افتاده است."
قالب MP۳نه به خاطر کیفیت صوتی، که به دلیل فناوری خاصش، در نبرد میان انواع فرمتها پیروز شد. به گفته دانیل لویتین Daniel Levitin دانشمند عصب شناس دانشگاه مک گیل میگوید که شنیدن فرمت MP۳ مانند شنیدن صدا از پشت در است.
اما واقعا بهایی که برای صدایی با کیفیت نازل میپردازیم چیست؟ آیا صدایی نامرغوب میتواند مانند صدایی با کیفیت خوب، بر جسم و روح انسان تاثیر گذار باشد؟ به عقیده جان مایر John Meyer که طراح و سازنده تعدادی از برترین انواع بلندگوهای جهان است، پاسخ منفی است.
مایر میگوید این نوع موسیقی شخص را به حد یک ناظر تقلیل میدهد و او را درگیر نمیکند و مغز برای درک الگوهای آن باید تمام مدت به سختی کار کند. تمام سیستمهای فشرده ساز بر اساس این فکر طراحی شده اند که کاربر آنها میتواند داده هایی را دور بریزد و ما اکنون میدانیم که این روش چندان دقیق نیست زرا واقعا نمیدانیم مغز چگونه کار میکند، به چه بخشهایی از اطلاعات نیاز دارد و کدام قسمت اطلاعات برایش واقعا مهم نیستند.
در واقع فایلهای موسیقی MP۳ واقعا گیرنده های مغز ما را به شکلی کاملا متفاوت از صفحه های گرامافون که به شیوه آنالوگ شنیده میشوند، تحت تاثیر قرار میدهند. این تفاوت میتواند تا حدی اساسی باشد که حتی نیمکره ای از مغز که تحت تاثیر قرار میگیرد، در هر مورد متفاوت باشد.
دکتر رابرت سویتو Robert Sweetow رئیس بخش شنودشناسی دانشگاه کالیفرنیا درباره کاهش تاثیر موسیقی با کیفیت پایین چنین توضیح میدهد:" موسیقی با کیفیت و وضوح نازل مغز را به روشهای متفاوت تحریک میکند. هنگامی که نورونهای(سلولهای عصبی) متفاوت و شاید کمتری تحریک شوند، نورونهای بیرونی و غشایی کمتری به عقب و به دستگاه لیمبیک limbic system مغز، جایی که محل ذخیره احساسات است، متصل میشوند."
با این وجود موسیقی با کلام در مقایسه با موسیقی بدون کلام، میتواند به کلی تاثیر مغزی دیگری داشته باشد زیرا :" کلمات، به سادگی احساسات را تحت تاثیر قرار میدهند و موثر بودن این بخش از ترانه، تحت تاثیر کیفیت ضبط و پخش قرار نمیگیرد."
برای اینکه صدای دیجیتال واقعا بهبود یابد، باید چند مانع عمده از سر راه برداشته شود. فایلها باید در سرعت بیتی و نرخ نمونه برداری بالاتر ذخیره شوند. قدرت محاسبه یا Computing باید افزایش یابد. دستگاههای جدید playback باید عرضه شوند (به عقیده رامون تلویزیونهای HD میتوانند به عنوان الگویی برای تولید نوعی سیستم صوتی HD به کار روند). و اگر قرار است در آینده اینترنت سیستم اصلی دستیابی به موسیقی باشد، پهنای باند هم یک عامل تعیین کننده خواهد بود.
منبع : سایت سیمرغ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست